Pasionat de gătit? Iată cum să-ți alegi ustensilele potrivite prin intermediul KitchenShop!

by - vineri, martie 13, 2020

Barmanii au un principiu după care lucrează mereu - aşezând paharul la lumina becului, nu trebuie să existe nicio pată, nicio urmă și niciun pic de amprentă.
Și marii bucătari ai planetei au principiul lor - mancarea nu trebuie să fie numai savuroasă, ci și să afișeze un decor plăcut și atractiv.

Iar aceste "reguli" se aplică de cele mai multe ori și la noi în gospodărie, în baruri și  în restaurante. Igiena este pe primul loc, urmată de curățenie și de modul în care sunt alese echipamentele și ustensilele de gătit, de la cele de bază (aparatură, tigăi și oale), până la cele de servit (pahare, platouri, farfurii).
Astfel, fie că vorbim de o activitate profesională, de un eveniment la un local sau de unul în familie, de profesioniști sau adevărați pasionați, toate aceste elemente sunt extrem de importante și trebuiesc luate întotdeauna în considerare.



Pasionat de gătit? Iată cum să-ți alegi ustensilele potrivite prin intermediul KitchenShop!

Un număr cât mai mare de ustensile profesioniste, echipamente și accesorii, vor face întotdeauna diferența în ceea ce privește gătitul și oganizarea unor evenimente.
De foarte multe ori am mers pe premiza că dacă aceste lucruri sunt foarte ieftine, "nu voi plânge când se strică". Însă de fiecare dată mă trezeam cu un pahar spart sau cu o mașină/aparatură nefuncțională, fix atunci când îmi era lumea mai dragă. Iar dacă se anunțau musafiri mulți la masă, se instala panica, agitația, haosul.

Două mâini nu pot singure nicicum, pe ultima sută de metri, să prepare totul ca la carte și să mențină ordinea atunci când există un astfel de eveniment. Unii ar fi zis să iau situația din timp, însă alimentele nu mai au aceeași savoare ca atunci când sunt proaspete, gata preparate și puse pe loc în farfurie. Băuturile se "răsuflă" și unele preparate se întăresc sau se răcesc, pierzându-și din textură și gust. Și mai apoi, nu se cade să te prezinți în fața unui musafir cu o farfurie crăpată sau un pahar ciobit, cu un preparat insuficient gătit sau cu o textură altfel decât cea de bază.



De aceea, timpul mi-a oferit o lecție importantă. Mi-a arătat că nu se învârte totul în jurul banilor și m-a învățat să investesc în articole de calitate pentru bucătărie, care știu că nu lasă loc de compromisuri fel de fel, așa, cum face o adevărată gospodină. Și pentru că am și un oarece simț artistic știu că nu se cade să așez la masă pahare de șampanie, căni sau pahare de bere, în loc de pahare de vin,  atunci când acesta este în completarea meselor. Sau că nu se cade să pun castroane în loc de platouri, linguri în loc de lingurițe etc. Fiecare accesoriu are menirea lui și o ordine firească. În primul rând ține de aspectul mesei și de prima impresie care contează întotdeauna. Mai apoi de atmosfera și de cadrul pe care îl creează, de ușurința și siguranța în utilizare, și de intreaga experiență a unei degustări. Iar unii musafiri pot deduce din toate aceste aspecte priceperea, profesionalismul și ospitalitatea cu care sunt primiți. Și este important să facem o atmosferă relaxantă, pentru a ne simți noi bine în primul rând și mai apoi pentru a le arăta celor dragi că, de fiecare dată când vin în vizită, vor găsi o locuință primitoare, cu toate cele necesare.
                        
          ***Modele pahare de vin


De aceea pun suflet în ceea ce fac și stabilesc cu simț de răspundere fiecare pas, inclusiv alegerea aparatelor și a ustensilelor de gătit și de servit. În mod inevitabil, dragostea trece prin stomac, iar masa este sufletul unei locuințe, a unui restaurant sau a unui eveniment.
Am descoperit de curând și magazinul online specializat KitchenShop, unde am găsit exclusiv produse și articole profesioniste pentru bucătărie.

M-am familiarizat cu ușurință cu magazinul care are o interfață foarte bine structurată, adaptată atât pentru dispozitive mici (telefoane, tablete), cât și pentru cele mari (calculatoare, laptopuri). Portofoliul de produse este împărțit în categorii, astfel că-mi este foarte ușor să găsesc articolele de interes principal. Și pentru că în bucătărie niciodată nu sunt suficiente lucruri, acum e gratuit să arunc un ochi și în alte categorii și să mă inspir cu zeci de alte produse.


Au tot necesarul de care am nevoie, de la articole pentru o afacere în domeniul Horecca, ustensile de uz profesional și personal la prețuri accesibile, până la articole pentru orice gospodărie și inspirație în materie de gătit, pentru orice moment al zilei sau eveniment.
Iar produsele au și un aspect rafinat, fiind realizate din materiale de o calitate superioară, ce asigură o rezistență îndelungată în timp.


Voi cum vă alegeți ustensilele potrivite?

You May Also Like

1 comments