Miros neplăcut în litieră și locuință? Iată cum să scapi de ele!

by - marți, noiembrie 24, 2020

 Pentru comenzi pe site-ul www.asevi.ro puteți folosi codul JUSTME care vă aduce o reducere de 15% la orice comandă. 

Nu mai e niciun secret faptul că am două pisici năzdrăvane la care-mi place să le fac toate poftele. Și fie că mulți dintre voi aveți deja un animaluț, fie că în toată această carantină v-ați gândit să adoptați o pisică, astăzi am pregătit pentru voi și pentru ele câteva informații utile care să vă ajute să fiți companioni grozavi de acum încolo.


Mirosurile neplacute de animale - de domeniul trecutului

Doar nu v-ați fi așteptat ca pe durata "parteneriatului" vostru să nu existe absolut deloc mirosuri neplăcute, mai ales când blănoșii își fac nevoile, nu-i așa?

Oricât ai iubi pisicile, la un moment dat ele trebuie să-și facă nevoile. Iar dacă ați trecut de primul pas în care să le învățați la litieră cu siguranță v-ați întrebat dacă există și o cale de a reduce toate acele mirosuri neplăcute care se detașează la sfârșitul momentului de "relaxare".

Cum îndepărtezi mirosurile neplăcute din litieră 

Un lucru pe care trebuie să-l faci ca să elimini mirosurile neplăcute e să-i asiguri animalului tot ceea ce are nevoie, adică hrană specializată pentru pisică. Am observat pe propria piele că pisicile cu un meniu "normal", uman, le miros nevoile mult mai acid din cauza reacțiilor ce au loc în organism. E drept, dacă le vei oferi alimentație proprie nu înseamnă că nevoile nu vor mai avea un miros astringent, dar în orice caz, nu va fi la fel de neplăcut. De altfel, dacă nu aveți o pisică cu probleme, mâncarea indoor, pentru pisicile de interior, ajută din nou la reducerea mirosurilor.

Un alt ajutor poate fi nisipul silicat, însă nu oricine și-l poate permite. Iar dacă pisicile au fost învățate cu un nisip clasic, de multe ori vor refuza de frică nisipul silicat, așa că poate fi o pierdere de bani și de timp încercând să le înveți (așa cum a fost și la mine). De fiecare dată când am încercat să le schimb nisipul nu a funcționat, iar ca să nu fac risipă adăugam periodic câte o cuvă de silicat ce mai reducea o parte din mirosurile neplăcute.


Însă, cel mai eficient ajutor este deodorantul Tigerino. Nu avea nicio recenzie atunci când l-am cumpărat, dar de când l-am testat îl cumpăr în permanență. Un astfel de deodorant de tip granule costă aproximativ 20 lei pe Zooplus și are o cantitate de 700 grame. Doar presar puțin nisip deodorant deasupra celui normal (aproximativ 2-3 linguri la o 1/3 nisip normal) și îl amestec. Nu îl aplic zilnic, ci cam o dată la câteva zile, când "scade" nisipul din cuvă. 

Și am observat o mulțime de avantaje! Nu se mai resimt mirosurile acelea extrem de neplăcute atât când urinează, dar nici când își fac celelalte nevoi. Deseori întru în casă și nici nu simt că ar fi făcut ceva la toaleta lor (lucru pe care nu-l puteau trece cu vederea anterior). Litiera capătă un miros plăcut, ca și nevoile majoritar, iar deodorantul favorizează strângerea grămăjoarelor astfel că nici nu mai pierd la fel de mult nisip curat (mai ales când urinează). De multe ori pisicile mele erau foarte pretențioase chiar dacă litiera era curată după fiecare "tentativă". Trebuia să le pun minim o cuvă curată de nisip (căci eu îl schimb complet o dată pe lună; curăț doar mizeria în rest) ca să se ducă fără prea multe mofturi. Acum se duc mai ușor iar casa nu mai e copleșită de acele mirosuri neplăcute.

Soluții împotriva petelor și a mirosului de urină 

În vară, motanul meu a fost diagnosticat cu pietre la vezică (deloc plăcut pentru el). Adesea obișnuia să-și facă nevoile prin casă, pe lucrurile prietenului, iar noi credeam că e un fel de răzbunare sau un tic prost, cu toate că n-am modificat nimic prin casă iar el e cuminte de fel. După un mic accident cu sora lui am ajuns la veterinar unde ni s-a pus diagnosticul. Din spusele doamnei doctor, prietenul meu emană o serie de feromoni care pe el îl liniștesc și îl ajută la golirea vezicii. Am urmat tratament și încă suntem pe dietă veterinară pentru această problemă, iar lucrurile par să revină la normal. Problema e că urinatul în locurile neoportune precum hainele sale, gențile, papucii (sau în zona lor) s-a transformat într-un obicei. Nu renunț așa ușor cum ar face-o alții, așa că am început să caut soluții. Și am avut zile în care frecam covoare și spălam haine și de 2-3 ori (cu zeci de detergenți) până să reușesc (deseori fără succes) să îndepărtez acel miros neplăcut. Salvarea mea a fost soluția pentru pete de la Asevi România. Pur și simplu pulverizez acolo unde e nevoie și bag țesătura la mașina de spălat. Pe covorul principal frec cu apă cât mai caldă după ce am pulverizat soluție generos și am lăsat-o să acționeze cel puțin 5-10 minute acoperind-o cu o sacoșă sau un ziar. Pe covor clătesc cu apă caldă, apoi spăl cu detergent normal și mai frec de câteva ori cu apă caldă curată ca să elimin detergentul. A funcționat de fiecare dată.


Așadar, dacă și voi vă confruntați cu aceste probleme vă invit să puneți trucurile în aplicare. Iar dacă doriți să achiziționați soluția Asevi puteți folosi codul JUSTME pentru 15% reducere la orice comandă pe site, indiferent de tipul produselor alese. Comanda minimă e de 100 lei, transportul este aproximativ 20 lei, iar la comenzi de 250 lei aveți transport gratuit.

Dacă și voi ați găsit alte soluții, aș aprecia dacă mi le-ați transmite în comentarii. 

You May Also Like

5 comments

  1. A mea, Bonnie, cea mai mare, face pe langa litiera de ani de zile. :))) nu suporta ca i am adus inca 2 pisici pe cap si se razbuna. N am ce sa i fac... Daca s langa ea se duce la litiera, dar daca e singura.. Face langa. Viata mea e sa strang dupa ea, nici prin cap nu mi a trecut sa renunt la ea. Am sa iau si eu granule din astea pentru litierele pe care celelalte 2 pisici le folosesc cu succes :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O da! Și el face mai nou treaba mare pe lângă. 🙈
      Din păcate, unii care trec prin asta renunță imediat la ei. 😪Mai ales la cele proaspăt adoptate care au nevoie de adaptare.

      Ștergere
  2. Și eu am doua pisici ,dar sunt la curte și iese afară ,ziua le las în casă ,însă noaptea nu ,darcu toate astea să știi că am mai găsit și eu mizerie de la ele făcută de ziua .Nu stiam de acest spray ,dar este chiar super fain .Și cei de la Asevi au produse destul de bune !

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am pisici în casă dar e bine de stiut

    RăspundețiȘtergere