Tradiții moștenite în pregătirile pentru astenia de primăvară

Prima zi din Anul Nou se marchează într-un mod 100% tradițional, românesc, presărând intrarea în casele celor dragi cu grâu - simbol al bogăției și al recoltei.
După foarte mulți ani am ales să retrăiesc acea bucurie a copilăriei și, cu mic, cu mare, după atâția ani în care uitasem cât de frumos e să mergi la colindat, urat sau semănat, ne-am adunat în noaptea dintre ani și am plecat să semănăm bunăstare și noroc.
Tot parte din tradițiile noastre, de data aceasta mai mult morale, se numără dorința arzătoare de a face trecerea de la sezonul rece, la cel cald. Iarna capricioasă pare să fie pe final, iar timpul care a mai rămas pe final în așteptarea ei, poate fi folosit constructiv pentru a pune la cale ceea ce eu numesc o cură sănătoasă împotriva asteniei de primăvară.Pe lângă soarele frumos și gradele plăcute indicate de termometru, primăvara vine de cele mai multe ori și cu a sa astenie de primăvară. Trecerea de la un sezon la altul poate fi dificilă pentru organismul nostru, iar astăzi am ales să vă împărtășesc rețeta mea "moștenită", ce combate toate aceste simptome ale asteniei.
Ucenicul de bază este bineînțeles, mierea dulce și fină de la Apidava.

Cum tratăm astenia de primăvară cu produse apicole și miere Apidava.

Tind de cele mai multe ori să mă las sedusă de soarele ce luminează blocurile și străzile, motiv pentru care trebuie să recunosc că, de cele mai multe ori, dau greș când vine vorba de îmbrăcămintea adecvată. Nici la imunitate nu sunt zen, dar sunt mare iubitoare de tot ceea ce înseamnă ceva dulce și bun, "de pus pe rană", cum zice o vorbă din popor.


Și, odată cu sosirea primăverii simt că în corpul meu se produc diferite schimbări: se instalează sensibilități, o răceală, o oarecare doză de energie estompată de senzații de oboseală.
Însă, pentru a le combate pe toate acestea și tot ce mai poate reflecta o astenie de primăvară, aleg în special să înlocuiesc dulciurile clasice, cu cele apicole, un dar de preț de la prea-harnicele albine.

Am descoperit la Apidava cocktail-uri de miere, bomboane delicioase cu fructe, miere și propolis, precum și caramele moi, fine, cu polen, pe care le port cu mine în geantă și de care mă folosesc oricând simt nevoia de ceva dulce, sănătos și bun în același timp.
Pe lângă acestea, tocmai ce a ajuns la mine și o cutie de miere polifloră, divizată în 50 pliculețe ideale pentru dozarea perfectă în băuturi sau deserturi, oricând și oriunde.
Mierea aceasta polifloră de la Apidava nu doar că e un înlocuitor sănătos ce ne ajută să ne menținem organismul sub control, dar este un adjuvant excelent pentru a spori imunitatea. Are un gust dulceag perfect, o aromă florală puternică și plăcută, precum și o textură fină. Aceasta nu-și schimbă aroma nicidecum în ambalajul de plastic, ușor de disfăcut și de utilizat ca atare (direct pe papilele gustative) sau pentru a ne îndulci micul dejun.


Personal, cred că tipul acesta de ambalaj este de un mare ajutor mai ales că fac naveta și de cele mai multe ori mi se întâmplă fie să am o cădere de glicemie, fie să-mi cumpăr o cafea sau un ceai de la un tonomat ce nu oferă și zahăr sau să cantități foarte mici, insuficient cât pentru preferințele mele. Strecor cu ușurință 1-2 pliculețe în geantă sau în buzunarul de la geacă, pe care le folosesc atunci când am nevoie. În plus, îmi oferă și o doză de energie corespunzătoare, mă ajută să fiu mai receptivă la toate sarcinile și să asimilez informațiile cu mai multă ușurință.

Soluții alternative pentru astenia de primăvară

Acum că nu mai este niciun secret că mierea este ucenicul meu de bază, nu doar primăvara, ci practic în orice sezon, apelez și la aceste mici trucuri care mă ajută să mă mențin în formă:


- minim 30 minute de mers în aer liber;
- consum mare de lichide, în special apă;
- atunci când vine vorba de sucuri, în locul celor celor carbogazoase prefer smoothie-urile sau fructe stoarse, asezonate cu miere pentru a le îndulci și pentru a intensifica aroma;
- în serile reci consumăm ceai de lămâie îndulcit numai cu miere;
- folosesc mierea și pe post de glazură la diferite prăjituri, pe care îmi place uneori să o combin și cu o ploaie de susan;
- alimentație echilibrată - cărnuri ușoare și legume fierte;
- dimineața, pe stomacul gol, pentru o bună activitate digestivă, consum un pliculeț de miere pe stomacul gol, care e și balsam stomacal, iar seara pun un pliculeț-două în lapte cald, ce mă ajută să mă relaxez și să mă odihnesc mai ușor.

Tu la ce trucuri apelezi pentru a combate cu succes astenia de primăvară?

Comentarii

  1. eu merg pe mana fructelor si legumelor, dar si a mierii! adevarul e ca pe mine m-a ajutat enorm si in iarna, la imunitate! acum sper sa combata si astenia, ca nu imi place sa fiu asa ”cazuta” tocmai cand da soarele afara

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare