Cutiuța pentru înfrumusețare Cult Beauty Starter Kit

by - marți, octombrie 13, 2020

 Că tot este sezonul cutiuțelor și a calendarelor surpriză de produse cosmetice și de îngrijire, mi-am zis să vă povestesc astăzi și despre ultima mea cutiuță de înfrumusețare sau mai bine zis despre prima.


Nu-mi plac deloc calendarele advent, ăsta fiind și motivul pentru care n-am achiziționat niciunul până în prezent (a fost doar unul care mi-a stârnit interesul anul trecut dar stocurile erau epuizate) e destul de evident - în proporție de 90% aceste calendare sunt pline vârf cu mostre pe care le poți avea gratuit la achiziția unor produse full-size sau dacă le soliciți din magazin. E drept, când ai anumite sensibilități e mai bine să ai o cantitate mică pentru a vedea dacă un produs ți se potrivește și să nu dai banii degeaba. Însă din nou, din proprie experiență vă spun că unele mostre păr mai bine formulate și mai eficiente decât variantele full-size. Cât despre produsele de lux, unele consider că sunt doar un moft și că se plătește doar marca, ingredientele nefiind speciale sau efectul fiind similar cu cel al unor produse mai ieftine, pentru că multe firme au scos și replici/reproduceri destul de fidele.

Kit-ul de la Cult Beauty mi s-a părut ușor diferit și odată primit și testate toate produsele în parte am sesizat că e o super recomandare pe care s-o împărtășesc cu voi. Este achiziție proprie, din proprii mei bani, așa că o să las și factura atașată pentru cei care încă cred că toate produsele pe care noi le afișăm sunt colaborări/produse gratis. În mod evident nu am ce câștiga de pe urma acestei recomandări, dar puteți avea voi, dacă vi se vor potrivi produsele.


  • Cum a decurs comanda Cult Beauty 

Cult Beauty este un site din UK și în urmă cu 2 ani când am plasat prima comandă, produsele au venit prin Poșta Română, respectiv PrioriPost(curieratul poștei). De data asta cutiuța a ajuns prin Urgent Cargus. Am plătit doar 28.95£, undeva la 30$ cu tot cu transport, însuși valoarea de achiziție a cutiei fiind de 30£ fără alte taxe. Am găsit pe internet un cupon de reducere care mi-a oferit un minus de vreo 5£, așa că practic în cei 28 lire a fost inclus și transportul de aceeași valoare. Practic cutiuța a costat vreo 24£ fără transport. Nu am plătit alte taxe (de ex. taxe vamale), iar cutia a ajuns în aproximativ o săptămână de la plasarea comenzii.

Kit-ul cuprinde 6 produse, majoritar produse full-size sau cel puțin versiuni destul de mari (gen 30 ml), nu mostre, iar asta m-a atras de îndată. Din cutiuță făceau parte multe produse a unor branduri pe care le cunoșteam, unele pe care mi le doream și nu le încercasem (gen paleta de la Huda Beauty Obssesions). În mod normal valoarea produselor este de peste 90£ iar dacă veți căuta produsele individual chiar veți observa acest lucru. Numai paleta cu 9 farduri acoperă valoarea cutiei și e mult mai accesibilă ca prețurile din Sephora și alte magazine de la noi. Și acum să vă spun și impresia mea despre produse.

Review Cult Beauty Starter Kit

  • Paleta Huda Beauty Obssesions - Coral

Dacă tot pomeneam despre ea, zic să încep cu ea prima. Mi-am dorit de foarte mult timp să încerc această paletă în nuanța Ruby, dar n-am putut să zic pas nici acestei versiuni.


Nuanțele sunt cu adevărat pigmentate (mai puțin intense ca în poză), ușor de aplicat chiar și de o începătoare ca mine. Rezistă perfect pe ochi întreaga zi fără a fi necesar să aplic un primer. Culorile nu se întind, nu "curg" și cel puțin nuanțele cu glitter sunt absolut demențiale. Evident, pe piață sunt multe palete destul de similare ca nuanțe și palete poate chiar mult mai bune ca formulă. Dar pentru o iubitoare de branduri de top, paleta asta e perfectă (și prețul cutiei unde vă alegeți extra cu alte 5 produse pe lângă ea).

  • Gelul demachiant Rose Jelly Plenaire

Cu toate că sunt o leneșă incurabilă atunci când vine vorba de demachiere și că-mi vine deseori să evit pasul acela de a mă clăti/spăla pe față (ceea ce e și recomandat de altfel), gelul acesta de curățare mi-a schimbat puțin tabieturile. Dar nu regret nicio secundă). Din punctul meu de vedere e cel mai bun demachiant pe care l-am folosit vreodată (superior chiar și peste balsamul popular de la Clinique). Aplic o cantitate mică pe fața umedă și apoi masez ușor. Efectiv machiajul se topește instant, inclusiv rujurile lichide mega rezistente de la Astor sau Rimmel pe care nu le pot da jos chiar cu orice (uneori nu reușesc să le îndepărtez nici cu 3-4 demachiante). Apoi clătesc, spăl fața și sunt gata de culcare. Am o lună de când îl folosesc aproape zilnic și încă mai am cel puțin jumătate. Cum spuneam, folosesc foarte puțin produs pentru întreaga față.

