Noua gamă de dermato-cosmetice Apaisac Biorga de la Dermacare

by - luni, noiembrie 30, 2020

 Zilnic, tot mai multe adolescente aleg să-și etaleze frumusețea sub milioanele de produse cosmetice, omițând adesea pașii cei mai importanți pentru o piele cu adevărat spectaculoasă, ca la Hollywood - igiena.

La invitația Dermacare România vom vorbi astăzi despre ce înseamnă acest lucru, dar și despre cum contribuie noua gamă de produse Apaisac, destinată tenului gras sau mixt și celui cu acnee, la o piele frumoasă/igienă sănătoasă.


Igiena corectă a tenului și dermato-cosmeticele

Atunci când ești o persoană tânără, mai ales fată, femeie, poate o persoană cu un buget redus de astfel de achiziții, tinzi să te bucuri la orice produs cosmetic pe care-l folosești sau care-ți apare în cale. Mult prea puține adolescente (și nu numai) caută să descopere care este tipul lor de ten, cu ce afecțiuni se confruntă și cel mai important, să găsească cauza imperfecțiunilor de pe ten sau corp și să le combată eficient.

Online-ul ne arată doar oameni perfecți către care să aspirăm, dar uităm că noi suntem unici și că nu există un guru sau o rutină universal valabilă pentru toți și toate. Sau că, de fapt, de multe ori ni se arată doar fața perfectă a unor oameni imperfecți. Pentru că nu există perfecțiune întruchipată, dar există grijă, voință, dorință de cunoaștere și spirit de inițiativă. Iar cosmeticele nu fac nimic mai mult decât să acopere o serie de probleme cu care pielea se poate confrunta pe termen lung și care, în timp, se pot accentua.

Cu asta se deosebește în special un produs dermato-cosmetic, de un simplu produs cosmetic. Iar eficiența unui produs dermato-cosmetic își va face simțită apariția în momentul în care ai ales produsele potrivite nevoilor tale și nu ale lui X, Y sau Z, pentru că nimeni nu-ți cunoaște pielea mai bine ca tine însuți.

Produsele dermato-cosmetice au în spate teste mult mai variate, o echipă de medici certificați, nu doar simpli cosmeticieni. De aici și costurile relativ mai ridicate. Dar dacă analizezi puțin acest lucru îți vei da seama că o rutină potrivită cu produsele dermato-cosmetice ideale pot reduce chiar și de 100 ori costurile și tratamentul unei afecțiuni lăsate să se dezvolte după bunul plac sau mușamalizată cu simple produse cosmetice.

Noua gamă de dermato-cosmetice de la Dermacare - Apaisac Biorga


Dermacare se mândrește cu o nouă gamă de produse în portofoliul lor cu care deja ai luat cunoștință încă din titlul acestui articol - gama Apaisac de la Biorga. Cum probabil ți-ai dat seama deja, vorbim de o serie de produse dermato-cosmetice concepute special fără alcool, parfum, parabeni etc. Știu că un procent foarte scăzut din populație are această intoleranță la parfum, dar mai știu și că un ten problematic sau sensibil poate fi oricând predispus la o serie de reacții adverse sau la sensibilizare într-un procent mult mai mare. Bineînțeles, parabeni de altfel au și ei rolul lor, însă recentele descoperiri m-au îndrumat către ideea că parabeni ar putea avea de asemenea un rol nociv prin favorizarea unui răspuns alergic, apariția unei dermatite și îmbătrânirea celulară. Și nu ne dorim să arătăm la 30 ani ca la 60 ani, nu-i așa? 

De aceea este important adesea să verificăm și eticheta sau acea listă de ingrediente, să cunoaștem rolul lor în funcție de denumire sau de incidența în respectiva listă, ori să ne îndreptăm către atenția unui medic atunci când ne confruntăm cu anumite probleme de piele care pot părea banale la prima vedere. Un medic îți poate oferi în baza unui profil unic și personal (analize, verificări) recomandările cele mai potrivite pentru pielea și afecțiunea ta. Medicina nu a fost niciodată o știință exactă și în general, nici produsele de igienă, așa că rezultatele sau efectul/eficiența unor produse diferă de la persoană la persoană. 

Bineînțeles, știu că după toate astea rămâne la fel de practic să iei problema în mâini și s-o tratezi mai "simplu", mai ieftin și mai rapid acasă. Dacă te regăsești vreodată în această situație îți sugerez cel puțin să te informezi în amănunt din variate surse și să-ți creezi o rutină atentă și de ce nu, bazată pe produse dermato-cosmetice. Acestea se regăsesc în farmacii sau în magazine specializate cum este iată - Dermacare.


