Manichiura semipermanentă cu CANNI Soak Off și Peacock

by - duminică, octombrie 28, 2018

Bună, draga mea. În urmă cu puțin timp vorbeam despre manichiura cu gel. Astăzi a sosit rândul celei semipermanente, o adevărată inovație în domeniul stilistic al unghiilor. Personal, mi-a plăcut mai mult această experiență și o să vă argumentez și de ce.


Deși în kit-ul unei iubitoare de manichiura semipermanentă trebuie să se regăsească și câteva accesorii pentru manichiura cu gel, s-a dovedit că este o modalitate mai prietenoasă de a face unghiile frumoase cu minim de efort și compromisuri pentru sănătatea unghiilor. Dacă ești o fericită, cu unghii frumoase și sănătoase, care cresc repede, atunci manichiura semipermanentă este alegerea perfectă pentru tine. Ojele semipermanente se aplică pe unghia naturală și nu impun riscuri pentru sănătatea unghiei.

Am testat cea mai populară gamă de oje semipermanente la momentul actual și anume gama CANNI Soak Off și ojele după care răvneam, din gama Peacock, pe care am gasit-o la Base One. Dar să vorbim puțin despre cum a decurs comanda.
În după-amiaza unei zile cu soare, am plasat o comandă la ei. Ce nu aveam să știu până la momentul cu pricina, e că livrarea s-a făcut în amiaza zilei următoare, prin curier rapid. Nu mă așteptam la așa promptitudine!
Ojele au venit ambalate ca la carte și am primit și un discount pentru următoarea comandă la Base One.


În relația Base One cu ojele semipermanente se află un preț excelent de bun și mic, cam cât o pizza mică în orașul meu. Până și sora mea a fost extrem de surprinsă și m-a rugat să-i plasez o comandă.
Ojele se aplică foarte ușor, la aspect fiind similare cu ojele clasice și nu necesită foarte multe accesorii.
Gama CANNI Soak Off se evidențiază la Base One și printr-un portofoliu variat de nuanțe, o aplicare ușoară și o rezistență de minim două săptămâni, în timp ce cea Peacock are la bază reflexiile holografice care cuceresc privirile oricui.

Pentru manichiura cu ojă semipermanentă ai nevoie de ojele efective, o lampă, un degresant, nail prep și nail primer, șervețele și degresant, bază și toap coat pentru ojă semipermanentă, ulei de cuticule, folie de aluminiu, buffer, precum și un remover și o spatulă de cuticule.
Ca și în cazul gelului, e bine să evităm cuticula, pentru a evita ca oja să nu facă priză. Încă exersez acest aspect.


Față de gel, avantajul ojelor semipermanente e acela că nu impune pilirea excesivă a unghiei. Atunci când aplicăm oja semipermanentă doar se ia puțin din luciul unghiei cu ajutorul unghiei, după ce au fost hidratate și împinse cuticulele în prealabil. Mai apoi se ia luciul unghiei, se aplică nail prep și nail primer cu un interval de câteva secunde pentru a se usca la liber, apoi se aplică lacul de bază și se trece la aplicarea ojei semipermanente. Oja se aplică de două oră, în strat subțire, având în vedere ca după fiecare aplicare să se bage degetele în lampă timp de 120 secunde și să se degreseze pentru a îndepărta impuritățile și senzația lipicioasă. Dacă doriți să adăugați aplicații o puteți face în cel de-al doilea strat, înainte de a băga unghiile în lampă. Ultimul pas este sigilarea cu un top coat și uscarea în lampă UV încă 120 secunde. Simplu nu?

Îndepărtarea lor se face prin pilirea ușoară a stratului lucios, după care, cu ajutorul unei soluții speciale de îndepărtare a ojei semipermanente și a unor șervețele/dischete, se va aplica individual pe fiecare unghie, și vor fi înfășurate în folie de aluminiu. Se lasă să acționeze circa 15 minute după care, cu ajutorul spatulei de cuticule se "răzuiește" oja ce trebuie să se ducă foarte ușor.
Toate aceste ustensile le găsiți la Base One, atât singulare, cât și în kit-uri complete la un preț și mai bun.


Avantajul e că pila este folosită minim, ceea ce nu duce la subțierea unghiei și la eventuale probleme, precum în cazul gelului.
Personal, dacă ești iubitoare a unghiilor ca la salon și dorești să înveți cum se realizează, îți recomand întâi și întâi să exersezi manichiura semipermanentă pentru a învăța complet toți pașii. Ai nevoie de ustensile mult mai puține și demersul e mai ușor de asimilat.

Ojele CANNI cât și cele Peacock au o rezistență minimă de 3 săptămâni, ceea ce mi se pare foarte avantajos. Timpul de lucru și îndemânarea necesară mi s-a părut mult mai redusă, ceea ce iarăși e un punct forte. Datorită pensulei incorporate aplicarea este mai ușoară și mai uniformă față de construcția gelului. În plus, nuanțele din portofoliul Base One sunt extrem de variate.

Ojele semipermanente Peacock au aspectul irizat de care te îndrăgostești iremediabil. Am ales varianta cu irizații verzi și pe cele roz. Ambele m-au impresionat plăcut datorită aplicării, a luciului de 5 stele și al aspectului modern pe care l-au căpătat unghiile mele. Unghiile mele au fost foarte apreciate, precum și nuanțele pastelate pentru care am optat.


Cu un așa preț imbatabil de mic și riscuri reduse, tot să te apuci să înveți acasă tehnica unghiilor cu oje semipermanente. După câteva aplicări vei prinde îndemânare și unghiile tale vor arăta exact ca la salon fără să le afectezi sănătatea.

Îți surâde ideea? Tu ai folosit aceste oje semipermanente sau intenționezi să o faci? Cum ți s-au părut? Optezi pentru manichiura cu gel sau cea la fel de impresionantă cu oje semipermanente?


You May Also Like

0 comments