Adu-mi fericirea cu ceva cald... sau poate un ceai Teaz

by - joi, septembrie 20, 2018

Toamna dă startul la sezonul ceaiurilor vesele, pline de aromă și parfum. Ador ceaiurile, dar sunt destul de pretențioasă când vine vorba de ele. Pentru mine aroma intensă contează mult mai mult decât parfumul puternic pe care multe îl au.
Rețeta fericirii din acest domeniu o rescrie Teaz Shop, un magazin online bogat în ceaiuri cu inspirație din toate colțurile lumii, pe care le vei găsi fie online, fie în cele mai elegante cafenele.


Prima mea experiență de acest gen am avut-o la ceainăria Sakura din Suceava. Este una din multele locații din țară care transformă pauza de ceai într-un ritual elegant, desprins din povești.
A urmat la scurt timp să primesc o cutie bogată în fel și fel de combinații numai bune de sezon, pe care ți le recomand și ție.

Ceaiurile Teaz sunt fascinante! O combinație plină de parfum, condimente și arome, pe care le poți servi în cursul zilei sau pe care le poți degusta în locul unei cafele obișnuite.


Alături de Mango Moments, o combinație dulce-picantă (pe gustul meu, chiar dacă nu sunt un fan "piperat"), s-a înscris Creme Brulee (cu aromă Roibos), Sweet Almonds (care te trimite în așteptarea Crăciunului cu aroma sa de vin fiert) și relaxantul China Mao Feng (ceaiul alb cu aromă ușoară, similar cu mușețelul).
Cel mai cel dintre toate mi s-a părut Sweet Spicy Milkshake, unul din cele mai parfumate și aromate ceaiuri încercate vreodată. Este și o combinație fructat-picantă cu o cantitate importantă de teină sau cafeină.


De ce Teaz?

Așa cum am aduș vorba și anterior, ceaiurile Teaz sunt un deliciu pentru simțuri. Au o mireasmă îmbietoare și un gust pronunțat, așa cum ar trebui să fie orice ceai adevărat. Din păcate, industria ceaiurilor a decăzut din punctul meu de vedere, astfel că puține ceaiuri mai pot fi denumite ceaiuri de calitate.
Până și prețul ceaiurilor este unul extrem de bun. Un plic este echivalentul a circa 3-4 cești de ceai și te asigur că te vor face să-ți dorești tot mai mult.

Amestecurile sunt realizate din plante și/sau fructe uscate, nimic concentrat chimic. E musai să respectați timpul de infuzare și cantitățile recomandate indicate pe fiecare pachet, în special în ceea ce privește ceaiul alb, verde și cel Oolong, care sunt de natură chinezească. Lăsate la infuzat peste timp, ele vor tinde să devină amare și se pierde din esența aromei.
O altă recomandare sănătoasă în domeniul ceaiurilor ar fi să înlocuiți zahărul clasic cu cel brun sau mai bine, cu mierea de albine. Aceasta ajută la pronunțarea aromei și îndulcește exact cât trebuie.


Așadar, că invit cu mare drag să vă bucurați de această recomandare, această pauză de ceai care vă vor face să priviți ceaiurile cu alți ochi.
Ceaiurile Teaz te umplu de căldură, relaxare și fericire, în timp ce în jurul papilelor gustative se declanșează o adevărată poveste de dragoste.
O punem de un ceai împreună?

You May Also Like

0 comments