Atuurile mierii ecologice. Mierea ecologică diMelio de la Apidava.

by - miercuri, noiembrie 21, 2018

Sunt convinsă că te-ai întrebat cel puțin o dată care e diferența între mierea clasică și cea ecologică sau de ce are un preț mai ridicat. După lungi dispute verbale cu cei apropiați și o serie de documentări am reușit să-i conving că mierea obișnuită nu este aceeași cu mierea ce poartă eticheta ecologică.

Mierea BIO se realizează în condiții speciale. Ea se obține pe baza unor culturi ecologice, ce nu au fost tratate cu pesticide sau alți agenți chimici. Aceste terenuri sunt amplasate în zone "sălbatice", ferite de activitatea umană, la 3-5 kilometri de zonele funcționale/locuibile/industriale. Pentru buna funcționare a procesului, până la dobândirea etichetei corespunzătoare au loc o serie vastă de analize care să confirme că mierea nu conține niciun element chimic ce alterează statutul de miere cu adevărat naturală. De asemenea, nici albinile bolnave nu pot fi tratate cu antibiotic sau alte substanțe chimice, motiv pentru care de multe ori se pierd stupi. Astfel, de-a lungul acestui proces de obținere a mierii ecologice, se urmează un proces complex, minuțios, anevoios, se lucreză cu ustensile speciale și acesta este un motiv pentru care nu mulți apicultori produc acest tip de miere. Așa se explică și prețul care, la o analiză amănunțită, aș spune că este chiar modic, pentru costurile și timpul necesar producției de miere ecologice.


Mierea ecologică respectiv mierea românească Bio de la Apidava respectă aceste principii stricte și an de an oferă consumatorilor din România, Țara Sorelui Răsare și din Europa, savoare, dulceață naturală și numeroase beneficii pentru sănătate.
Timp de câteva zile am avut șansa de a degusta două astfel de specialități, respectiv mierea diMelio, ecologică, de sacâm și polifloră.

Mierea diMelio de la Apidava- Mierea Bio de salcâm vs. mierea Bio polifloră

Cele două tipuri de miere au o textură fină și o aromă foarte intensă. Singura diferență o reprezintă bineînțeles aroma și culoarea. Cea polifloră are o textură "o idee" mai densă și mai închisă la culoare, cu o aromă plăcută, resimțindu-se buchetul floral din care aceasta s-a creeat.
Nici mierea bio diMelio de salcâm nu e mai prejos, doar că, aceasta se remarcă printr-o culoare gălbuie, o textură mătăsoasă, un parfum intens și o aromă foarte intensă a florilor de salcâm. Aroma se păstrează pe papilele gustative mult timp după consumul acesteia.
Personal, ambele mi se par a fi gustoase și extrem de benefice pentru întreg organismul, indiferent de sezon.



  • Cum este recomandat să consumăm mierea ecologică și care sunt beneficiile sale.


Deși nu există indicații stricte sau o rețetă exactă privind administrarea mierii ecologice, beneficiile acestea se resimt, bineînțeles, în consumul în stare naturală, la fel ca legumele și fructele proaspete. Fiind o miere 100% naturală, multimineralele și vitaminele sunt absorbite cu ușurință de către organism. Consumul a cel puțin o linguriță dimineața încarcă organismul cu energie, acționează drept balsam stomacal, ajută la echilibrarea tranzitului intestinal și mărește capacitatea de autoapărare a organismului în sezonul rece.


Eu prefer să o consum dimineața în ceai, cu cereale integrale cu lapte sau în cafea. De asemenea, pentru gustările pe fugă, apelez la sandvișuri de biscuiți cu miere, care devin un deliciu între biscuiți dacă strecor și o felie de măr. În domeniul deserturilor sănătoase o putem combina în salatele de fructe, drept glazură pentru prăjituri sau în smoothie-uri.

Alegând cele două tipuri de miere, respectiv mierea ecologică românească diMelio de la Apidava, nu doar că-ți asiguri un trai și un organism mai sănătos, însă cu fiecare borcan de miere achiziționat sprijini apicultura românească, dar totodată susții economia țării, dezvoltarea și recunoașterea acesteia la nivel internațional. Este important? Foarte! Cu toții avem de câștigat din acest fapt deoarece acest pas înseamnă un progres pentru fiecare dintre noi, fiind o oportunitate de a ne face renumiți peste hotare și populari în rândul țărilor dezvoltate.

You May Also Like

0 comments