Sfaturi pentru calatoriile cu un bebelus - Iata ce TREBUIE sa faci

Esti pe cale sa pornesti in prima ta aventura cu un bebelus? Felicitari! Bun venit in lumea infricosatoare, dar interesanta a calatoriilor in familie!
Vestea proasta este ca o vacanta cu un nou-nascut ar putea fi descurajanta, daca te gandesti la organizarea acesteia.
Pentru a sti de unde sa incepi, pe baza experientelor traite de alte mamici, am creat o lista cu sfaturi si cu lucruri esentiale, pe care trebuie sa le iei cu tine pentru o experienta placuta.
Iata ce trebuie sa faci pentru a avea un sejur linistit alaturi de cel mic:
1.      Planuieste calatoria
In agitatia care precede orice calatorie, este usor sa lasi lucrurile sa se intample de la sine, in loc sa le organizezi. Insa, ar fi bine sa faci un efort si sa dai dovada de proactivitate. Pune-ti astfel cateva intrebari si planuieste totul in functie de aceste raspunsuri.
Bebelusul tau doarme de obicei in masina? Daca da, atunci incearca ca timpul in care conduci sa coincida cu programul de somn al celui mic, astfel acesta va dormi o mare parte din drum. Daca nu, atunci pleaca la drum imediat ce se trezeste. Astfel, va fi odihnit si, pana va obosi, probabil ca vei face deja o pauza, iar rutina nu va fi data peste cap.
Este necesar sa faci calatoria dintr-o data sau poti face opriri pe parcurs? Cu cat va dura mult, cu atat cresc sansele ca micutul sa devina agitat si sa nu se simta bine. Daca faci cateva pauze, toata lumea va avea o stare buna de spirit.
Cand ai estimat ora de sosire, ai luat in calcul si posibilele surprize neplanificate? O explozie in scutec, care necesita o schimbare completa a hainelor sau un bebelus al carui plans necesita o oprire de 20 de minute pentru a-l linisti, sunt doua dintre lucrurile care se pot intampla.

2.      Pregateste masina
Inainte sa pleci la drum, fa-ti suficient timp pentru pregatirea masinii. Pentru ca bebelusul sa fie linistit pe parcursul intregii calatorii, vei avea nevoie de putina creativitate. Iata cateva idei pentru a face autoturismul mai sigur si mai distractiv pentru cel mic:
 Parasolar – cu siguranta, stii deja cat de importanta este protejarea copiilor de soare. Asadar, nu pleca de acasa fara un parasolar pentru geamul de langa bebelus. Mai mult, acesta va crea si o atmosfera mai intunecata, care induce somnul.
 Jucarii agatate de tavan -  foloseseste scotch, ata si ace de siguranta, pentru a le atarna de plafon. Pentru a nu se plictisi copilul de ele, ia mai multe si schimba-le la fiecare popas. Ai grija ca acestea sa fie mici, pentru a nu obstructiona vizibilitatea soferului.
 Scaun de masina – conform legii, micutii de pana la 3 ani, vor fi transportati, in mod obligatoriu, in scaune auto pentru copii omologate, care, pe langa functia de protectie, ofera si un plus de confort.
 Gustari variate – atat pentru copil, cat si pentru tine. Chiar daca intentionezi sa opresti pentru a manca, s-ar putea sa decizi sa continui drumul, daca cel mic doarme sau nu este plictisit. Astfel, castigi timp pentru eventualele urgente.
 Ia cu tine carti audio si cd-uri cu muzica – vocea de pe banda il poate linisti pe prichindel.
 Daca vei calatori pe timp de noapte, pregateste o lumina de veghe sau o lanterna.
 Vei avea nevoie si de geanta de scutece, paturica, perna, carucior, port baby, trusa de prim-ajutor si schimburi.
Acum ca stii spre ce sa-ti indrepti atentia, cu siguranta calatoria cu bebelusul va fi o experienta placuta.
Sursa foto: rawpixel.com

Comentarii

Postări populare