Black Friday de vară și îngrijirea tenului mixt sau gras, cu tendințe problematice

by - joi, iulie 09, 2020

Hello, beauties!
Nu ne despărțim nicicum de vremea capricioasă. Și dacă mai e un lucru de care femeile nu s-au putut dezvăța nici în perioada pandemiei, acelea sunt reducerile. Fie că o parte din noi am devenit mai cumpătate și mai responsabile, fie că ne-am dat seama că doar cu o atenție sporită ne putem găsi produsele potrivite de îngrijire sau că s-au adunat câteva lucruri pe lista de dorințe, încep acest material prin a vă spune că Notino se pregătește de Black Friday de vară.


Timp de o săptămână, începând cu data de 13.07, puteți beneficia de o reducere suplimentară de 20% la o serie de produse și mărci favorite utilizând codul notino. Reducerea nu se aplică produselor aflate deja la reducere sau în lichidare de stoc, dar vizează sute de produse pentru îngrijirea corpului, a tenului și a părului, inclusiv o serie de parfumuri favorite din toate timpurile sau produse de machiaj.


Îngrijirea tenului mixt sau gras cu tendințe problematice

În timpul izolării sau pe perioada sezonului cald, tenul tinde deseori să-și schimbe preferințele. Așa că deseori se impun schimbări și în rutină. Iar pentru astăzi v-am pregătit câteva informații despre câteva produse din portofoliul Notino încercate în ultima perioadă.

Tendințele problematice ale tenului îmi apar în acea perioadă a lunii sau atunci când consum ciocolată (defect profesional). Iar pentru faptul că nu am deloc milă de micile punctulețe mai mult sau mai puțin inflamate, nici tenul meu nu arată WOW. Tratamentul pielii problematice începe cu o rutină adecvată de îngrijire pentru tenul gras, din care nu-mi lipsește la momentul actual SPF-ul, apa termală și produsele care nu doar că au capacitatea de a-mi trata imperfecțiunile, dar și să regleze cantitatea de sebum.


Așa că am pornit în căutarea unui alt gel de curățare care să-mi fie sufletul pereche. Am sfârșit prin achiziția gelului de curățare spumant Effaclar de la unul dintre brandurile mele favorite. Din păcate nu ne-am împrietenit, asta după ce l-am utilizat câteva zile în mod constant. Recunosc că nu mă așteptam, fiind un produs intens recomandat de către medicii dermatologi pentru tenul problematic și cu tendințe de îngrășare sau pentru cel sensibil. Însă nu e exclus ca și un produs lăudat să nu se potrivească cu anumite tipuri de ten. E gentil, e ușor hidratant și curăță tenul foarte bine, însă din păcate îmi irită tenul. Sau poate ar trebui să-l introduc treptat. Am testat însă gelul de curățare Keracnyl Ducray, care se pare că este mult mai potrivit pentru pielea mea. Acesta ajută la tratarea imperfecțiunilor, curăță tenul profund și delicat, singurul minus în cazul meu fiind faptul că îmi usucă puțin tenul. Dar o cremă hidratantă și/sau apa termală Avène rezolvă imediat problema.
Apa termală nu este doar benefică pentru reîmprospătare, ci și pentru a trata imperfecțiunile și pentru a calma tenul.


Un alt produs pentru ten de care am fost curioasă e gelul atopic pentru acnee de la Fleoslek. Acest brand are produse accesibile pentru diferite afecțiuni și nevoi, una dintre categoriile vizate fiind însuși acneea. Încă de mică am început să utilizez tot felul de produse locale pentru acnee, ca stick-urile corectoare.
Tratamentul punctual se aplică doar pe zonele cu probleme, având rol de a usca zona afectată și de a trata coșurile.
Nu pot spune că face minuni, însă efecte se văd după aproximativ 3 zile de la utilizare. Coșurile sau rănile sunt diminuate datorită conținutului de niacinamide și a altor substanțe active cu rol antibacterian și regenerator. Nu conține parabeni, însă conține alcool denat.


Un alt produs interesant împotriva imperfecțiunilor și pentru tenul mixt sau gras este și masca Freeman, despre care v-am mai povestit și anterior.
Prefer varianta la plic, care mi se pare mult mai eficientă, deși ingredientele sunt aceleași. 
Masca la tub nu trebuie aplicată foarte aproape de ochi pentru că tinde să irite zona și să producă lăcrimarea ochilor (efect opus celei la plic). 
În rest mi se pare un produs accesibil și eficient. Curăță și detoxifiază tenul în profunzime, lăsându-l curat și perfect catifelat, fără sebum. Porii sunt vizibil diminuați iar imperfecțiunile sunt calmante de conținutul de miere și uleiuri esențiale din compoziție. Este de evitat însă dacă aveți astfel de intoleranțe.


Voi ce alte produse pentru tenul mixt și gras cunoașteți/folosiți în sezonul cald? 

You May Also Like

4 comments

  1. Valeria Chertes9 iulie 2020 la 22:58

    Sunt produse pe care nu le-am folosit ,mulțumim pentru recomandare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am mari bătăi de cap cu tenul gras în sezonul cald ,nu am reușit din ce am încercat să dau peste ceva produse bune ! Masca dr față m-ar tenta și pe mine s-o încerc ! Ador măștile !

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu am tenul gras.Ma demachiez cu apă micelară Bioderma, apă termala Avene și crema cu spf 30 de la Bioderma

    RăspundețiȘtergere