Un plus peste hidratare. Îngrijirea tenului, cu Notino

by - sâmbătă, iunie 13, 2020

Nu pot spune că, până aproape de sfârșitul anului trecut am fost foarte obsedată de hidratare. Dimpotrivă! Leneșa incurabilă din mine a avut mai multă personalitate. Dar nu mai multă decât tenul meu, așa că în cele din urmă m-am conformat și am început să achiziționez câte una alta în acest sens.


Bineînțeles că nu mă conformez cu ușurință la produse care au un singur efect, mai ales ținând cont că acneea și prostul meu obicei de a-mi stoarce coșurile nu-mi dau pace. Cum m-au ajutat produsele alese și dacă mi-au fost pe plac, aflați în cele ce urmează.

Un plus peste hidratare

Despre acidul hialuronic se vorbește foarte mult, în special de proprietățile sale pentru tenul care are nevoie de hidratare, cel care e uscat sau se confruntă cu cojițe/deshidratare. Sora mea (make-up artist de meserie) mi-a zis că nu e recomandat totuși a fi folosit de la vârste mai fragede (sub 25-30 ani) căci ar avea proprietatea de a îmbătrâni pielea. Nu știu dacă e un mit sau dacă e pe bune, cert e că eu folosesc un astfel de ser din când în când și că, datorită deshidratării din zona T mi-am ales și alte câteva produse de la mărci mai mult sau mai puțin cunoscute, care să hidrateze la fel de bine și care în același timp, (ar fi trebuit) să lupte și cu acneea.

Așa am ajuns la gelul de curățare de la Neutrogena, un gel facial blând care curăță în profunzime și care lasă tenul destul de hidratat (puțin peste plăcerile mele). Din păcate tenul meu nu a fost pe deplin fericit, reacționând prin mici coșulețe (bănuiesc că are un ingredient cu care nu rezonează, ca dimeticonul, care deși nu e comedogenic poate duce uneori la apariția coșurilor când este folosit regulat). Având în vedere acest aspect am renunțat la el, însă mamei îi este un bun prieten. Dacă vă împăcați cu produsele Neutrogena sau ați încercat produse din gama Hydro Boost, sigur o să vă placă și acesta.


Un alt produs foarte popular achiziționat pentru a "face minuni" cu hidratarea și imperfecțiunile este Cicaplast Baume B5. Când l-am văzut la reducere n-am mai stat pe gânduri. Din păcate, pentru mine are o singură direcție (cea de hidratare). În general mă împac foarte bine cu produsele La Roche Posay, însă aceasta nu mi se pare că face nimic în ceea ce privește imperfecțiunile. Este o cremă intens hidratantă, bazată pe apă termală, care hidratează extrem de bine o piele foarte uscată sau previne acest aspect. Nu mi-au apărut iritații sau alergii de la ea, dar recunosc că aveam așteptări foarte mari privind regenerarea tenului (tenul meu e foarte pretențios). O folosesc de regulă seara. 


Mai apoi, rezistă vreo femeie când aude că poate găsi aur în produsele cosmetice?
Așa am dat și de masca de la Fleoslek ce are acest ingredient în alcătuire, pe lângă argilă. Argila are un efect intens curativ, antibacterian și antiinflamator, așa că acea combinație de argilă și aur mi s-a părut interesantă. 
Masca este una extrem de hrănitoare (cam mult pentru tenul meu), dar ideală pentru tenul uscat. Face adevărate minuni în câteva secunde, lăsând pielea catifelată pe termen lung și curăță. E drept, nu mă încred foarte tare în ideea de a conține aur pur, însă nici nu am un laborator de chimie acasă pentru a afirma sau infirma existența acestui ingredient. 


Apelez deseori la mușețel atunci când am probleme, datorită efectului calmant, regenerat, curativ și antibacterian. De aceea am pe listă și câteva produse cu acest ingredient. Însă până la faptul împlinit mi-am dorit să încerc niște produse dintr-o gamă de cosmetice mai safe și populare, cum sunt cele coreene. Ingredientele acestor produse sunt atent selecționate și foarte bune, așa că marea iubitoare omniprezentă de fonduri de ten a ales crema nuanțatoare de la Misha.


Având în vedere că eu mereu caut o acoperire mare și că-mi place aspectul mat de la un astfel de produs cosmetic, nu mă așteptam să fiu impresionată de acest bb. Însă acum am realizat cât e de grozavă și îmi doresc și varianta full size. Crema bb de la Misha are o acoperire mică spre medie, dar o pot folosi cu ușurință în 2 straturi pentru o acoperire medie spre mare. Mi se pare că cel mai frumos se aplică cu degetele, pentru că pensula și burețelul absorb destul de mult produs dat fiind consistența lichidă și ușoară. Deși eu am tenul foarte deschis am luat nuanța natural beige și are un subton gri, care atenuează roșeața, nu e deloc închisă așa cum arată paletă de culoare și acoperă foarte frumos imperfecțiunile. Are un finish luminos și este în același timp un bb hidratant care rezistă destul de mult pe piele, dar trebuie să știți că se și transferă (poate fi fixată cu o pudră lejeră pentru și mai multă rezistență). Îmi place aspectul natural și acoperirea pe care aceasta o oferă, cât și faptul că nu încarcă tenul. Are și un SPF micuț, dar asta nu înseamnă că n-ar trebui folosită și o cremă dedicată înainte de aplicarea bb-ului. 


Voi ce produse folosiți pentru îngrijirea și hidratarea tenului?

Disclaimer
Fiecare ten diferă, așa că ceea ce pentru mine e fantastic și prietenos, poate să nu fie ok pentru voi sau invers. De aceea, vă recomand încă o dată să oferiți o atenție sporită la analiza ingredientelor. 

You May Also Like

3 comments

  1. Am auzit numai de bine despre acidul hialuronic,nu am încercat ,dar cred că ar fi timpul să-l testez și eu ! Referitor la coșuri ,exact așa sunt si eu ,cum văd că-mi apare un coș imediat îl storc ! Mulțumim pentru informații draga mea !

    RăspundețiȘtergere
  2. Faine produsele tale,dar din pacate nu am avut ocazia să le incerc.Eu folosesc apa micelara Bioderma Sensibio H2O,o dată la două zile cleanser de la sesderma,apă celulară de la institut esthederm și crema hydrabui perfecteur spf 30 de la Bioderma

    RăspundețiȘtergere