Ghid complet pentru colorarea părului cu vopselele semipermanente. Trucuri și sfaturi practice. Loncolor GoCrazy

by - marți, mai 05, 2020

Având în vedere că e practic imposibil să faci o schimbare la salon, cu siguranță cel puțin o dată te-a tentat să te vopseşti casă. 
Mă vopsesc acasă de când mă știu și cu atât mai mult am rămas setată pe asta, dupa ce prima și ultima colorare la salon nu a decurs așa cum m-am așteptat. 
Până să existe la noi un mega stylist pe a cărui mâini să mă las cu încredere, voi continua să mă informez și să aplic tehnici de vopsire acasă.


Una dintre cele mai tentante schimbări e vopsitul cu vopsele semipermanente sau nuanțatoare, care se găsesc într-o gamă variată de culori nebune, ideale pentru persoanele cărora nu le este teamă să experimenteze și deschise către nou. Dacă ai ceva experiență în ale vopsitului, vei zice deja că nu e nimic complicat. Și este adevărat, mai ales când alegi o culoare în tot capul. Dar dacă vrei să mergi pe un balayage (și nu numai), pe acea tehnică care combină mai multe culori, treaba poate fi ceva mai dificilă. Așa că astăzi vă voi spune cum să vă vopsiți părul cu ajutorul vopselei semipermanente și ce trucuri trebuie să aplicați pentru un rezultat cât mai reușit și apropiat de fotografiile pe care le găsiți pe internet.

Colorarea părului cu Loncolor GoCrazy

Am încercat de-a lungul timpului mai multe vopsele semipermanente și abia așteptam să o încerc și pe aceasta, pe care am început s-o folosesc încă de la lansare.


Față de alte vopsele semipermanente, vopseaua Loncolor GoCrazy are un efect hidratant, mai rar întâlnit la unele vopsele similare. La final am obținut un păr moale, strălucitor și hidratant.
Dacă la multe se recomandă aplicarea pe păr umed și nuanța nu se prinde deloc, aceasta trebuie cu adevărat aplicată pe părul umed. Astfel se va absorbi o cantitate mică de produs și rezultatul va prinde cât mai intens. Astfel, după vopsire, culoarea obținută de mine a fost foarte intensă. Am folosit aproximativ un sfert-jumătate din tubul roșu și mai mult din cel galben.


Am aplicat la rădăcini și puțin peste, nuanța GoRed și pe lungimi GoYellow, pentru un rezultat ombre/balayage. Nu am încercat să aplic vopseaua exact, adică pe fiecare suviță, 5cm cu roșu și 10 cu galben. Pentru un efect cât mai natural și cât mai profi e bine ca să nu "măsurați" părul, ci să aplicați vopseaua relativ egal, pe unele șuvițe mai jos, pe altele mai sus, însă nu cu mari diferențe. Odată aplicată vopseaua cu pensula, întâi cea roșie, apoi cea galbenă, am început să "frec" ușor cu degetele ca să se întrepătrundă frumos culorile.


De asemenea știu că vă va interesa cum se comportă culoarea și dacă se transferă. Culorile intense se transferă atunci când părul e umed, pe prosop de exemplu, dar se vor duce complet la spălare și nu vor păta și celelalte haine în cuva mașinii de spălat. Așa că nu trebuie să vă faceți griji, să puneți prosoapele și hainele la înmuiat ulterior sau să le spălați separat. 
Iar când părul este uscat, culoarea nu se transferă pe lenjerie sau pe haine.



Trucuri și sfaturi practice în vopsirea ombre, cu culori semipermanente

Dacă folosiți o culoare închisă sau vibrantă, cu una mai deschisă, începeți prin aplicarea vopselei închise, din spate spre față, întâi la rădăcină și apoi pe vârfuri. Nu puneți degetele și în vopseaua roșie, și ulterior în cea galbenă. Spălați mâinile sau schimbați mănușile, ca să nu pătați părul deschis la culoare și să nu combinați culorile nepotrivit.


Dacă ai părul închis la culoare, nu te amăgi singură. Cel mult vei obține niște reflexii, în timp ce nuanța de gri nu se va prinde deloc. Pentru nuanțe vibrante, ca pe ambalaj, vei avea nevoie de o nuanță cât mai deschisă de blond.


După zeci de încercări eșuate am tot căutat o vopsea semi care să nu curgă.
Vopseaua semipermanentă e o vopsea care se duce la spălare. Însă există riscul ca părul să rămână "pătat" cu anumiți pigmenți. Dar nu la asta mă refer, ci la faptul că atunci când te speli, la majoritatea vopselelor semi, pigmenții culorilor puternice curg și intră în părul deschis la culoare, astfel că e imposibil să obții efectul de balayage sau vei obține un efect ombre din culori asemănătoare.


