Avantajele si dezavantajele materialelor de constructii

by - joi, septembrie 20, 2018

Indiferent daca construiti o casa noua sau cumparati o casa pentru prima oara, este important sa cunoasteti avantajele si dezavantajele materialelor de constructie alese. La urma urmei, acestea trebuie sa suporte testul timpului si sa va ofere conditiile de trai sigure si stabile pe care vi le doriti. Proprietarii de case trebuie sa ia decizii informate cu privire la materialele care intra in constructia lor  pentru a evita reparatiile costisitoare ulterioare si pentru a evita deteriorarea in timp a propriei locuinte.

Exista numerosi factori care influenteaza deciziile referitoare la materialele de constructie care sunt considerate potrivite pentru constructia unei case. Clima este una dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le aveti in vedere. Din aceeasi categorie fac parte si alte considerente de mediu precum inundatiile si poluarea aerului. Iata cateva dintre cele mai comune materiale de constructie folosite in constructia de locuinte si de ce ar putea sau nu sa fie o idee buna sa le utilizati in cadrul proiectului de constructie a noii voastre case.  


Otelul reciclat

Acest material de constructie a castigat popularitate ca si inlocuitor ecologic pentru grinzile de lemn in constructia de locuinte din diverse motive. Resturile de otel reciclat reduc energia necesara pentru productia de otel cu pana la 75% si reduc necesitatea taierii copacilor. 

Datorita capacitatii sale sporite de a rezista la vanturi puternice si chiar cutremure, otelul reciclat este de asemenea incredibil de durabil, aceasta caracteristica facandu-l ideal pentru regiunile sensibile la uragane. Grinzile de otel expuse nu au aspectul estetic al lemnului insa si din acest motiv, trebuie sa analizati cu atentie optiunile pe care le aveti la dispozitie. Otelul este, de asemenea, un material de constructie mai greu decat lemnul si ar putea costa mai mult.


Lemnul

Probabil cel mai popular material de constructie pentru case, lemnul prezinta numeroase avantaje deja bine cunoscute. Acesta este relativ usor si spre deosebire de otel, acest material este si usor de taiat. De asemenea, este usor sa adaugati elemente decorative in cazul constructiilor din lemn pentru a creste atractivitatea curburii acestora.


Dezavantajele utilizarii lemnului sunt urmatoarele: ​​daunele cauzate de apa, incendiu, degradare si termite. Atunci cand cumparati sau construiti o casa din lemn, este foarte important sa verificati integritatea grinzilor si alte aspecte similare. Lemnul este, de asemenea, o alegere durabila insa mai putin ecologica decat materialele verzi de constructie precum cheresteaua compozita sau otelul reciclat.


Metalele pretioase

In timp ce metalele pretioase au fost asociate cu podoabe si bijuterii interesante, acestea sunt de fapt unele dintre cele mai puternice materiale disponibile si pot fi perfecte pentru constructii. Titanul, argintul si cuprul sunt adesea folosite in constructii datorita conductivitatii si rezistentei lor. Aceste materiale reprezinta catalizatori excelenti, sunt rezistente la coroziune si au utilizari extensibile. Cu toate acestea, acestea sunt de obicei rezervate pentru aplicatii mai fine.

Atunci cand planificati proiectul de constructie, faceti unele cercetari si aflati ce tip de material poate rezista conditiilor meteorologice predominante din zona respectiva. Scopul final este acela de a construi o structura puternica, durabila si frumoasa. 

You May Also Like

0 comments