Provocarea nutriționistului - Deserturi 2 în 1 fără zahăr adăugat

by - sâmbătă, aprilie 25, 2020

De sărbători, la aniversări și chiar zi de zi, alimentația nesănătoasă e o adevărată tentație. Să mănânci sănătos nu înseamnă să renunți la ceea ce-ți place, ci să pregătești preparatele în alt mod, cu ingrediente mai sănătoase, astfel încât preparatele să-și păstreze savoarea și să te încânte la fel de mult.


Dulciurile sunt slăbiciunea mea cea mare. Nu trece o zi în care să nu servesc ceva dulce și deseori recunosc că fac exces. 
Însă specialistul în nutriție Nutrigo, alături de Sweeteria au venit cu o provocare dulce și interesantă prin care mă provoacă, din nou, să pun pe masă, preparate dulci sănătoase.

Chiar dacă tocmai ce au trecut sărbătorile pascale, un altfel de Paște, mie nu mi-a plăcut niciodată pasca și cozonacul. Mereu răscoleam în ele după rahat și stafide, așa că anul acesta le-am înlocuit cu o tartă cu vișine și câteva brioșe surpriză.

Rețeta de dulce sănătos 2 în 1 - Tarta cu vișine și brioșele surpriză

Pentru cele două preparate m-am folosit de o rețetă simplă cu câteva ingrediente și bineînțeles, nelipsitele ingrediente fără zahăr adăugat de la Sweeteria.


Am făcut o compoziție de pandișpan pentru un blat pufos, alcătuit din 15 ouă, aproximativ 300g de faină, 5 lingurițe Dulcișor, lapte, un praf de copt și puțină esență de vanilie. Aș fi înlocuit esența cu păstăia de vanilie, care e cea mai sănătoasă opțiune, folosită ca atare sau conservată în alcool.

  • Mod de preparare 

Pentru început am pregătit vișinele, pe care le-am scos de la congelator și le-am pus într-o strecurătoare, lăsându-le să se dezghețe și să se scurgă zeama. Voi puteți folosi fructe proaspete, confiate sau chiar și dulceață. 
Am separat ouăle și am bătut separat gălbenușurile cu un praf de sare. 
Albușurile le-am bătut spumă și am adăugat Dulcișorul. Ulterior am amestecat albușurile cu gălbenușurile și am încorporat praful de copt, esența de vanilie și făina. S-a format o compoziție ușor lichidă, exact ca cea de pandișpan.


Pentru început am pregătit o tavă pe care fundul căreia am adăugat hârtie de copt și am adăugat vișine în ploaie. Am dat la cuptor aproximativ 35 de minute și între timp m-am ocupat de brioșe.

Am pregătit formele de hârtie și am umplut cu aceeași compoziție un sfert din volumul formelor de brioșă. Am adăugat la fiecare brioșă ingredientele surpriză, la unele dulceață de zmeură și mure fără zahăr de la Sweeteria, la altele migdale și alune sub acoperire Sweeteria, bănuți de ciocolată albă și neagră tot de la Sweeteria și am completat cu încă un sfert. Nu am umplut formele complet pentru că știam că acestea vor crește de la praful de copt.


După ce am scos tarta de la cuptor am băgat brioșele pentru aproximativ 15 minute și voila, două deserturi rapide, sănătoase, simplu de făcut și cu puține ingrediente.
La final, cât brioșele erau calde, m-am folosit din nou de bănuți pentru decor. 

Partea bună e că atunci când mai rămâne o parte din acest desert (deși nu a fost cazul meu), poți oricând să-l reinventezi pentru a evita să-l arunci. Poți folosi tarta ca blat pentru tort sau brioșele într-un desert la pahar sau să adaugi și frișcă pe deasupra.



Dacă faceți parte din sfera persoanelor care suferă de diferite afecțiuni și care nu-și permit o porție de dulce oricum, puteți apela la specialistul în nutriție Nutrigo - Ionuț Ignat, pentru o dietă personalizată și sfaturi/bune practici alimentare. De asemenea, Sweeteria vă pune la dispoziție toate ingredientele de care aveți nevoie, pentru a vă satisface toate poftele, fără compromisuri. 
Voi pe ce deserturi rapide și sănătoase vă bazați astăzi? 

You May Also Like

2 comments

  1. Mulțumesc pentru rețetă ,voi face și eu ,îmi plac că sunt fara zahar.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bine arata si cred ca este super gustos!

    RăspundețiȘtergere