Demachierea tenului sensibil într-o ediție aniversara

by - vineri, noiembrie 06, 2020

 Nu am cum să uit acele seri sau dimineți leneșe în care uitam să înlătur machiajul sau impuritățile ori o făceam în mod necorespunzător.


În teorie, produsele pentru demachierea tenului nu sunt un mare bau-bau. Ba chiar recent am aflat că până și conținutul de parfum din unele produse cosmetice este mai mult o frică interioară a noastră. Doar 5% din persoanele de pe glob suferă de intoleranță la parfum și alcool, în timp ce celelalte nu au nicio problemă cu acesta. Totuși, nu cred că e de omis faptul că aceste ingrediente arhiprezente în multe produse de îngrijire sau de machiaj pot sensibiliza tenul în timp. Demachiantul poate fi unul dintre ele.

Partea bună e că putem preveni efectele adverse dacă ne alegem ca de obicei, produse corespunzătoare pielii noastre, inclusiv demachiante cu ingrediente atent selectate. Formulele Bioderma România sunt atent concepute chiar și pentru pielea sensibilă, având texturi fine, lejere, adecvate oricărui tip de ten. În această perioadă Bioderma sărbătorește 25 ani de când vând cea mai populară apă micelară adecvată tenului sensibil, care îndeplinește toate caracteristicile menționate anterior și care acum este într-un ambalaj în ediție limitată de 400 ml - Your Skin Deserves Respect. Studiile arată că o apă micelară Bioderma se vinde în fiecare secundă, semn că oamenii oferă din ce în ce mai multă atenție pielii lor, ca o formă de respect. 

Aceasta curăță eficient machiajul și impuritățile fără a agresa tenul. 



Ce greșeli comitem în materie de demachiere

Trecând și la partea educativă și informativă a acestui material doresc să precizez câteva greșeli pe care le-am făcut în trecut și pe care cred că încă le comitem majoritatea dintre noi din diferite motive.

Primul e acela că omitem demachierea chiar și atunci când nu avem machiaj pe față. Demachierea este un pas suplimentar în acest sens, care ne ajută să înlăturăm praful și impuritățile care s-au depus pe ten la contactul pielii cu aerul poluat, cu fața de pernă, pilotă sau alte suprafețe de contact. Cred că avem majoritatea dintre noi atunci când stăm și acasă, să ne atingem fața, de exemplu.



O altă greșeală e faptul că mulți considerăm demachierea drept un pas "final". Ingredientele din demachiant sunt mai puțin importante dacă nu vorbim de o piele sensibilă care reacționează imediat. Însă, acest pas ar trebui să fie urmat de o spălare temeinică a feței pentru a înlătura surplusul rămas de impurități și/sau machiaj. Iar spălarea "dublă", adică de 2 ori, cu apă și un gel de curățare potrivit nouă va ajuta la îndepărtarea cât mai eficientâ a substanțelor din demachiant și a impurităților care n-au fost depărtate anterior.

O altă greșeală este alegerea demachiantul ui nepotrivit. Chiar dacă urmăm acel pas de clătire a soluției aplicate pe ten și cum menționam și anterior, în special tenul sau zonele sensibile de pe acestea pot avea de suferit. De multe ori folosim același demachiant și în zona ochilor. Ori zona ochilor poate fi chiar mult mai sensibilă decât tenul în sine, zonă ce poate fi agreată, sensibilizată, prin frecarea intensă cu demachiantul și dischete le neadecvate. Nu doar că ingredientele pot avea un efect advers, dar efectul lor și formula pot prezenta un risc în îmbătrânirea tenului, în sensibilizarea lor și apariția unor iritații. Văzusem recent la o domnișoară o loțiune de curățare anti-agging, ori la o vârstă atât de fragedă nu e necesară (recomandată după 25+, din câte știu eu). De altfel și textura demachiantului trebuie să fie corespondență nu doar cu tipul de ten și preferințele personale, ci și cu tipul și rezistența machiajului folosit atunci când este cazul. 

De altfel, după curățare e foarte important cum ștergem tenul. Se recomandă evitarea prosoapelor din material sintetic care acumulează cu ușurință bacterii prin simpla expunere la mediul înconjurător. De asemenea, chiar și prin utilizarea unui prosop obișnuit din bumbac sau prin utilizarea acestuia la comun există riscul de a se impregna cu murdărie, cu bacterii, care prin utilizare regulată nu face decât să aducă rutina la primul pas. E recomandat să folosiți prosoape de unică folosință pe care să le tapotați ușor pe ten pentru absorbția apei, fără a trece de mai multe ori pe aceeași zonă. 



Sunt detalii "fine", dar care ne pot schimba modul în care arată tenul pe termen lung și cum se simte după întregul ritual.

Voi faceți aceste greșeli? Ce tip de demachiante folosiți? 

You May Also Like

2 comments