Cât de importantă e hidratarea pentru sănătatea zonei intime

by - vineri, mai 15, 2020

După o viață întreagă în care totul a fost roz, te trezești într-o bună zi cu o stare de disconfort care te apăsă. De multe ori totul începe cu senzația de uscăciune intimă, apoi apare mâncărimea, poate usturimea la urinare sau chiar inflamarea zonei. Toate aceste lucruri te fac să te simți josnic, să-ți pui semne de întrebare dacă de vină nu e o boală. Mi-aș fi dorit să știu că Intimohelp m-ar fi putut ajuta în tot acest parcurs.


Te simți murdară și îți este teamă că ai putea da mai departe o afecțiune care va schimba viața și relația cu partenerul. Afectate sunt și relațiile sociale, pentru că te cuprinde teama, frica, scăderea stimei de sine. Nimic nu te mai face să zâmbești - nici rochiile frumoase, nici pantalonii ăia mulați care-ți evidențiază formele.
Iată, așadar, de ce este important să acorzi o atenție deosebită la igiena intimă personală.


Și nu sunt doar simple vorbe care să-ți pună semne de întrebare, ci una dintre experiențele cu care am început să mă confrunt în urmă cu doi ani. Am înțeles într-un final că, zona intimă e specială în felul ei, așa că am început prin folosirea exclusivă a produselor dedicate de igienă, așa cum sunt și produsele Intimohelp.


Hidratarea zonei intime joacă așadar un rol extrem de important, lipsa ei putând indica un simplu dezechilibru, o iritație, până la o boală cu transmitere sexuală.
În cazul meu a fost o simplă iritație, una cu care mă confruntam deseori și în perioada aceea a lunii, doar că într-o formă ceva mai agresivă. Pe cât sunt eu de sensibilă, cu atât mai sensibilă este și zona mea intimă. Iar produsele specializate pentru igiena intimă au devenit încă de atunci cei mai buni prieteni.

Igiena intimă cu produsele Intimohelp


Intimohelp își dorește prin produsele atestate de către Societatea Română de Dermatologie, să aducă zâmbetul pe chipul tuturor femeilor din lume, indiferent de vârstă, religie sau sex. Toate fetele și femeile din întreaga lume ar trebui să folosească produse dedicate de igienă intimă, cu ingrediente atent selectate pentru menținerea unui pH optim și a hidratării în profunzime, fapt ce previne formarea mediului bacterian și/sau evoluția acestuia. 


Emulsia de curățare Intimohelp este practic un gel delicat, hipoalergenic, care curăță delicat zona intimă la exterior și care îi oferă prospețimea de care zona intimă are nevoie. Această emulsie conține probiotice, acid lactic, acid hialuronic și extract de trandafiri, favorizând hidratarea și corectarea pH-ului intim. Totodată, emulsia are și un parfum fin și delicat, cât și efect calmant în cazul unor dezechilibre.


Șervețele umede Intimohelp sunt îmbogățite cu extract de Aloe Vera, plantă renumită pentru efectul calmant și regenerator. Șervețelele sunt dintr-un material fin, care vor acționa delicat în menținerea igienei intime. Nu conțin alcool, deci nu irită, ci dimpotrivă, datorită pH-ului fiziologic, ajută de asemenea la calmarea și împrospătarea zonei intime. Sunt ideale în călătorii sau în perioada menstruală, pentru reîmprospătare, curățare și igienizare. Zona mea intimă devine mereu mai sensibilă în acea perioadă, așa că aceste șervețele specializate pentru grija față de zona intimă mă ajută să trec mai ușor peste acest moment, previn apariția iritațiilor și a simptomelor asociate cu aceasta.


  • Cum puteți preveni/trata sau remedia afecțiunile zonei intime

1. Spălați zona intimă regulat doar cu produse de igienă intimă atestate dermatologic (Ps: Există o ofertă în curs, unde puteți achiziționa pachetul alcătuit din emulsie intimă și șervețele cadou, cu transport gratuit și plata la livrare. Pentru detalii accesați link-ul prezent pe Intimohelp, la începutul articolului).
2. Consumați alimente cu probiotice (iaurturi, de exemplu), fructe, legume, și cu moderație dulciuri. 
3. Mergeți regulat pentru consult la medicul ginecolog.
4. Nu vă așezați pe toaletele din aer liber sau alte locuri publice.
5. Folosiți doar igienă intimă din bumbac, care previne dezvoltarea bacteriilor și agravarea unor afecțiuni, lăsând zona intimă să respire. 

You May Also Like

1 comments