Ce măști faciale drugstore am testat în 2020

Dacă există produse cosmetice care lipsesc aproape cu desăvârșire din trusa mea de îngrijire, cu siguranță pe primul loc se pot situa măștile faciale.
Deși regula recomandă aplicarea unei măști faciale o dată pe săptămână, trebuie să recunosc că deseori omit acest pas sau achiziția de măști de față.

Multe dintre ele vin într-o formulă în care le folosești o singură dată și parcă în afară de puțină hidratare nu fac mare lucru. Dar, la fel ca și în cazul produselor de îngrijire, am observat că alegerea unei măști de față potrivite poate aduce acel plus de valoare de care tenul are nevoie.

Iar astăzi vă voi prezenta toate măștile încercate în ultimele 3 luni și părerea mea despre ele.

Ce măști faciale drugstore am testat în 2020 și ce beneficii oferă tenului

  • Nivea Urban Skin Detox

Masca aceasta stă de ceva vreme la mine pe raft, fiind singura mască care se afla la mine pe raft în luna februarie, atunci când o păsărică m-a îndemnat să încerc mai multe măști. Am început s-o folosesc cu mai multă regularitate și e o mască chiar foarte interesantă.
Se aplică pe tenul umed cu degetele sau cu pensulă și, la aplicare, aceasta are un ușor efect de încălzire. Personal mi se par foarte interesante genul acesta de măști, datorită acestui efect.


Este o mască transparentă la minut, genul acela de mască care o lași să acționeze fix un minut, după care o clătești cu apă călduță. Masca ajută la eliminarea impurităților și lasă tenul foarte hidratat, fiind perfectă pentru tenul normal sau cel mixt.

  • Masca FlosLek cu aur și argilă

Aveam ceva rest rămas la câteva comenzi, așa că am decis să îl investesc în câteva măști la plic.
După ce am incercat câteva produse de la brand-ul FlosLek Laboratorium, care mi s-au părut a avea mare potențial la un preț accesibil, mi-am zis să încerc și această mască de față cu extracte prețioase.


Din păcate, din lipsă de inspirație, n-am făcut pozele la momentul potrivit, așa că a rămas doar "jumătate" de mască de prezentat astăzi.
Practic această mască vine în două jumătăți îmbinate într-una, iar dintr-o jumătate am obținut 2-3 aplicări.
Este o mască intensiv hidratantă și hrănitoare, ideală pentru tenul uscat. Din păcate, pentru mine mi s-a părut puțin cam mult. Însă mamei mele, cu ten uscat, I se potrivește mănușă.
Am observat de asemenea că tinde să dilate aspectul porilor, și nu am fost o mare fană a acestui aspect. Dar la hidratare este top!


Despre ea se spune că ar avea și efect anti-îmbătrânire, așa că recomand persoanelor cu ten matur și peste 25 de ani.

  • Masca Freeman cu miere de manuka și ulei de arbore de ceai

Alături de masca prezentată anterior am adăugat în coș și masca Freeman, în varianta plic de 15 ml.


Am avut circa 5 utilizări din ea și mi-a plăcut extrem de mult. Este o mască facială la care văd rezultate minunate de la o aplicare la alta. Așa că ulterior am luat și varianta full size, de 175 ml. Am impresia că varianta la plic era ceva mai densă decât cea la tub, dar efectele sunt aceleași.
Îmi place s-o aplic cu pensulă, pentru că se întărește cu ușurință și mi se pare mai simplu de aplicat în acest mod, fără să se adune sub unghii (dilema măștilor, poate? 😂) sau să pierd din produs.

Curăță tenul în profunzime și îl lasă luminos, curat, o piele mai elastică și mai strălucitoare. Totodată, mierea și uleiul de arbore de ceai au efecte benefice asupra coșurilor, pe care le calmează și le favorizează regenerarea.


Are un miros medicinal, ușor, nimic deranjant sau pătrunzător, și de asemenea are un efect de normalizare al pH-ului. De aceea se recomandă tenului gras sau celui cu imperfecțiuni. Ajută de asemenea la diminuarea sebumului și micșorarea porilor, astfel încât tenul rămâne hidratat exact cât trebuie. Dintre toate măștile prezentate astăzi, aceasta este favorita mea.
Recomand evitarea aplicării prea aproape de zona ochilor pentru a preveni sensibilizarea acestora datorită uleiurilor esențiale (evitați-o dacă nu tolerați acest ingredient).

  • Ziaja mască exfoliantă ezimatică

Dacă e să vorbim de texturi aparte, masca de la Ziaja este în topul preferințelor la acest aspect.
Textura tip gel oferă o senzație revigorantă la aplicare și se topește în contact cu pielea.
Masca conține particule exfoliante extrem de mici care ajută la îndepărtarea celulelor moarte și a impurităților. Mi se pare fenomenală textura ei, cât și efectul 2 în unul.


Deși este pentru toate tipurile de ten, consider că tenul sensibil trebuie să aibă mare grijă la aceasta. Datorită efectului enzimatic, se resimt câteva ușoare furnicături la aplicare, însă în cazul meu s-a transformat într-o iritare a pielii. Mama mea s-a confruntat doar cu prima senzație și a obținut un ten curat, luminos și hidratat, iar în cazul meu, corpul în general nu dorește să tolereze produsele Ziaja. Păcat, căci această mască mi se părea extraordinară.

  • Bielenda Japan peel-off

Deși o prezint ca fiind cea din urmă, aceasta e una din măștile mele preferate. Aceasta este însă o mască fără clătire, o mască de tip peel off. Din păcate, dacă de la restul am obținut 2-3 sau chiar mai multe utilizări, la aceasta am obținut cam 1-2 utilizări.


Este o mască foarte revigorantă, cu un parfum fresh, o masca metalică, ce are tente verzi cu particule strălucitoare aurii. Personal, ideea mi se pare foarte drăguță și chiar mă simt răsfățată cu ea.
Această mască mi-a lăsat tenul foarte hidratat și curat, plump și cu aspect de ten  tânăr și sănătos. Îmi place și aceasta tare mult, dar păcat că nu se găsește în varianta full size.

Voi ați încercat vreuna din aceste măști? Care v-a impresionat cel mai tare sau care sunt măștile faciale favorite din toate timpurile?

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare