Rutina bio de skincare cu produsele Jonzac

by - sâmbătă, octombrie 31, 2020

 La cât am vorbit despre produsele Jonzac România în ultimele luni, nu cred că mai este necesar să spun cât de mult sunt pe gustul meu și al pielii mele sensibile care are tendința de a reacționa imediat atunci când ia contact cu produsele nepotrivite.


Produsele Jonzac nu sunt naturale 100%, așa cum nu există niciun produs cosmetic de acest gen pe piață. Am aflat asta de la Ana de la beautybarometer.ro și se pare că învăț de la dânsa tot mai multe lucruri pe care nu le știam (îmi asum faptul că am corelat greșit anumite produse, în diferite materiale sub termenul de "natural). Produsele naturale sunt genul ăla de produse care nu conțin deloc aditivii care le oferă termenul de valabilitate îndelungat. Vitamina C lichidă pare să fie unul dintre cele mai viabile produse în acest sens, pentru că deseori este vândută deja oxidată și ineficientă sau oxidează mult prea repede (în câteva zile-maxim 2 săptămâni). Cosmeticienii și cercetătorii se pare că nu au găsit o rețetă exactă prin care să-i stabilizeze formula, iar produsele naturale sunt acele produse care se "strică" într-un termen foarte scurt și la care trebuiesc ținute la frigider. Câți dintre noi au un frigider pentru cosmetice, dar totuși se bucură de produse și în lipsa lui? Prea puțini! Și nici eu nu dețin unul.

Cum se diferențiază cosmeticele Jonzac

Chiar dacă nu sunt 100% naturale, produsele Jonzac sunt produse bio. Termenul de bio pentru un produs cosmetic sau alimentar este foarte important.


Ingredientele vin din culturi BIO care nu au fost tratate minim 5 ani și care au fost crescute precum într-o bulă perfectă a condițiilor de mediu. Certificările bio care nu sunt deloc ușor de obținut apar pe aceste produse cosmetice, așa cum există și pe eticheta produselor Jonzac. Toate produsele finite, cu ambalaj cu tot, conțin minim 95% ingrediente de origine naturală, fiind mai ușor tolerate de piele și cu o acțiune mai benefică în lipsa conservantilor și a parabenilor care provoacă alergii, iritații, boli de piele, blochează porii și duc la apariția sau agravarea acneei, ori sensibilizează pielea normală făcând-o incompatibilă și reactivă la parfum și alte ingrediente de origine artificială. În concluzie, și prețurile sunt ceva mai ridicate, dar infirme față de cele pe care le poate necesita un doctor și intervențiile necesare ca s-o scoateți la zero după o serie de afecțiuni în urma utilizării produselor necorespunzătoare. Nu neg bucuria multora dintre voi care participați și câștigați foarte multe produse cosmetice, însă cred că este foarte important să vă descoperiți pielea și să "triați" atent produsele pe care le folosiți sau să investiți în produsele care vi se potrivesc. Influencerii nu au menirea să vă învețe ce vi se potrivește (nici nu ar avea cum având în vedere că nu vă cunosc istoricul). 


Și da, majoritatea se axează pe impresii așa cum fac eu, alții cu adevărat fac un "spam" despre produse ca să vă facă să le comandați, în ideea de a se pune bine cu brandurile și să atragă cât mai multe colaborări. 

Eu încerc pe cât posibil să vă "educ", să ofer impresii privind rezonanța cu anumite produse în ideea că vor fi un reper pentru a alege produsele potrivite. 

Așadar, în continuare, produsele bio sunt cu mult mai benefice pentru piele, chiar și pentru pielea femeilor însărcinate (exceptând cele cu retinol, din câte știu; admit că nu am trecut printr-o sarcină și că nu am foarte multe cunoștințe în acest sens).

Noi produse Jonzac în rutina zilnică

Cei de la Jonzac reușesc ca de fiecare dată să mă surprindă cu produsele lor.

Iar ultimul pachet de PR a constat într-o loțiune de corp pe care am folosit-o și în trecut, dar și un ser pentru piele sensibilă și deshidratată. Aș putea spune că nu-mi place și să nu-l recomand când e specific pentru tipul meu de piele?

Loțiunea este foarte fină, intră imediat în piele și o catifelează ușor, fără a lăsa senzația aceea de piele grasă. Acest lucru se păstrează și pentru serul cu apă termală încapsulată.


Serul are o textură aproape similară cu apa (ușor densă, dar mai mult spre gel-lichid), neavând miros sau parfum în compoziție. Intră imediat în piele și am observat și proprietățile antiinflamatorii, de eliminare a roșeții în caz de există și pare să contribuie și la tratarea coșurilor sau la atenuarea lor. Sistemul de dozare este la fel ca cel al tuturor produselor Jonzac încercate până acum - foarte precis, simplu de ajustat cantitatea perfectă astfel încât să nu pierd nici măcar o picătură. 


E soluția perfectă pentru o hidratare ușoară și cât de sănătoasă cu putință, fiind un alt produs Jonzac preferat (există vreunul care nu-mi place?). 

Concluziile vă las să le trageți voi. 


You May Also Like

6 comments

  1. Mie Jonzac nu doar ca mi-a adus o varianta de ingrijire foarte ok, dar m-a si invatat multe care culmea, ma ajuta sa descopar si alte marci. Cum si de la Paula's Choice am invatat, de la Clarins, Sisley Paris,Sensai, avem atatea optiuni de marci misto si care ne si educa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact! Și cosmeticele coreene din câte știu eu. Sunt foarte multe branduri ok și mai mult, foarte multe informații care, dacă s-ar dori, și-ar atinge scopul s-ar putea rezolva foarte multe. Dar noi ca popor suntem leneși, mult prea leneși chiar și cu informația gratis verde în față. Unii au atât de mult timp liber încât participă la milioane de concursuri, se joacă de-a follow-unfollow și arată cu degetul fără ca nici ei să aibă un fundament și o acțiune corectă, aș zice eu. Și ulterior vin cu sintagma că uite ce mi-au făcut produsele D Ela firma cutare, de la omul cutare și informare, ioc. Se face acolo un carambol de ingrediente și produse de care e sau nu nevoie. Ori nimeni nu văd să ia în calcul ideea că dacă n-ar fi existat concursurile ar fi trebuit să-și scoată banii din propriul buzunar. Iar dacă n-ar fi fost colaborările barter, oamenii ar fi trebuit să se axeze pe informare, nu pe alte practici.
      E o adevărată nebunie, iar cine vrea să priceapă o va face. Cine nu.. Alegerea sa. 😘🤗

      Ștergere
  2. Sincer nu le-am incercat.Am o crema de la ei însă nu am desfacut-o încă, nu îmi place să desfac mai multe creme și apoi să le arunc.Astept sa o termin pe cea pe care o folosesc acum

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Admir faptul că nu-ți place risipa. Totuși ar trebui să te asiguri că acea cremă pe care o folosești acum nu conține ingrediente care ți-ar putea face rău pe termen lung. Totodată e bine ca atunci când îți faci o rutină ok să nu sari de la un produs la altul. Tu la mod fizic poate nu vei resimți nimic, dar pielea la interior poate fi dezechilibrată și să te trezești la un moment dat cu numeroase sensibilități. De aceea și spuneam - găsiți-vă rutina potrivită pentru tipul vostru de ten. Pe măsură ce îmbătrânim se vor vedea și efectele.

      Ștergere
  3. Sunt foarte bune, multumesc pentru recomandare!

    RăspundețiȘtergere