Experienta, dupa o luna, in utilizarea suplimentului Optifibre

by - vineri, octombrie 25, 2019

Buna din nou, draga mea!
Astazi vorbim din nou de o alimentatie sanatoasa, de cum putem preveni dereglarile ce pot avea loc asupra tranzitului instestinal si de cum sa facem din constipatie doar o amintire neplacuta.
Stiai ca principalii vinovati de aparitia constipatiei sunt problemele de natura medicala ce se regasesc la nivelul stomacului si al intestinelor, la nivelul digerarii alimentelor, de tipul alimentelor, cat de echilibrate ne sunt mesele si ce aport de fibre aducem corpului?


In speta, medicii nutritionisti ne recomanda ca in alimentatie sa avem cel putin 25 grame de fibre, atat intr-o zi oarecare, cat si pe parcursul unei sarcini sau in alimentatia copiilor. Cantitatea de fibre pe care o luam zilnic din alimentatie poate fi cheia unui tranzit intestinal optim si a unei stari de bine. Dar cati dintre noi cantarim ceea ce mancam? Cati avem un calendar al alimentelor pe care le consumam si o statistica a proteinelor, a glucidelor, zaharurilor, fibrelor pe care le consumam zilnic?
Nici eu! 

Constipatia si simptomele de tranzit pot aparea totodata si din cauza oboselii, din cauza regimului alimentar dezorganizat si din cauza alimentelor care nu contin acest aport suficient de fibre bune pentru organism.
Insa, daca pana acum era practic imposibil sa-mi cantaresc cantitatea de fibre pentru a nu ma confrunta cu episoadele de constipatie de care va povesteam in materialul trecut, de o perioada am la indemana suplimentul alimentar Optifibre, un supliment vegetal destinat atat copiilor, cat si adultilor, chiar si femeilor insarcinate. A trecut aproape o luna de cand folosesc acest supliment si mi-am zis sa impartasesc intreaga experienta cu voi.

Impresii dupa o luna de utilizare a suplimentului Optifibre

Pe durata acestei perioade de testare am luat contact si cu unul dintre cei mai renumiti specialisti in nutritie. Asa am aflat ca este foarte important sa nu ma feresc de fibrele bune din alimentatie precum semintele, painea integrala sau cu seminte, biscuitii digestivi etc. Alaturi de acestea am in vedere consumul unor alimente de sezon, fructe si legume proaspete, dar si carne slaba, peste, atent preparate la cuptor sau gratar, fara grasimi sau compusi de sinteza.


Insa, organismul nostru are capacitatea de a asimila doar o parte din acest necesar zilnic, restul eliminandu-se prin functiile naturale ale corpului sau fiind consumate prin efectuarea unor procese care consuma energie si substante nutritive.
Astfel, prin consumul de Optifibre ii asigur corpului cantitatea zilnica necesara de fibre astfel incat tranzitul si functiile naturale ale corpului sa fie mentinut in parametrii optimi. 

Am inceput utilizarea suplimentului Optifibre printr-o masura pe zi in primele patru zile, dupa care am trecut la doua (una dimineata si una seara), ulterior la trei, conform indicatiilor de pe ambalaj. 
Personal, eu am resimtit efectele din prima zi. Mi-a fost usor sa-l introduc in micul dejun, pullberea Optifibre fiind solubila in orice lichid sau aliment moale. Zilnic acesta nu-mi lipseste din cafea, ceai, lapte sau chiar preparate cu o consistenta usor lichida, in functie de momentul zilei in care il folosesc.



Nu trebuie sa va fie frica de noua consistenta a preparatului sau de gust/miros, caci Optifibre nu schimba nici una, nici alta. 
Daca-l veti dizolva in lichide incolore, veti putea observa ca acestea se vor transforma in lichide usor colorate (lichid alb), iar dupa ce acesta este dizolvat complet, adica aproximativ 2-3 minute acesta va reveni la culoarea initiala. 

Sa trecem si la efectele despre care va spuneam ca le-am resimtit din prima zi. Am simtit ca fiecare masa se digera mult mai usor. N-am mai simtit acele stari de prea plin, de balonare, acele stari de greata de la mesele prea copioase. Iar acum, de cand am ajuns la trei doze pe zi, nu le mai resimt absolut deloc. Am scos din rutina tot ceea ce inseamna pastile chimice pentru digestie si digerare, ceea ce este minunat. Deseori imi era teama sa plec la drum fara astfel de pastile, stiind ca oricand s-ar putea sa-mi pice ceva greu. Ma bucur sa pot spune ca acum le uit intentionat.


La capitolul constipatie aveam un tranzit buclucas - cand era bine, cand nu prea. Si daca se intensifica starea de greata si apareau durerile abdominale, incepeam sa ma panichez si duceam situatia la un alt nivel, unde ma domina o stare generala de rau. 

Inca din primele zile ale utilizarii suplimentului Optifibre am putut observa o situatie de calm la nivelul tranzitului si o noua stare de bine. 
Asadar, eu personal pot spune ca de cand am descoperit si am inceput sa utilizez Optifibre ma pot bucura de momentele care conteaza si pot sa-mi redirectionez energiile catre lucrurile care conteaza.



Voi ati incercat Optifibre? Ce beneficii ati observat?

You May Also Like

1 comments

  1. Woow! Nu m-as fi gandit la rezultatele astea... eu credeam ca daca mananc cat de cat sanatos este suficient :))) In general gatesc sanatos spun eu.. ma inspir din retele de pe acest site https://www.pastebaneasa.ro/ ,din greseala am dat peste el si nu cred ca a trecut de atunci o saptamana in care sa nu incerc ceva nou din pagina cu retete, au iesit minunat de fiecare data. Poate incerc si eu un tratament cu un supliment optifibre sa vad cum ma voi simti. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere