Batoane de ovăz cu goji, ciocolată și Dulcișor

Batoanele cu cereale sunt senzaționale drept gustare rapidă și sănătoasă în detrimentul celei din comerț, fiind un mic dejun sau desert ideal chiar și pentru persoanele cu probleme de sănătate. Acestea ajută și la digestie și sunt bogate în vitamine care ne vor umple de energie. 


Le-am pregătit pentru prima dată zilele trecute și au ieșit un deliciu din prima, astfel că nu poți da greș chiar dacă nu ești o bucătăreasă/un bucătar desăvârșit.

Batoane de ovăz cu goji și Dulcișor Sweeteria

Timp de preparare: 10 minute
Timp de așteptare: 1-2 ore
Porții: 4 batoane

Ingrediente:
- 8 linguri fulgi de ovăz 
- un mic cub de unt vegetal
- 3 pliculețe de Dulcișor sau 3 lingurițe 
- 3 linguri sirop de arțar sau miere
- câțiva bănuți de ciocolată din ștevie Sweeteria 
- 3 linguri fructe confiate de goji. 


Mod de preparare:

Pe baie de aburi se topește untul și se adaugă mierea sau siropul de arțar pentru a forma amestecul de prindere. 
Fulgii de ovăz pot fi puțin rumeniți în tigaie sau folosiți ca atare. Se adaugă peste aceștia amestecul de unt cu sirop și Dulcișorul și se amestecă pentru a omogenizat compoziția. După preferință se pot toca/rupe mărunt bănuți de ciocolată și încorporați în amestec. 
Pe o farfurie întinsă se pune folie alimentară și se adaugă întregul amestec răcit, care se îmbracă în folie. Se modelează ușor după preferințe și se pune la frigider pentru 1-2 ore. 
Ulterior se scoate și se taie în dimensiunea dorită. Amestecul poate fi servit cu cafea neagră sau ceai, la micul dejun, fie drept gustare dulce între mese. 

Notă:
Dulcișor este cea mai nouă inovație de la Sweeteria și în speță un înlocuitor natural al zahărului procesat, cu 0% indice glicemic și calorii, fiind o alegerea ideală chiar și pentru diabetici. 


Poftă bună! 


Comentarii

Postări populare