Ghid de îngrijire orală cu Apidava

by - luni, aprilie 22, 2019

Știi cât e de frustrant să-ți zică partenerul că-ți miroase gura sau că rujul îți scoate în evidență dinții galbeni? Sau când vin rudele în vizită și te opresc la jumătatea discuției ca să-ți atragă atenția că ai o carie și/sau dinți prea galbeni, că la o fată tânără e de neconceput și că băieții fug de astfel de fete?


Din păcate mi se întâmplă destul de frecvent, pentru că ai mei nu mi-au oferit o educație dentară și mă confrunt cu varii probleme. Așa au apărut și problemele stomacale, datorită incapacității de a mărunți alimentele cum trebuie, astfel că stomacul meu nu mai reușește să digere corespunzător. În același timp sunt și fumătoare și consum foarte multe dulciuri și cafea care, după cum se știe, sunt la fel de toxice pentru dantură, la fel ca și medicamentele puternice luate după ureche.
Știu, nu sunt în măsură să dau sfaturi, dar mă gândesc cât de bine ar fi fost să fi știut toate lucrurile astea în copilărie și în adolescență, să nu fi omis vizitele periodice la medicul specialist și îngrijirea orală corectă.

Specialiștii spun că simplul periaj reprezintă maxim 30% din necesarul complet de îngrijire a cavității bucale, în timp ce rata de 100% se poate atinge prin utilizarea unei ape de gură și a aței interdentare.
Periajul ar trebui să dureze minim 3 minute și să fie realizat pe toate fațetele dentare. Mai rămân însă locuri prin care simplul periaj nu e suficient, iar utilizarea unei perii de dinți electrice nu influențează foarte mult gradul de curățare.
Stomatologul meu spune că peria electrică e pentru leneși, iar o perie electrică bună costă sute de lei, restul fiind degeaba.

Prin noua campanie Apidava și Brander am primit spre testare o nouă apă de gură și un spray antibacterian, din extracte naturale. Și după câteva zile în care le-am testat temeinic, astăzi vă dezvălui și impresiile mele privind acțiunea lor.

Impresii apa de gură concentrată și spray-ul antibacterian Apidava.

Nu degeaba se spune că durerile dentare sunt mai rele decât durerile nașterii. Și cam acolo duc toate drumurile dacă nu ai un ritual complet de îngrijire dentară.
Am început să acord o mai mare importanță rutinei de îngrijire dentară după ce m-am ales cu multe carii, infecții și chiar și dinți definitivi aproape pierduți.
La șaisprezece ani, când am fost pentru prima dată la medicul stomatolog, credeam că pot avea o dantură frumoasă peste noapte, dar a durat trei luni numai îmbrăcatul unui dinte pe care eram să-l pied complet. Și încă mai am probleme, carii ce duc la infecții și implicit e nevoie de resurse financiare foarte mari pentru rezolvarea problemelor și pentru a dobândi datura aia albă, de vedetă.

Mereu am apreciat-o pe mama-soacră care s-au dus la dentist atât preventiv, la minim 6 luni, cum ar trebui să facă oricine, dar și pentru faptul că nu a amânat momentul când a simțit o durere. Vina ei a fost doar faptul că, la fiecare durere, a optat pentru extracție în locul tratamentului, motiv pentru care, acum, doar un dinte afectat îi mai ține lucrarea și anticipează necesitatea unor implanturi. Și știm cu toții cât de scumpe sunt implanturile. E mai ieftin și mai ușor să previi, decât să tratezi.
Și după cum îți spuneam, de câteva zile am introdus în rutina zilnică cele două soluții Apidava, ambele din extracte naturale.


Datorită extractului de mentă din compoziție, ambele lasă gura proaspătă, astfel că nu am mai avut parte de remărcile acelea de prost gust ale partenerului.
Celelalte esențe din compoziție, precum Aloe Vera și concentrația de propolis, au rol antibacterian și antiinflamator, evitând formarea plăcii bacteriene și reducând durerile dentare/gingivale, implicit formarea/recidivarea cariilor și apariția infecțiilor. Nu-ți doresc acele dureri insuportabile, cu față și ochi unflați! Am trăit pe pielea mea!
Folosind regulat apa de gură și spray-ul antibacterian Apidava am observat că nu s-au mai prins resturi de alimente pe dinți și nici nu am mai resimțit sensibilitate/durere, cu doar două aplicări pe zi. 5 minute, atât durează o rutină orală completă și câteva secunde periodic, pentru aplicarea spray-ului.

Apa de gură este extrem de concentrată și mă bucur că vine cu un compartiment special de dozare, din plastic, care se curăță ușor. Este și mult mai igienic.
Deși nu conține alcool, ceea ce e bine mai ales pentru șoferi, am remarcat că este extrem de puternică, motiv pentru care n-am rezistat să-mi clătesc gura mai mult de 20 secunde. Mai apoi am simțit cum efectiv îmi amorțește gura, datorită rolului puternic antibacterian și antiseptic. Gustul de propolis nu este preferatul meu, dar a fost diminuat de aroma mentolată și revigorantă.
De ce e perfectă pentru șoferi? A fost un caz la mine în oraș când șoferul a fost penalizat sub motivul că a consumat alcool. După numeroase investigații și insistențe s-a dovedit că vina aparținea apei de gura care conținea alcool. Așa că "NU apelor de gură cu alcool!", care pot fi și mult prea puternice pentru cavitatea bucală și să provoace și neplăceri.


Din acestă campanie, spray-ul de gură cu propolis și mentă s-a dovedit a fi preferatul meu. Are o cantitate de 20 ml iar eu îl aplic de circa două ori pe zi. Este foarte compact, motiv pentru care îl port în geantă, la drum, având grijă să-mi reîmprospătez respirația ori de câte ori simt nevoia. Este ideală inclusiv pentru momentele în care consumi ceapă și usturoi, ca să nu te dai de gol printr-o respirație neplăcută.
Nu este la fel de puternic precum apa de gură, motiv pentru care îl consider o completare al ritualului de igienă orală. Are un gust plăcut, mentolat, lăsând respirația proaspătă pentru ore în șir. Datorită rolului antibacterian, prin utilizarea ambelor produse, am observat că nu mi s-au mai inflamat deloc gingiile și implicit nu am mai avut parte de dureri dentare insuportabile. Și, deși încă am carii problematice, mă bucur că nu mi s-au mai inflamat gingiile așa cum pățeam aproape săptămânal.
Nici acest spray nu conține alcool sau conservanți, motiv pentru care rezonăm atât de bine. Și au și un preț extrem de mic.

Voi le-ați încercat? Știați că s-a dovedit științific că merele (și nu numai) curăță dantura și previn problemele dentare? Dacă nu, ar fi chiar indicat să vă puneți la punct o rutină de îngrijire orală completă, pe care o puteți completa cu o alimentație echilibrată și sănătoasă, dar este indicat și să reduceți incidența viciilor treptat, pentru dinți frumoși și gingii sănătoase.


You May Also Like

1 comments