Știai ce piese de mobilă trebuie NEAPĂRAT să ai în casă?

by - miercuri, martie 13, 2019

Sursă foto: kaboompics.com

Lucru pe care îl faci după ce achiziționezi casa sau apartamentul dorit este să treci la următorul pas pentru a transforma acel spațiu în „acasă”: achiziționarea mobilierului. Spațiul fiecărei camere în parte te condiționează în ceea ce privește mărimea pieselor de mobilă și numărul acestora. Totuși, nu te poți lipsi de anumite articole de mobilier care sunt vitale.




Stilul locuinței tale depinde de tine. Poți să achiziționezi mobilă vintage pentru un aspect clasic și victorian, cumpără un dressing modern și piese de mobilă cu un design unic dacă vrei ca totul să fie fresh și actual, decorează sau lasă totul simplu.

Însă este important să ai aceste articole de mobilier:

  1. În dormitor

Dormitorul este un spațiu pentru relaxare și somn, așa că este important ca acesta să fie cât mai confortabil cu putință. Cea mai importantă piesă de mobilă aici este patul. Există și excepții în care, în loc de pat, se optează pentru o canapea extensibilă, dar asta se întâmplă extrem de rar. Dulapul este și el necesar pentru a depozita hainele, dormitorul fiind cel mai bun loc pentru asta. Noptierele sau comodele sunt foarte folositoare pentru a ține aproape obiecte importante, cum ar fi telefonul, cartea pe care o citești, veioza, ochelarii, lucrurile pe care nu vrei să le uiți în casă și vrei să le vezi înainte de plecare și așa mai departe.

  1. În living

Livingul (sau sufrageria) constituie spațiul folosit preponderent în timpul zilei. Canapeaua sau colțarul constituie cele mai folosite articole de mobilier, împreună cu biblioteca. Pe lângă acestea, fotoliile întregesc imaginea camerei și, de obicei, se folosesc și mesele de cafea. Dacă ne dorim un birou și nu avem o cameră specială pentru asta, livingul se dovedește a fi locul perfect pentru amenajarea unui spațiu mic de birou. Așadar, este necesar să avem și o masă de birou și scaun. Bineînțeles, putem completa cu dulapuri de birou, dacă este necesar.

  1. În spațiul de gătit și servit masa

În acest spațiu de dining, pe lângă aragaz, frigider, chiuvetă și astfel de necesități, este nevoie de blaturi pe care poți să te desfășori în voie atunci când gătești, dulapuri și bufete în care să păstrăm toate ustensilele și vesela și, cele mai importante, masa și scaunele. Acestea din urmă sunt alese în funcție de numărul de persoane care servesc masa și, bineînțeles, în funcție de lungimea și lățimea camerei.

  1. În spațiul de serviciu și igienă

Dulapurile mici și cabinetele sunt cel mai des folosite în această cameră pentru a ține la adăpost de umezeală lucruri precum produse de igienă, prosoape și altele. Oglinzile sunt, de asemenea, folosite foarte des aici, uneori fiind parte din construcția cabinetelor aplicate deasupra chiuvetei. Rafturile și suporturile de orice tip au un rol foarte bun de a depozita obiectele de igienă pe care le folosești des, astfel încât să ai acces rapid la acestea.

  1. Pe hol

Holul este folosit pentru a păstra aproape de ieșirea din casă a încălțărilor și hainelor pe care le porți deasupra îmbrăcămintei atunci când pleci. De obicei, aici sunt prezente piese precum cuierul, dulapul, oglinda și pantofarul.




Pentru mai multe idei de mobilă, vezi aici.


Mobila este un complex de elemente mai mult decât necesare pentru un stil de viață normal și pentru a da viață locuinței. Nu trebuie niciodată eliminate piesele indispensabile. De la ele se pornește toată activitatea alegerii celor auxiliare și planificarea poziționării lor. Alege în funcție de mărimea camerelor și de stilul pe care vrei să îl adopți.

You May Also Like

0 comments