Impresii/Review Syoss Silver Chrome

by - miercuri, octombrie 28, 2020

 Bună tuturor!

Experimentele mele cu și despre podoaba capilară nu se vor opri niciodată. Cred că doar o nuanță semipermanentă de verde smarald n-am încercat, dar e un concept interesant care se află pe lista mea de dorințe. Crazy me!



Cele mai impunătoare nuanțe depe listă au fost cele de gri, căci trend, și căci m-am îndrăgostit iremediabil de astfel de nuanțe. Din păcate mi-a fost teamă să decolorez părul la maxim (îi cunosc limitele), iar la un momentan combinația tranzitorie de roz cu lungimi foarte blonde și rădăcini șaten nu mă mai satisfăcea nici ea. Dar de pe listă nu lipsea nuanța închisă de gri de la Syoss Silver Chrome așa că înainte de a o achiziționa am căutat impresii să aflu orientativ dacă ar prinde sau nu, în special pe zonele acelea rozi-roșiatice. 


Nu am avut succes în afară de câteva impresii evazive ale unor persoane care nu prea o au de-a face cu coloristica și cu părul. Și primind numeroase aprecieri despre această culoare și modul cum a prins în cazul meu, m-am gândit să vin eu în ajutorul celor care au această culoare pe listă de dorințe/cumpărături.

  • Precizări speciale pentru părul gri/vopsit

Îmi place ca de fiecare dată să vin cu câteva recomandări și sfaturi constructive, așa că nu vor lipsi nici de această dată. 

Să vorbim întâi de paletarul de culoare de pe ambalaj. Nuanțele de gri, indiferent de intensitatea lor și chiar dacă vorbim de un gri închis, intens, nu vor prinde pe un păr închis la culoare sau nedecolorat. Șansele sunt destul de mici pe un blond natural, mai deschis ca tonurile de blond miere. Paletarul de nuanțe din acest punct de vedere este marketing, ceea ce inseamnă că vopseaua nu va prinde pe șaten, pe păr închis la culoare. Cel mult vă va închide părul și mai tare.


Teoria se aplică cu precădere la nuanțele extrem de deschise de gri, unde părul trebuie să fie blond spre alb. 

Un alt aspect demn de menționat e că în cazul vopselelor massmarket, adică cele pe care le găsiți majoritar la rafturi de cumpărături la 10-30 lei, șansele ca o vopsea să prindă sau mai bine zis ca acele reflexii să fie intense ca pe ambalaj și să se mențină sunt extrem de mici. Iar acest lucru se aplică și pentru nuanțe de mov, roșcat etc.

Review Syoss Silver Chrome

Acum că v-am lăsat o mică introducere utilă care să vă ajute să vă decideți dacă această nuanță se va potrivi și dacă va prinde, vă voi dezvălui și experiența mea.


Înainte 



După 

Părea compromisul ideal pentru a acoperi nuanțele roșiatice, pentru a nu fi necesar să reîmprospăteaz culoarea la fiecare 2 săptămâni și ca să prindă câtuși de uniform fără să apelez la șaten sau negru și să dea bine cu rădăcinile șatene aflate în curs de creștere. 

Vopseaua are o consistență destul de cremoasă, iar cu puțină atenție veți evita să vă murdăriți/pătați. În cazul meu nu s-a întâmplat acest lucru (dar noroc că am avut pe mine salopeta pufoasă de la Pepco și am reușit să îndepărtez fiecare pată de vopsea, și au fost multe, cu ajutorul soluției de pete de la Asevi; am spălat-o la 60° cu prespălare, după două săptămâni de la întâmplare, pulverizând câte un puf pe fiecare pată; cred că a ajutat materialul sintetic). Ps: Aveți 15% reducere pentru toate comenzile pe site-ul Asevi folosind codul JUSTME. 


Înainte 

După aproximativ o lună jumătate-două de la vopsire; nuanța reală e mai închisă, cea din ultima poză din articol, poza aceasta fiind făcută într-o zonă foarte luminată. 

Am aplicat-o întâi pe părțile roșiatice și ulterior pe părul blond. A prins în proporție de 98% uniform, omițând zonele pe care nu am insistat riguros. Ulterior, după nenumărate spălări, culoarea de pe zonele roșiatice s-a transformat într-un șaten, așa cum e în prezent. Dar se completează perfect cu rădăcinile crescute dând senzația unui ombre.

Un alt sfat este evitarea spălării părului cu șampon la prima vopsire. De altfel, utilizarea apei călii (eu folosesc în general apă caldă, dar culoarea se menține chiar frumos), cât mai reci, va ajuta din nou la menținerea culorii pentru cât mai mult timp. 


Părul a ieșit ușor uscat după această schimbare (lucru care se întâmplă cam la toate vopselele; depinde de tipul de păr, de cât de agresiv e decolorantul etc.), dar de mai bine de o lună sunt tare mulțumită de culoare, care mi-a adus multiple complimente așa cum spuneam la început.

Întreținerea părului gri

Păstrarea reflexiilor după fiecare spălare se face fie prin reîmprospătarea culorii, fie prin nuanțare periodică a acestuia. De aceea, aproximativ o dată la două săptămâni, folosesc un șampon gri nuanțator. Preferatul meu e cel de la Matrix, dar puteți folosi și Loncolor sau alte șampoane pentru neutralizarea tonurilor gălbui și pentru păr grizonat. 

În rest folosesc un șampon pentru păr vopsit, fie Matrix Vibrant Colours fie Loncolor, care ajută destul de bine la păstrarea culorii (se mai "șterge" așa cum e normal, dar nu intens). Din nou recomand să evitați Helden&Shaulders, Nivea Hairmilk clasic care șterg mai repede din culoare.

Să vă fie de folos!




You May Also Like

2 comments