Vacanțe sau escapade, în Hotel Miorița reflectate.

by - marți, aprilie 09, 2019

Mioriță laie, 
Laie bucălaie,
De trei zile-ncoace
Gândul nu-mi dă pace.
Din 97' încoace,
Te-ai modernizat,
Vise de la turiști, 
Atent ai adunat.
Le-ai transpus în fapte,
Povești de neuitat,
Ce au prins culoare,
Pe malul înnobilat,
Cu nisipuri mișcătoare, 
Demne de invidiat.

Mioriță laie, 
Laie bucălaie.
După ape limpezi,
Iar te regăsesc.
Vin cu drag la tine,
De la mare depărtare,
Să-mi fii iar alături,
În vacanțe și momente speciale.

În Neptun găsești de toate - de la povești de iubire, la libertate. Este deviza cu care pleacă la drum orice compatriot român și chiar și un blogger călător, după ce a experimentat toate destinațiile turistice pe care le-a vizat în agenda de călătorie. De fapt, marea este cea care ne reunește de fiecare dată la un loc. Cu patos se rescriu emoții la malul mării sau din camera de hotel, în jurul focului de tabără sau sub așternuturile moi.


Vacanțe sau escapade, în Hotel Miorița reflectate.

Cele mai perfecte emoții sunt cele pe care nu le poți descrie în cuvinte. Și, vacanța la mare, nu lasă loc de imperfecțiuni.
Spune-mi, cui nu-i plac vacanțele și escapadele surpriză? Poate doar oamenilor de afaceri care, de-a lungul delegațiilor, se bucură prea puțin de momentele speciale, petrecute în orice colț al lumii și astfel pierd esența.
Mi-aș fi dorit să fi călătorit mai mult. Dar încă nu e prea târziu! Profilul meu de călător este unul simplistic, dar poate mai plin de aventură și suspans decât în filme. Optez deseori pentru vacanțele spontane, de moment, iar destinația o bifez cu simpla putere a minții sau printr-un deget pus pe hartă. Aleg sa trăiesc totul sau nimic. Hai și tu!



În primul sejur la mare, pe litoralul românesc, nu doar că am cunoscut marea. M-am regăsit pe mine, cea pierdută printre gânduri și aluzii deșarte. Dar am descoperit prieteni pe care i-am căutat întreaga viață. Atunci, un bun prieten îmi spunea: "- Când vii la mare nu te afunzi în camera de hotel. Trăiești viața, vibrația pe care o emană relațiile dintre oameni. Te distrezi la maxim.".
I-am dat dreptate într-o oarecare măsură însă, în anumite situații, totul a pornit chiar de la cazare.
Și cred că este foarte important ca locul de cazare să fie perfect și să fie în acorduri cu planurile mele de vacanță. Și totul pornește de la interior, spre exterior, așa, ca frumusețea omului de pretutindeni.
O cameră curată, cu așternuturi imaculate și pline de miros proaspăt, se transformă într-o alinare în orele acelea puține de odihnă. Te face să pășești cu extaz către o nouă experiență ce nu e doar o simplă călătorie, ci o amintire de-o viață.
Totodată, facilitățile pe care ți le oferă locul de cazare, de la servicii, până la programe de activități și specificul culinar, nu sunt decât un răsfăț suplimentar ce nu pot trece neobservate chiar și în călătoriile de afaceri. Fiecare moment, fiecare clipă alături de cei dragi este la fel de importantă. Și, nimic nu-i mai frumos ca, în timpul unei călătorii de afaceri să știi că, sufletul pereche, nu se află la o distanță de un apel telefonic, ci la câțiva pași, acolo, la piscină, în parcul de distracții, la picnicul dedicat de Rusalii sau în camera de hotel.


Și, acum, drumurile mă readuc la Hotel Miorița Neptun, acolo unde găsesc toate aceste experiențe și facilități pe larg, destinate întregii familii.
Cu vedere către plaja Mării Negre, Hotel Neptun a cunoscut o dezvoltare de amploare de-a lungul ultimilor 20 ani. În 1997 obișnuiam să merg aici pentru a mă destinde cu familia, în primii ani ai copilăriei mele, ani ce nu se uită niciodată.
Acum e locul unde trimit moștenirea mai departe, unde revin ocazional cu familia și cu partenerii de afaceri. Am la dispoziție servicii pe vrute și pe alese, de la săli de conferințe cu o capacitate de până la 100 locuri, cu accesoriile necesare incluse, până la 346 unități de cazare și dotate cu tehnologie modernă (TV, internet, mini-bar), piscină și locuri de joacă, respectiv locuri de recreere pentru adulți și copii. Pe lista facilităților intră activități recreative tematice cu ocazia zilelor importante din an (Paște, Rusalii, Ziua Copilului, Crăciun, Revelion, etc.), cazare în Neptun gratuită și/sau reduceri consistente la cazare pentru copii, precum și un restaurant la fel de modern, unde se servesc zilnic, cu succes, mese principale sau gustări savuroase.


Turistul jucăuș care privește întotdeauna cu nostalgie în urmă, caută întotdeauna perfecțiunea și adrenalina la cotele maxime. Îmi place să experimentez, să cutreier orice stațiune în lung și în lat, iar Neptun și locul de cazare, îmi permit oricând să jonglez între stilul obosit și sedentar, ce preferă o zi la piscină sau în camera de hotel, admirând marea și împrejurimile, cu cel entuziast și dornic de o nouă aventură, ce-și găsește liniștea dincolo de agitația urbană, printre valurile Mării Negre, în dansul din jurul focului de tabără de la malul mării sau ca suflet în toiul petrecerii.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2019.

You May Also Like

0 comments