Recenzie: Regina Maria de la Meteor Press

by - sâmbătă, ianuarie 05, 2019

Regina Maria este una din cele mai conversate persoane ale istoriei trecutului, cât și în prezent. Viața sa a fost una bogată în istorie, politică, copilăria lui 1900 fiind una ce nu o mai regăsești în zilele noastre.


Regina a doua a României și prima ce încă dăinuie în amintirea poporului român, mamă a lui Carol al doilea și soție al Ferdinand I, prințesă a Marii Britanii și a Irlandei, dar și o femeie ce și-a centrat dragostea pentru poporul român în primul război mondial, motiv pentru care a ajuns cunoscută datorită voluntariatului și a ajutorului pe care îl oferea celor aflați în suferință.

Regina Maria de la Meteor Press. Puterea amintirii. Un cumul de istorie, politică, monarhie și viață, adunate într-un volum fără precedent.

S-a povestit și încă se mai povestește de întreaga sa viață. Cartea Regina Maria de la Meteor Press adună la un loc toate acele scrieri, scrisori și remărci care au fost făcute vreodată la adresa acesteia, adunând la un loc întreaga sa viață.


Cartea debutează cu note personale ale Reginei, culese din diferite scrieri, ce ne ajută să o cunoaștem pe Maria prințesa, pe mama sa, dar și pe bunica ei, imaginea Angliei la 1900 și locurile care i-au marcat copilăria și adolescența.
Cartea urmează a prezenta întreaga viață la conducere, momentul când l-a cunoscut pe Ferdinand, viața monarhică, dar și pe cea polițică a vremurilor respective.

O Regină în văzul tuturor

Având în vedere că nu am fost niciodată un om al istoriei și al geografiei, dar nici al politicii, cartea mi s-a părut relativ greu de citit și înțeles pentru tineretul din ziua de astăzi, printre atâtea remărci și citate, referințe bibliografice ample. Am ajuns însă la ideea că este un cumul de informații și o carte extrem de interesată și complexă, ideală pentru cei pasionați de istorie, de monarhie și pentru cei care au cunoscut viața dinainte de 1950.


Din acest motiv am ales să o ofer cadou bunicului meu în vârstă de peste 70 ani, iubitor de carte, care s-a bucurat până la lacrimi. Pasionat de subiectele principale ale cărții, foarte familiar cu viața Reginei Maria, cartea s-a dovedit a fi o adevarată surpriză pentru el, ușor de lecturat și de înțeles, în deplinătatea informațiilor sale.

Așadar, recomand această carte publicului matur, cât și a celui pasionat, extrem de informat, care vor să-și cultive înțelepciunea din prisma perioadei monarhice a României, motiv pentru care o văd și drept o carte de colecție a unui cititor îmrăit și a unuia foarte documentat despre perioada de acum 50-100 ani, a unui istoric sau a unei persoane pasionată de subiectele principale ale cărții, precum istoria și politica poporului român după 1900.

You May Also Like

1 comments

  1. Intodeauna ma fascinat Istoria si moda, aparent cartea asta ofera o combinatie destul de cuprinzatoare din amandoua. Chiar urmaream si eu cu interes aceasta carte. Iar acum dupa aceasta recenzie m-ai convis de valoarea ei.

    RăspundețiȘtergere