  • Living Proof Perfect Hair Day - Tratament 5 în 1 pentru păr

Pur și simplu ador această cremă de păr! Mi se pare cel mai bun produs de stilizare pe care l-am încercat vreodată și regret că nu există decât versiunea de 118 ml care vine și în cutie.


Deși se recomandă aplicarea ei pe părul umed, eu o aplic pe părul semi-umed, fie pe părul parțial uscat și umezit cu protecție termică. Aplic 1-2 "boabe de mazăre" deci extrem de puțin, usuc cu feonul și stilizez în mod obișnuit. De ce spun că e cea mai bună cremă de păr?

Hidratează părul foarte bine, îi oferă strălucire, previne electrizarea părului, oferă volum și coafura rezistă superb chiar și o săptămână, fără fixativ. Adică face tot ceea ce scrie pe ambalaj, fără excepție. Chiar dacă părul începe să se îngrașe după câteva zile de la spălare, prin aplicarea acestui tratament de păr acest lucru nu este foarte vizibil. Clar o voi recumpăra atunci când se va termina, dar presimt că îmi va ajunge vreme lungă flaconul pe care îl am.

  • Ren Skincare Daily AHA tonic - Toner exfoliant cu AHA

în combinație cu următorul produs despre care vă voi vorbi, acest tonic face minuni. 

Acizii exfolianti sunt ideali pentru a fi folositi in sezonul rece, având rolul de a diminua porii, de a elimina impuritățile în profunzime și de a oferi luminozitate. Bineînțeles, orice zi care începe sau se termină prin utilizarea unor acizi trebuie să fie completată cu un SPF cât mai mare, care să protejeze pielea (dat fiind că acizii tind să sensibilizeze tenul). Nu mi-a provocat nicio reacție alergică, ingredientele fiind din cele mai bune, iar cu masca de noapte chiar am obținut un ten mai curat, pori vizibil diminuați și o piele mai luminoasă.


  • Masca de noapte Dr. JART Cicaplast

De foarte mult timp tot aud de Cicaplast, o marcă de skincare foarte populară, din ingrediente atent selecționate, produse coreene atestate medical. Mi-am dorit să încerc și eu un produs și iată că a venit momentul.

Aplic această mască pe tenul curat, după ce am aplicat și tonerul de față, înainte de culcare. Are o textură tip gel și borcănelul de 30 ml vine plin cu vârf. Deși e versiunea mică, durata lui de viață e îndelungată având în vedere că aplic o cantitate foarte redusă. Se rezimte ușor efectul acela de mască, dar ce îmi place mie e că ajută la combaterea roșeții, a pielii iritate și chiar și a acneei. De regulă, tenul meu se regenerează deseori singur mult mai repede dacă nu aplic nimic împotriva coșurilor. Este printre puținele produse de îngrijire care face aparent "minuni" peste noapte, în sensul că acneea nu trece imediat, dar tenul arată vizibil îmbunătățit a doua zi. La un moment dat m-am ars pe față cu ondulatorul și am aplicat această mască pe zona respectivă, roșie și cu usturime. A doua zi nu mai exista nicio urmă de arsură și nici nu am semn pe ten.

  • Crema de ochi, tratament, de la The Inkey List

Dețin un acid exfoliant de la acest brand care se alătură printre produsele cu ingrediente alese ca The Ordinary și cu care rezonez foarte bine. Așa că brandul nu-mi e necunoscut. Dar crema aceasta n-am vrut s-o încerc din prisma faptului că am alte creme de ochi deschise pe care deseori uit să le aplic.

Am încercat-o o singură dată în speranța că voi reuși să combat problemele oculare pe care le am acum dar nu am mai folosit-o ulterior de teamă să nu fac mai rău. Am simțit o ușoară senzație de arsură care ar putea la fel de bine să fie răspunsul la problemele mele actuale (voi ajunge la medic curând, așa că vă țin la curent). Practic nu am ce să spun despre ea în afara faptului că e recomandată pentru pungile de sub ochi și ochii inflamați. Dacă veți decide să achiziționați cutia vă veți forma fiecare propria opinie.


Bineînțeles, orice produs, indiferent de preț sau cât este de bine formulat, poate avea reacții adverse sau să nu funcționeze pe tenul vostru. Așa că impresiile sunt pur și simplu orientative. 

Dar în concluzie, consider că această cutiuță are un preț extrem de bun pentru produsele pe care le oferă, pentru acțiunea lor în ceea ce mă privește și raportând-mă la costurile de pe piața românească sau la alte cutii similare. Iar ingredientele din compoziție (pe care le puteți găsi și pe site și pe broșura cu care vine kit-ul) sunt dintre cele mai bune pentru ten, spre deosebire de alte produse din comerț. Dacă sunteți interesate să achiziționați cutia o găsiți aici. Personal cred că e și o alegere foarte faină de cadou pentru o persoană foarte atentă cu rutina de îngrijire sau pentru cineva care iubește brandurile premium. 

You May Also Like

4 comments