5 lucruri care fac un animal fericit

by - miercuri, iunie 03, 2020

Odată ce ai integrat un animal în sânul familiei ești interesat de tot ce are legătură cu acesta - să fie sănătos, să se simtă în armonie cu tine și cu spațiul din care aparține, să fie fericit în ansamblu.


De când am integrat cei doi pisoi la mine în locuință, mi-am dat interesul să aflu ce-i face fericiți, ce-i ajută să se simtă în siguranță și armonie deplină. Iar astăzi împărtășesc cu voi toate aceste lucruri, lucruri pe care le poate aplica orice posesor de animaluțe.


5 lucruri care fac un animal fericit

1. Mâncarea 
Fără îndoială orice animal e bucuros să primească o porție din bunătățile lui preferate. Dacă vorbim de o pisică, cum am eu, faptul că ea toarce când vede pliculețul de mâncare sau când aude că se deschide o conservă, va fi cu siguranță un moment de mare fericire. 
S-au bucurat la fel de mult și de această dată, când au primit hrană umedă pisici de la Nova Food.


Mâncarea specializată pentru animale le ajută ca ele să se dezvolte armonios,, să aibă o blană moale și lucioasă, o digestie sănătoasă, previn bolile și dezechilibrele intestinale și bineînțeles, fac pisicile fericite.
Dacă mâncarea e nouă în viața animalului de companie este necesar ca ea să fie introdusă treptat, pentru ca organismul să se adapteze ușor și să nu apară dezechilibre.


Prețurile pentru hrana prezentă în portofoliul Nova Food sunt foarte mici și accesibile, ceea ce înseamnă că puteți procura mâncare de calitate pentru pisică și accesorii de îngrijire fără a face compromisuri. Am pentru voi și un cod de reducere pentru o comandă de minim 50 lei (un target destul de ușor de atins; puteți lua mâncare, nisip, jucării, etc.). Introduceți în câmpul dedicat, înainte de finalizarea comenzii, codul alexutza10, care vă oferă o reducere de 10% din valoarea totală a comenzii.



2. Recompensele
Mergând tot pe aceeași linie, animalele sau cel puțin pisicile mele, iubesc recompensele. Dacă ar fi după ele ar mânca o pungă întreagă, însă eu am grijă să le dau doar câteva bucăți pe zi, o dată sau de mai multe ori. Textura crocantă și aromele puternice sunt complet atractive pentru ele. 

3. Jucăriile 
În funcție de cum este crescut fiecare animal în parte, aceștia pot fi mari fani ai jucăriilor. Ai mei de pildă sunt foarte fericiți când primesc mingiuțe, șnururi, bucățele de hârtie mototolite. Alte animale iubesc mingile mari, șoriceii, frunzele etc. În funcție de alegerile animalului de companie, o nouă jucărie îl poate atrage, îl poate destine și îl poate face mai fericit.


4. Atenția stăpânului 
Animalele au nevoie de căldură, de iubire și de atenția stăpânului ca să se simtă pe deplin în siguranță. Dacă animalul e dresat sau învățat cu anumite practici (și nu numai), cu siguranță e foarte vizibilă bucuria lui atunci când primește atenție, o mângâiere, când e strigat pe nume etc.
Ai mei torc de fiecare dată când îi bag în seamă, când ii mângâi sau când le zic să meargă cu mine dintr-o încăpere în alta.  Ea e super fericită atunci când participăm amândouă la joacă și deseori mă caută prin locuință și-mi atrage atenția că e momentul de joacă. Sunt doi alintați desăvârșiți!


5. Curățenia
Multe animale sunt efectiv obsedate de curățenie. Lucrurile ce nu sunt puse la locul lor, praful, mizeria în general, agită și enervează totodată animalele. Cu atât mai mult dacă vorbim de pisici. 
Astfel e recomandat ca litiera lor să fie curată în permanență, iubesc așternuturile și hainele curate (motiv pentru care se ascund sau dorm deseori prin dulapuri) și sunt foarte curioși și receptivi atunci când vine vorba de curățenie.
Locurile curate le dau poftă de viață, energie, o bună stare de spirit și bineînțeles, siguranță și sănătate. 


Pe animaluțul tău ce-l face fericit?
Nu uita că în fericirea animalului tău de companie se reflectă sănătatea acestuia, cât și starea de bine a proprietarilor. 
Și nu uita că folosind codul alexutza10 poți beneficia de o reducere de 10% la orice comandă pe Nova Food, indiferent de conținutul comenzii, până la data de 30 iunie.





You May Also Like

2 comments