Vopseaua GoCrazy din păcate nu face excepție, dar culoarea curge mult mai puțin față de alte mărci de astfel de vopsele. Totuși, ca să previi acest fapt în linii mari, trebuie să eviți anumite lucruri. De pildă, dacă ai lungimi blonde, foarte deschise la culoare, spre alb, și aplici nuanțe inchise la rădăcină, nerespectând anumite condiții, culoarea va curge și îți va colora lungimile în nuanțe pastel, mai mult sau mai puțin.

După prima spălare cu șampon

Unul dintre lucrurile de care trebuie să ții cont e temperatura apei. 
Trebuie să eviți să te şamponezi la prima spălare, ca să nu scoți de tot culorile. 
Apa trebuie să fie călie sau cât mai rece cu putință, pentru că, în prezența apei calde sau fierbinți, se deschide cuticula părului și culoarea va curge cât mai mult. Vopseaua semi se aplică fără oxidant (care e o soluție de fixare, ce permite penetrarea în firul de păr), fapt pentru care vopseaua semi se va prinde superficial, nu în profunzime, în structura firului de păr. Temperatura apei va influența durabilitatea și intensitatea culorii.

De asemenea, trebuie să eviți şampoanele ieftine, mărci precum Nivea Hairmilm, Helden&Shaulders sau Syoss, în cazul în care îți dorești să menții culoarea mai mult timp, ci să folosești șampoane speciale și/sau șampoane pentru păr vopsit sau nuanțatoare (pentru menținerea culorii).


Însă, poți folosi mărcile menționate anterior pentru a scăpa de aceste culori mai repede.  Totuși, ca să scapi complet de aceste culori, va fi nevoie de decolorare. Am încercat în trecut toate metodele posibile "fără degradare" (cu vitamina C pisată, detergent de vase, praf de copt, amestecuri cu oxidant - ce impune degradare), însă niciuna nu a funcționat 100%. Majoritatea usucă și degradează părul și doar un lightner te poate ajuta complet. 

Cu toate astea față de alte vopsele semi, Loncolor GoCrazy se duce mai repede și se transformă în culori pastel, fapt ce e un lucru bun dacă nu ești mulțumit de culoarea obținută, de intensitatea ei sau dacă nu ai gândit decizia prea mult.


În ceea ce privește colorarea părului meu, nuanțele au început să se ducă/curgă destul de mult după prima spălare, pentru că am folosit apa foarte caldă. Varfurile și lungimile care erau portocalii inițial s-au facut portocaliu-blond rose, fapt ce nu mă deranjează. Chiar îmi pace contrastul! La rădăcini încă am acea nuanță de roșu vibrant, care bate puțin spre un roz-roşiatic foarte intens. Totuși, de pe rădăcinile naturale și neprocesate, culoarea se va duce mai repede. Așa cum aminteam și anterior, părul neprocesat chimic absoarbe mult mai greu culorile, iar persistența va fi evident mai scăzută și culoarea se va duce mai repede, în prezența unei temperaturi nepotrivite a apei sau a utilizării unui șampon "agresiv" pentru culoarea semi.


Dacă vrei să încerci o nuanțare tip ombre și vrei să eviți ca culorile să se întrepătrundă și/sau foarte mult, un alt lucru pe care îl poți face e să aplici spre rădăcini culoarea mai deschisă și pe lungimi pe cea închisă. Poți și să speli părul treptat, pe bucăți și pe nuanțe sau să folosești la vopsire un amestec la care să adaugi oxidant. Am încercat tehnica cu un șampon nuanțator și a funcționat.

Dacă aveți un păr foarte blond și doriți culori mai subtile, puteți folosi pastelizer-ul Loncolor, prin adăugarea unei linguri de produs sau a unui balsam. Însă nu uitați că, cu cât e culoarea mai subtilă, cu atât se va duce mai repede.
Ps: În această perioadă Loncolor România vă oferă transport gratuit la orice comandă, indiferent de valoare ei, plus super cadouri la atingerea sumei de 50 lei. Și produsele lor de îngrijire sunt foarte accesibile și eficiente, așa că merită să le dați o șansă. Vedeți mai multe informații aici și lista de preturi .


Cam atât pentru astăzi! Dacă mai aveți întrebări sau am omis ceva, puteți să mi le.adresați în comentarii. Voi răspunde negreșit!


You May Also Like

1 comments