Miau orice Dodo-bucățică vreau!

- Sunt mică și grațioasă, stufoasă și cea mai iubitoare felină de pe pământ! Cum adică "Poate..."? Tuche, pe mine să nu mă compari cu mâța de la colțul blocului, da? Și sunt vegană, cam așa... de vreo 15 ani pisicoși. Doar puțin somon, te rog! Da vreau fix bucățica aia aurită cu mult sos. Dar purr-miau, madame, știu a vorbi în diferite limbi și a mieuna tot ce-i bun. Cine, ei? Ei sunt prietenii mei! Sărbătorim a-mieuna aniversare. Ce înseamnă acel "Bineînțeles!", mă rog? Purr...
Dar vai, miau-miau, ce ai în cutie? Să fie oare o felie de mmm-miau-bucurie!
Miau-leluia! Dorești un tors? Tuche! N-am pentru tine astăzi. Miauăleu! Ia laba! E toată a mea! Purr! Perimetrul tău e acolo! Purr, insistă ea furioasă. Fie... numai două!


***Cu 30 minute mai devreme...

Se aude un zgomot la ușă. Îi așteptam să sărbătorim al treilea an consecutiv de când suntem colegi. De fapt, asta facem în fiecare weekend, aniversare, zi de sărbătoare. Ne adunăm cu toții și transformăm o zi monotonă în petrecerea aia în care toate boxele ar dansa dacă ar putea părăsi prizele. Și vecinii, ah...vecinii, ar da orice să ne scoată ei înșine în oraș. Numai parfumul de bunătăți adunate pe fiecare felie îi aduce la ușă. Preferăm atmosfera la domiciliu căci putem să ne distrăm în voie, cum vrem, câți vrem, fără să fie nevoie de o aniversare în prealabil.
Tonul la distracție e dincolo de ochii veșteji de la ceapă sau de parfumul de verdeață al unei ciorbe tradiționale. Cândva, un înțelept spunea că o pizza cu de toate e cel mai mare șantaj emoțional. Pâi bineînțeles, ce e mai bun decât o pizza cu de toate?! Până și Sasha a confirmat că așa e, ea care are doar câteva luni și e o mofturoasă incurabilă. Cică și ea își dorește să petreacă cu Daini, Mimo și Foca, animalele ei de companie, pluș la origini.
Așadar, o nouă seară de pomină urmează a începe.

-Cum, tu nu vii? Nu se poate. Știu că vrei! Pâi atunci de ce zâmbești cu poftă? Hai! Eu dau comanda pizza și o savurăm în grup, alături de zeci de idei, jocuri și bancuri care ne vor destinde seara. Cum? Ce vei face mâine la lucru? E simplu! Îți ei inima în dinți și-i vei spune șefului că dacă nu e cuminte nu mai primește nici măcar o bucățică, așa, cât să-și facă și el pofta. Mă duc să deschid ușa! Ana, Dan, Cosmin și Bogdan sunt aici, gata să petrecem. Tu ce preferi? Combo Dodozaur sau Combo Peperozaur? Dodo Corporate zici, cu 3+1 pizza gratis? Sigur, luăm câte una din fiecare. Ce zici? Nu ești convins că e pe gustul tău? După ce Dodo Pizza a colindat peste nouă state, cu cele peste 200 locații fizice, au aflat în totalitate care-i gustul perfect pentru fiecare rețetă. În fiecare felie e un strop de Dodomagie.
Îți este frică că nu va sosi la timp în timpul estimat de livrare de 45 minute? Nu, să nu-ți faci griji! Mereu ajung la timp și chiar dacă n-o fac, avantajul este de partea noastră pentru că primim pizza gratis. Cum, nu știai? Pe ce planetă trăiești, prietene? Da, ingredientele sunt proaspete și dacă nu ai încredere tastează ve, ve, ve punct DodoPizza punct ro și poți viziona în timp real comanda ta - cum e făcută, în ce cantități, cât de apetisant e blatul, etc. Cum? Vrei să vezi cu ochii tăi? Pâi sigur că da! Au liber la bucătărie pentru orice "șmecherie". Dar mă gândesc că-ți este mai ușor să vizionezi online experiența în timp ce savurezi un fresh de portocale sau... O bere zici? Sigur, astăzi fac cinste!


***Treizeci de minute mai târziu...

Ding, dong, ding, dong!
- Avem o livrare pizza de la Dodo Pizza!
- Ca întotdeauna, gata de joacă! Uite, eu o felie, el o felie, ea o felie... Sigur, asta e porția ta. Sasha!!! Nu, oricât ai toarce și oricât te-ai alinta pe lângă noi, nu primești. Este doar pentru cei puternici și mari, ca noi.
- Purrr...
- Acum dă ochii peste cap de parcă ar conta ce-mi doresc eu. Nu, Sasha, nu! Seara asta e a noastră, dar fie...dacă insiști... Uite, asta mică e a ta!  Cum felia aia? Trebuie s-o meriți! Adevăr sau provocare? Miau e adevăr, miau-miau e provocare, ai înțeles?
Ridică laba și miaună de două ori de parcă e fermă pe decizia ei și o dorește cu orice preț. 
"- Te provoc să te duci în dormitor și să aduci șoarecele", îi zic eu în timp ce-i arunc jucăria. Treizeci de secunde mai târziu era la colțul mesei așteptându-și recompensa.
- Uite, o bucățică și atât!
O ia ușor și pleacă fericită către culcușul ei, aparent nesatisfăcută.
- Auzi la el, doar o bucățică...Miau!
- Să continuăm, zic! Punem un film? Mă bucur când mă aprobați! Pe urmă ce facem? Să mai comandăm pizza? Cred totuși că una medie pentru fiecare este suficient. Pizza pe provocări? Sună bine! Pâi de altfel, cine câștigă, plătește încă un rând de comandă pizza București. Și o navetă de bere? Fie, mie îmi convine!

Și așa se întinde petrecerea pe ritm de muzică și dans, provocări și karaoke, filme și povești până la orele dimineții când, de cele mai multe ori, luăm totul de la capăt. Zi de zi sau la evenimentele mai deosebite, alegem pizza super gustoasă, cu atenție preparată și cu dragoste livrată direct la adresă sau la restaurant, unde nimeni nu se împotrivește și nici vorbă să stea pe gânduri cu o asemenea invitație.
Bine, tac! Ce spui? Îți plouă în gură? Să-ți mai servesc una? Imediat!

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2019.

Comentarii

Postări populare