Acasă e locul unde se nasc călătoriile personalizate

by - duminică, octombrie 28, 2018

  • “Nu măsura viața în numărul de respirații, ci în numărul momentelor care ți-au tăiat rasuflarea.”
Extreme Travel


Nu știu să citesc în nori sau în stele, dar văd viitorul în vacanțe. Sunt acea oază de relaxare ce limpezesc trupul și sufletul. Și călător fiind, e greu să nu te inspire și să nu-ți devină muză fiecare destinație specială pe care o parcurgi, pe care o zărești într-un pictorial feeric pe străzile internetului și de care ajungi să te îndrăgostești iremediabil, odată ce ajungi să trăiești senzația pe propria piele. Nu-i așa?

De peste zece ani a devenit tot mai ușor să condimentezi viața cu momente speciale, doar de tine știute și trăite la maxim, prin turism de aventură.
Vacanțele pentru mine sunt precum muza Ana pentru Manole. Și-mi tremură buzele și fiorii de dor mă cuprind când mă gândesc la Pasărea Măiastră ce mi-a așternut la coarda urechii mijlocii un gând chilipir, un gând colorat despre excursii personalizate, care pot scoate extremele din mine.


În vacanțele speciale, magia nu se ascunde după blocurile gri, aranjate chipurii ca niște reprezentări artistice.
Călătoriile sunt o aventură a căror regizori suntem noi, iar trecerile de pietoni într-un circuit America de Sud sau nisipurile fierbinți din insulele exotice, devin cele mai sigure sub tocurile unei adevărate doamne. Actorii în rolul principal sunt sufletele noastre dornice de aventură și de cunoaștere. Accepând provocarea, te accepți pe tine însuți și îmbrățișezi natura pentru tot frumosul ei.
Și pentru că aventurile vieții nu se povestesc, ci se trăiesc pe propria piele, nu se admiră în poze, ci se creează, filozofia se încheie odată cu practica.


  • “Atunci când călătoreşti este ca şi cum ai flirta cu viaţa. E ca şi cum ai spune ‚Aş rămâne aici să te iubesc, dar trebuie să cobor; am ajuns în staţie’” 

 Lisa St. Aubin de Terán

Nu știam dacă trăiesc un vis! Nu mă întreg cu gluma, dar deja mi-am programat prima aventură în jurul lumii. Simt nevoia să renunț la nostalgie și angoasă, la monotonie și oboseală.
M-am decis exact în acel moment în care soarele încremenise cerul. Am scos lupa din lunetă și parcă am ochit altă planetă!
Aventura începe acum, aici! Nu mai văd fețe în alb și negru, ce se redau la nesfârșit, ci doar mișcare în seria aleasă de circuite safari. Leii se întrec în curse prin spațiu, delimitate de nisip și savană, în timp ce ochii albaștri mi se limpezesc către înălțimile de pe Everest Best Camp. Mult prea greu să aleg o singură destinație când toate mi se potrivesc. Mult prea greu! De ce aș alege? Personalizez pe gustul meu, oricâte destinații vreau eu.


Am ales să-mi trăiesc aventura în jurul lumii, savurând circuite la mare și la munte. De la o ascensiune în Moldoveanu și Himalaya, din inima codrilor ce se înalță la ceruri, ajung să simt savoarea unei noi personalități pe care o descopăr împreună cu triburile primitive. Mă redescopăr pe mine.
Vacanța aleasă îmbină aventura unor escaladări pe munte, cu dansurile tribale, seri la gura focului de lemne și somnul în pustiu, în corturi. De la un pictorial desprins din epoca aparent primitivă, pot face saltul către străzile aglomerate ale Manhattanului și către moschea impunătoare din capitala Turciei sau către plajele scăldate de apele cristaline din Insula Rodos. Da, se poate! Pot contura orice sejur standard, național sau internațional, după pofta inimii mele!


A trecut vremea vacanțelor standard ce parcurgeau un șir fix de destinații și doar anumite obiective turistice. Nu doar destinațiile pot fi alese special pentru un circuit de poveste, ci si obiectivele turistice pentru fiecare membru al familiei în parte. Traseul este sigur. Această trascendență fantastică nu ar fi fost posibilă fără o companie de turism cu o experiență vastă, de peste 10 ani, în crearea de vacanțe unice. Transportul, cazarea și masa vin incluse în pachet.
La noi acasă există o aventură de poveste pentru fiecare dintre noi! Ești pregătit să-ți transformi viața în cea mai mare aventură?


Articol scris pentru SuperBlog 2018.

You May Also Like

0 comments