Noua linie de produse dermato-cosmetice poate fi utilizată ca atare sau în asociere cu un tratament existent dermatologic. Personal, nu aș omite în acest caz și părerea unui dermatolog pentru a evita ca o serie de ingrediente să ajungă pe piele într-o concentrație mult prea mare și să facă exact opusul rezultatului dorit.

Revenind la produsele Apaisac, noua gamă este alcătuită din 3 produse, două creme și un gel de curățare cu formule atent concepute. Vom vorbi și despre experiența mea cu acestea în cele ce urmează. Informații despre acestea veți găsi și pe link-uri de mai jos. 

Impresii despre cremele dermato-cosmetice Apaisac Biorga

Simt uneori că mi-a luat o eternitate să descopăr că am de-a face cu un ten mixt - uneori lucește, se resimte gras, alteori e uscat sau doar deshidratat în anumite zone. Se alătură acestor aspecte și tendința acneică, dar și faptul că am un ten reactiv, sensibil, care nu tolerează chiar orice.


Și cum mereu am căutat produse care să împace toate aceste lucruri, mă bucur că mi-au apărut în cale și cele două creme pe care le-am testat zilnic încă din momentul în care au ajuns. 

Crema purifiantă Apaisac Biorga este practic o cremă multifuncțională ce are menirea de a ține acneea sub control și de a o vindeca. E drept, n-o să vezi rezultate peste noapte și să nu uităm că e totuși o cremă locală, nu un reglator de hormoni sau o soluție care elimină ciocolata din rutină (cum e în cazul meu, un factor determinant al apariției coșurilor). Totuși am putut observa pe propria piele rolul antiinflamator datorat extractului de Betapur, a acidului salicilic de o concentrație 1% și a vitaminei E (sau niacinamide). Coșurile încep să se diminueze în primele zile de la folosire, crema favorizând regenerarea țesutului acolo unde acestea au fost stoarse și nu numai (cum am și eu obiceiul, din păcate), de la interior spre exterior.



Un aspect care mi-a plăcut enorm de mult la această cremă este rolul reglator al excreției de sebum. În sezonul rece nu prea am probleme în ceea ce privește acest aspect, însă sunt și momente în care mă trezesc din neant cu fața lucioasă, aparent grasă. Dincolo de textură fină și non-grasă care face ca această cremă să se absoarbă imediat în piele (deci necesită aplicarea unei cantități mai generoase), pielea este matifiată fără a fi uscată. Acest lucru se datorează și prezenței acidului hialuronic cu rol hidratant care îmbină nevoia unui ten mat cu prezența unui film hidratant și protector. Unele produse de matifiere au această tendință neplăcută de a usca tenul, ori pentru un ten care se confruntă adesea și cu deshidratarea, nu e un aspect foarte benefic ca tenul să fie uscat în exces. Crema lasă tenul mat ore în șir fără a necesita reaplicare, ba chiar am observat un efect de "blur" asupra porilor dilatați din zona bărbiei și a nasului. Pielea pare mai netedă, mai curată.


Crema matifiantă Apaisac Biorga poate fi folosită de altfel zi de zi, în locul unui primer sau că atare, pentru rolul ei matifiantă. Prezența conținutului de dermapur (acid fenolic și petite) protejează pielea și contribuie la anihilarea bacteriilor care sunt răspunzătoare de apariția acneei la nivelul pielii.

De altfel, rolul matifiant de durată ajută de asemenea la reglarea excreției de sebum astfel încât tenul să se mențină într-o condiție optimă iar machiajul să reziste perfect întreaga zi, fiind o bază de machiaj excelentă. Consistența ei este de asemenea fină, non-grasă, iar substanțele active sunt de asemenea alese atent și certificate dermatologic pentru a preveni dezvoltarea acneei.

Așadar, cele două produse sunt o investiție ideală pentru tenul gras și mixt, pentru tenul cu probleme, un pas de nelipsit pentru tenul cu o secreție de sebum în exces, acnee sau o completare perfectă a unei scheme dermatologice de tratament. 

You May Also Like

3 comments

  1. Nu am avut ocazia să încerc aceste produse. Cred ca sunt foarte bune

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt foarte bune aceste creme pentru tenul meu gras ,chiar îmi doresc să le încerc și eu pe viitor ,o să intru să mă uit pe site-ul lor să văd la ce prețuri ke găsesc .Să le folosești cu mare drag în continuare !

    RăspundețiȘtergere