Ups! Vine barza?

by - marți, mai 21, 2019

Ce zi frumoasă de 1 Iunie! Mi-o reamintesc în fiecare an. Știu, încă nu suntem acolo, dar nu am uitat că vine cât de curând.

I-aș fi spus celei de acum doisprezece ani să nu se îngrijoreze atunci când au apărut primele pete pe slip. Credeam că m-am rănit și, pe când scurgerile se intensificau, deveneam tot mai speriată.
Mama nu a vorbit cu mine despre toate schimbările prin care trece o femeie. Și nu știu neapărat dacă mi-a făcut un rău sau un bine.
Așa că primul meu instinct a fost să consult cartea "Mama și copilul", pe care mama o păstra cu strictețe în colțul magic din bibliotecă. Am răsfoit-o atent până am ajuns la capitolul principal și la problema cu pricina- menstruația.
Am constat atunci și în timp că, trecerea de la copilărie la pubertate și la viitoare femeie, nu este atât de grea.

A trecut o lună, două, trei, timp în care totul a fost perfect normal. Între timp a ajuns acasă și mama, de peste mări și țări. Și am ajuns să vorbim ca de la femeie la femeie despre subiectul pe care nu-l abordase niciodată alias menstruație.

"-Ups! Vine barza? Voi fi bunică?"

Știind că este un proces lunar prin care trece corpul unei adolescente/femei, începusem să-mi fac griji. Nu știam la vremea aceea despre relațiile intime și, cu gândul la copilărie, nu mă simțeam pregătită de viața de adult, cu partener și tot tacâmul. La fel cum nu știam că fiecare corp reacționează diferit, iar motivul pentru care mi-a venit menstruația la 13 ani și pentru care a doua oară s-a lăsat așteptată atât de mult timp se datorează faptului că eram mărunțică și slăbuță, adică vreo 28-30 kg, față de 45-50 kg, cât aveau colegele mele. Până și mamei i se păruse imposibil acest proces.
Dar prima zi de Octombrie a readus lucrurile la normal și pe barza-menstruație.


Nu am întâmpinat niciun fel de probleme, dureri, asta până de vreo trei ani încoace. Am fost diagnosticată cu o răceală la ovare, acea afecțiune tot mai des întâlnită care, în cazul surorii mele a dus la formarea unei tumori (din păcate, rezolvarea ei a fost bisturiul). Vezi tu... de aceea e important să dăm crezare părinților când spun că nu-i bine să umbli desculță prin casă, că trebuie să ne îmbrăcăm de sezon sau că nu e bine să ne așezăm pe locurile reci. Și la fel de important e să scăpăm de inhibiții și să mergem la medicul specialist periodic, mai ales dacă ne-am început viața sexuală.

Odată cu afecțiunea asta au început și primele dureri. Groaznice și intense în prima zi, de practic mă rupeau de tot ceea ce însemna realitate și frumos.
Și, la un moment dat, a devenit de-a dreptul obositor să alerg cu analgezicele în poșetă, singurele medicamente care funcționează și în prezent, dar care nu se găsesc la noi în țară.


Am crezut că-i o minune și m-am bucurat nespus de mult atunci când a venit Barza la mine pentru prima dată. Nu, nu acea barză cu săculeț în gură, cu un grângurit jucăuș și două piciorușe săltărețe, ci marca Barza, cu produsele ei destinate aspectelor de ordin hormonal, de la teste de sarcină, ovulație, fertilitate, etc. până la plasturi menstruali și șervețele intime cu bicarbonat de sodiu.

Împreună cu plasturii menstruali și șervețelele intime am debifat de pe lista 3 aspecte negative:
- am redus intensitatea durerilor menstruale, datorită substanțelor active care fluidizează fluxul sangvin, ameliorând durerile menstruale;
- am redus analgezicele;
- am spus adio iritațiilor de absorbant.


Da, corpul meu este foarte sensibil și cu greu îmi găsesc o marcă de absorbante care să nu-mi facă probleme. Șervețelele intime Barza sunt delicate, cu miros floral ușor și plăcut, care mă ajută să calmez și să previn iritațiile din zona intimă.
Plasturele îl aplic pe lenjeria intimă unde debutează o căldură intensă care ajută în procesul de ameliorare al durerilor și de echilibrare al fluxului sangvin.

Și totuși, barza când vine?
Nu știm când vine exact, dar testul de fertilitate mi-a indicat că nu sunt probleme la acest capitol. Practic depinde doar de noi când vom face pasul următor. În prezent nu ne simțim pregătiți, dar nici nu ne displace ideea.


Barza are fel și fel de teste, utile pentru cei care au în plan o sarcină, precum testele de fertilitate care îți pot indica exact perioada în care șansele sunt mai mari sau în caz contrar, perioada în care ar trebui să fii mai grijulie cu viața amoroasă, dar și cele pentru diferite infecții, toate cu o acuratețe de peste 90%, care te atenționează atunci când trebuie să mergi la medici sau îți aduc la cunoștință starea actuală a corpului tău.


Voi ce experiențe aveți cu barza și "barza-menstruație"?

You May Also Like

0 comments