Tichete de călătorie și vacanțe în frumoasa Românie.

by - joi, aprilie 11, 2019

Privesc cu nostalgie către trecut, către copilărie, când aveam o altă percepție a timpului, a vieții și a banilor.
Nu am știut valoarea adevărată a banilor până m-am angajat la vârsta de 16 ani, într-o fabrică de textile. În copilărie, banii erau hârtii de schimb în jocurile de societate, precum Monopoly, iar tichetele de vacanță erau acele cartonașe pe care, în joacă, le împărțeam între noi în timp ce mimam jocul de-a banca sau de-a marii antreprenori.

De mai bine de cinci ani de când sunt angajata societății, nu pot spune că am cunoscut un statut financiar ridicat, însă am un colectiv plăcut de muncă și un șef înțelegător care ne oferă periodic diferite cadouri pentru a ne stimula, așa cum sunt și aceste tichete de vacanță în valoare de 1450 lei, pe care probabil și tu le primești anual.
Din păcate, soțul nu a avut norocul să aibă un astfel de angajator care să privească lucrurile din perspectivă și să-i ofere oportunitatea de a se relaxa și de a reveni la job cu o forțe mai proaspete și mintea mai odihnită după o vacanță binemeritată.


Și, cum au o singură destinație, cea de vacanță și relaxare, i-am propus soțului meu să petrecem Paștele numai noi doi, călătorind cu drag în frumoasa Românie, în inima munților. Atât a trebuit, să-i pomenesc despre vacanță! A afirmat de trei ori, adică foarte sigur că este o alegere extraordinară, și a înmânat șefului său cererea pentru un concediu de șapte zile, în perioada 28.04 - 05.05, adică puțin înainte de Paște, de încălzire și de petrecere, cât și câteva zile după, de reîmprospătare.
De fiecare dată când am ales să mergem în vacanțe pe cont propriu am optat pentru agenții. Dar am vrut de această dată să luăm în calcul și alte opțiuni, să economisim timp și, de ce nu, să facem ceva economii pentru noi înșine.
Și, cum primisem acele tichete de vacanță, tot ce mai trebuia făcut era să găsim un loc de cazare în zona dorită, care să permită plata unui concediu de relaxare prin intermediul acestora.

Știind că internetul îți scoate în cale atât de mult posibilități am început să caut locuri care să se potrivească nevoilor noastre. Așa am dat peste o platformă înființată în 2013 prin care se putea face o rezervare online la orice locație din cele peste 1000 de cazări disponibile în întreaga țară. Am cercetat puțin platforma, am căutat recomandări și informații și am descoperit că, prin intermediul acestei platforme, pot face și plata cash, cât și plata cu tichete de vacanță prin Travelminit, platforma de vacanțe "la minut".


În deschidere, site-ul prezenta o serie de filtre relevante prin intermediul cărora am putut selecta destinația, perioada și numărul de persoane, pentru a beneficia de întreaga listă de oferte disponibile, cu detaliile aferente - de la locație, la servicii și implicit costurile asociate. Tot aici am observat că o unitate de cazare își poate oferi/promova serviciile, la fel cum un grupurile de turiști/oameni pot solicita oferte personalizate de vacanță și/sau evenimente.

Însă, revenind la vacanța de la munte, pentru care m-am pregătit cu nerăbdare, platforma Travelminit mi-a oferit o serie vastă de opțiuni de cazare, care mai de care mai variate. Așa ne-am oprit La Maissonnette, un hotel de trei stele situat în apropiere de Centrul Vechi, cu o serie vastă de servicii, o priveliște eleganță și deschisă către numeroase obiective turistice. Dar cel mai important a fost faptul că acest hotel accepta și vouchere de vacanță. În același timp am descoperit și un calendar care mi-a indicat perioadele disponibile de cazare pentru clienții noi, dar și recenzii utile, iar proprietarul mi-a oferit senzația de încredere din prisma implicării active și a răspunsurilor transparente ce au fost oferite la toate întrebările potențialilor clienți, cu toate că era o persoană străină și un loc pe care nu-l frecventasem niciodată.


Am vizualizat hotelul în detaliu prin intermediul fotografiilor de pe platforma Travelminit, precum și ofertele disponibile. Așa am ales să rezervăm o cameră standard pentru două persoane, cu mic dejun inclus.
După ce am ales să rezerv locurile în perioada menționată și am introdus datele de contact, nu am uitat să specific din start că doresc să plătesc cu ajutorul tichetelor de vacanță.
Am finalizat planurile prin trimiterea tichetelor de vacanță cu ajutorul serviciilor de curierat către sediul Travelminit, care ulterior au ajuns la proprietarii hotelului.

Cu entuziasm în suflet am așteptat să ajung acolo și să mă bucur alături de jumatatea mea de o vacanță pe cinste.
Ajunși la destinație, ne-am grăbit să ne cazăm ca să avem suficient timp să pornim în cercetare și să explorăm cât mai multe locuri. Am achitat cash diferența de preț, alegând metoda de plată în lei.
Odată cazați, ne-am bucurat de peisajul superb și curat, de patul matrimonial care ne aștepta spre seară cu așternuturile imaculate și moi, și am început șederea printr-un duș cald, în timp ce soțul meu se uita la televizor.


Imediat ce am terminat rutina de îngrijire m-am aranjat cum am putut mai bine și am pornit în explorare. Am vizitat întreg Centrul Vechi, muzee, parcuri, cu mici opriri în marile centre comerciale, pentru mâncare și cumpărături.
De pe agenda cu obiective am bifat și activități mai spontane, precum o vizită la Paradisul Acvatic, la Castelul Bran, în Poiana Brașov, respectiv în Parc Aventura.
Ne-am răsfățat cum am știut noi mai bine și ne-am bucurat pe deplin de aerul curat din inima munților, dar și de agitația cotidianului din inima Centrului Vechi.

În cele din urmă putem spune că am avut o vacanță pe cinste, în care ne-am bucurat de tot timpul liber de care aveam nevoie, de la planificarea facilă, prin intermediul Travelminit, și până la vacanța în sine.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2019.

You May Also Like

0 comments