OOTD: Pantofi cu memorie Youfoam

by - vineri, iunie 19, 2020

Bună dimineața, fete dragi!
Astăzi am pregătit un subiect interesant pentru voi, pe lângă un nou outfit și o recenzie așa cum obișnuiesc mereu. 
După cum v-ați dat seama deja din titlu, astăzi vorbim despre prima mea pereche de pantofi cu memorie. Ce sunt, cum se prezintă, care sunt avantajele și dezavantajele lor, veți afla în cele ce urmează.


Am avut o perioadă lungă de timp o astfel de pereche de încălțăminte sportivă pe lista de dorințe. Practic de când i-am descoperit, dat fiind piciorul meu pretențios cu talpă sensibilă.
Ideea de "papuci cu memorie" mi s-a părut cel puțin interesantă de experimentat, gândindu-mă că e un concept comod, ideal și pentru picioarele mele.
În esență, chiar așa și este, așa că n-am ezitat cu prima ocazie pe care am primit-o.


Astfel, în comanda Bonprix, pe lângă celelalte pereche de încălțăminte alese, mi-am adăugat în coș și o astfel de pereche de încălțăminte. 

Pantofi cu spumă de memorie Youfoam Bonprix. Ce sunt și cum funcționează. 

Pantofii cu memorie Youfoam sunt practic o pereche de pantofi obișnuiți la exterior, conceptul fiind diferit în ceea ce privește construcția Aceștia au interiorul căptușit cu un burete "invizibil", integrat în pereții și/sau talpa acestora, astfel încât rezultatul să fie o pereche de încălțăminte comodă și moale, care se mulează după picior, prevenind apariția disconfortului în timpul mișcării.
Sau cel puțin așa se prezintă perechea de sneakersi Youfoam Bonprix care duc spre o pereche de pantofi sport. 


Am optat pentru o mărime mai mare, așa cum procedez de regulă la încălțămintea închisă complet (probabil că știți deja de problema mea cu forma piciorului în raport cu ceea ce există pe piață la ora actuală în materie de încălțăminte). În mod normal aș fi optat pentru aceeași mărime, ca la încălțămintea de vară, ca să nu se vadă inestetic, însă o mărime extra a fost o alegere foarte inspirată, diferența de număr nefiind sesizabilă (bănuiesc datorită acelui strat de burete sau material care îi transformă în pantofi cu memorie). Se mulează perfect pe picior. 


Materialul este extrem de moale și plăcut, atât la exterior unde par o piele ecologică foarte moale și flexibilă, cât și la interior unde lateralele par ușor duble, iar talpa cu spumă care acționează la atingere. 
Tehnologia de construcție mi se pare ideală pentru cei ca mine, care au picioare sensibile, problematice, pentru cei care merg sau stau mult în picioare și au nevoie de ceva extrem de comod. 


Șireturile sunt din material gros dar moale, fiind ușor de strâns și de mulat papucul după picior (consider că și ăsta poate fi un aspect important, căci foarte multe perechi de încălțăminte au șireturi din acelea rigide pe care trebuie să le închizi cu nod dublu căci altfel se disfac; de altfel, genul acela de șireturi nu-mi plac deloc). 
Talpa exterioară e și ea foarte ok, fiind din spumă (cred eu), un material "silențios" și cu o aderență ridicată. Practic, în mediile umede sau pe pavajele alunecoase ei au o aderență foarte bună oferindu-mi o stabilitate foarte ridicată și prevenind apariția unor accidente (pentru o îndemânatică ca mine e musai și o talpă bună). 


Singurul impediment este "gulerul" de la spate, care mă jenează. Am înțeles că acest aspect ar putea fi rezolvat dacă le bat marginea cu un ciocan. Încă nu am încercat, însă dacă voi știți cum funcționează acest aspect sau dacă știți alte metode, v-aș fi recunoscătoare. Practic, până atunci e necesar să-i port cu o șosetă subțire și de preferat la pantalon lung, astfel încât să se vadă bine. 


Modelul de altfel e unul îndrăzneț, foarte interesant și colorat, dar totuși versatil. Cei de la Bonprix îi au disponibili în 3 variante de culoare, modelul ales de mine fiind cel floral. 
Sunt foarte încântată de ei și de tehnologia de fabricație, iar dacă mai rezolv și cu marginea astfel încât să-i pot purta și la fuste, rochii sau pantaloni scurți, va fi minunat. 


Voi ați încercat vreodată papuci cu memorie? Sau ați fi tentate?



You May Also Like

2 comments