Cadouri fructate, în jeleuri Apidava adunate


"Zbori mereu din floare-n floare, 

Tu albină muncitoare,

Ne serveşti pe toţi cu miere,
Cu jeleuri, bombonele și cu multe caramele,
Sănătate şi putere!"

Baltă Marius-Cristian


Pentru toți cei care își sărbătoresc astăzi onomastica și nu numai, dacă ați terminat masa de pranz, să vă fie de bine!
Prelungiți acest moment fericit alături de toți cei dragi cu o gustare dulce. Cu inspirația vin și eu în casele voastre și vă servesc cu jeleuri parfumate și dulci de la Brander și Apidava.

Jeleurile au fost dulciurile copilăriei mele. Asta pentru că sunt gumate, dulci și extrem de aromate. Și, deși mereu părinții încercau să-mi ofere un desert gustos și sănătos, pregătit în casă, timpul nu le permitea mereu acest lucru. Așa că, scurta vizită la magazinul din colț avea mereu să-mi aducă ceva bun. Și optam pentru jeleuri în detrimentul bomboanelor, iar tradiția am dus-o mai departe chiar și în prezent. Mi-am făcut un obicei de a lua zilnic ceva dulce în gură și, dacă mai e și sănătos, cu atât mai bine.


De data asta am făcut cunoștință cu jeleurile de la Apidava, două din cele patru sortimente existente, dar și cu bomboanele balsamice cu propolis. Dacă nu le-ai testat, merită să le încerci și să-ți faci un obicei cu ele. De fapt, obiceiul vine de la sine, căci este imposibil să nu-ți placă.

Cadouri fructate, în jeleuri Apidava adunate.

Cele patru sortimente de jeleuri conțin extract din fructe și miere, acestea neavând acel procent ridicat de zahăr ce ar putea fi dăunător corpului și care nu-ți oferă o senzație extremă de dulce. Astfel, ele sunt alternativa mai sănătoasă a jeleurilor clasice, fiind potrivite chiar și pentru cei care aleg ceva potrivit de dulce, din când în când. Sunt moi, gumate, extrem de aromate și nu se lipesc de dinți. Mărimea lor compactă le dă un aspect jucăuș și le face ideale pentru a le transforma drept recompensă într-un joc de societate, pentru a-ți stimula copiii să-ți fie de ajutor în pregătirea unor prăjituri cu decor din jeleuri sau pentru a le purta cu tine la drum. Dar hai să vorbim despre ele mai pe îndelete.


  • Jeleuri Apidava cu miere, portocale și scorțișoară

Aceste jeleuri sunt favoritele mele, datorită aromei și a parfumului lor care mă duce cu gândul la copilărie și la plăcinta cu mere a bunicii. Aromele sunt foarte fine și plăcute, iar dulceața este echilibrată. Conținutul de  zaharuri este scăzut, astfel încât să satisfacă preferințele papilelor gustative ale celor care consumă frecvent dulce, cât și ale celor care preferă ceva mai echilibrat. Aceste jeleuri, ca și cele cu lămâie sunt "tăvălite" într-o crustă fină de zahăr care le oferă o textură ușor "crocantă".


  • Jeleuri Apidava cu miere, lămâie și ghimbir
Ghimbirul este recunoscut pentru proprietățile sale energizante, pentru puterea antioxidantă, rolul antibacterian și adjuvant în tratarea infecțiilor și al răcelilor, dar nu numai. În combinație cu mierea și lămâia, ghimbirul ajută la intensificarea aromei de lămâie, transformându-le într-o gustare dulce și extrem de aromată. Un jeleu este suficient pentru a te bucura de o aromă puternică și savuroasă, deloc acră sau picantă așa cum ne-a obișnuit lămâia și ghimbirul.

  • Bomboane balsamice cu 0,5% Propolis
Aceste bomboane au fost cadou și reprezintă o alternativă excelentă pentru dropsurile anti-răceală, cele create pe baza unor compuși chimic. Acestea sunt 100% naturale iar beneficiile lor se pot observa aproape instant. Bomboanele sunt ambalate individual astfel încât fie poți lua întreaga punguță la drum, fie poți pune liniștit câteva în geci și genți, fie le poți oferi celor dragi pentru a le servi într-un alt moment al zilei.
Propolisul este renumit pentru proprietățile sale antifungice și antibacteriene care, în combinație cu menta, oferă o senzație puternic mentolată ce calmează durerile și usturimea din gât, dar în aceleași timp dezumflă nasul în secunde. O bomboană este suficientă pentru a resimți aceste efecte, chiar și în cazul unei răceli/alergii puternice. În același timp ajută și la reîmprospătarea gurii și are efect calmant și pentru gingiile inflamate și/sau durerile dentare. Nu conține zahăr, ceea ce le face ideale și pentru diabetici.


În opinia mea, jeleurile de la Apidava sunt o alternativă dulce cu mult mai sănătoasă față de alte deserturi, la fel cum sunt și restul perlelor/bomboanelor existente în portofoliul Apidava. Poți alege din zeci de arome și combinații diverse, fix pe placul tău și al întregii familii. 
Și le poți transforma cu succes într-un cadou iubit pentru pitici, de 1 Iunie, de Moș Nicolae sau drept recompensă pentru rezultatele deosebite la învățătură. Cu siguranță gestul tău va fi unul memorabil, demn de apreciat.

Voi ce dulciuri Apidava ați încercat? Care sunt preferatele voastre?


Comentarii

Postări populare