Clătite fără lapte și apă minerală

by - duminică, martie 15, 2020

Nu sunt cea mai gospodină când vine vorba de bucătărit. Și, de regulă, nici după clătite nu mă dau în vânt. Deși mulți vor zice că e o rețetă simplă și banală, mie mi se pare una dintre cele mai dificile. Și cum pandemia din această perioadă impune adaptare, mi-a nazărit mintea să încerc un experiment și să înlocuiesc cele două ingrediente, laptele și/sau apa minerală (pentru că nu le aveam în casă), și să-mi îndeplinesc pofta.
Le puteți pregăti la fel ca și clătitele clasice, sărate sau dulci. 
Ies pufoase, gustoase și se mențin așa și până a doua zi. 


Clătite fără lapte și apă minerală

Ingrediente (pentru 6 clătite; multiplicați cantitățile pentru o porție mai mare):
- o cană de 250-300 ml apă călduță;
- un iaurt grecesc;
- un praf de sare;
- 1 plic praf de copt;
- 1 ou;
- o cană de făină (250-300g).

Preparare:
Amestecați iaurtul cu praful de copt, oul, făina și vârful de sare. Adăugați apa și amestecați ușor cu o lingură, după care folosiți un tel pentru omogenizare.

Ungeți tigaia cu ulei cu o pensulă (sau cu un șervețel îmbibat cu puțin ulei) și puneți un polonic din amestecul de clătite. Uniformizați amestecul în tigaie și coaceți pe-o parte și pe cealaltă timp de câteva minute, la foc mic.
La câteva secunde după ce au fost puse în tigaie clătitele trebuie să aibe un aspect aerat, precum în poză. Nu puneți nici prea multă materie, nici prea puțină, ca să nu iasă nici crocante, nici crude.


Cât sunt calde, ungețile după plac cu miere, dulceață, Nutella, roșii și brânză etc.

Poftă bună!

You May Also Like

2 comments

  1. De fiecare dată făceam clătite cu apă minerală,dar voi incerca și reteta ta cu apă!!Este o idee bună atunci când ai poftă de ceva dulce si nu ai chef sa mergi să cumperi ingrediente!!

    RăspundețiȘtergere