Rutină perfectă de îngrijire pentru tenul mixt

by - luni, ianuarie 25, 2021

 Bună, dragile mele! Doresc încă de la bun început să menționez că acest articol include experiența mea proprie și afinitatea față de o serie de produse. Fiecare dintre voi are tenul diferit, unic, cu propriile sale intoleranțe, ceea ce înseamnă că, înainte de a lua decizia să achiziționați oricare din aceste produse și nu numai, e de preferat să vă analizați întâi propriile voastre nevoi și de ce nu, să faceți puțin research.


Trecând la tema de astăzi, nu e mai nicio noutate că-mi place să testez lucruri noi, pentru că doar așa putem afla dacă anumite produse care par în teorie perfecte pentru tenul nostru sunt cu adevărat lucrurile de care avem nevoie.

În ultimele luni din 2020 m-am axat un pic mai mult pe partea de skincare, oferind o șansă la noi produse care au devenit indispensabile pentru rutina mea. Hai să vă povestesc despre ele.

Rutina perfectă de skincare pentru tenul meu


Pe lângă faptul că sunt încăpățânată și probabil bolnavă psihic pentru faptul că agresez fiecare coș ce-mi iese în cale, mai e și perioada aia a lunii care pune paie pe foc. Știu că un simplu gel de curățare n-ar putea face minuni de unul singur și că e vorba de mult mai mult. Dar după testarea din toamnă a unui gel pentru curățarea tenului, pur și simplu am cedat tentației. Este vorba de gelul Vichy Phytosolution pe care l-am cumpărat numaidecât în varianta lui de 200 ml. Mi se pare absolut perfect pentru nevoile tenului meu. Curăță delicat și elimină impuritățile, eliminând acea senzație de ten gras pe care o am deseori, fără să-mi agreseze tenul. 


Ba dimpotrivă! Coșurile și rănile se vindecă mult mai repede, iar tenul rămâne ușor hidratat (foarte fin hidratat, dar atât cât am eu nevoie), iar senzația de deshidratare din jurul nasului nu mai e un aspect vizibil (chiar deloc dacă hidratez tenul suplimentar, cu alte produse). Simt că rezonez foarte tare cu el și deși voi mai testa cu siguranță și alte soluții de curățare pe parcursul anului, presimt că tot la el mă voi întoarce negreșit. Am încercat și loțiunea din aceeași gamă, dar tot gelul parcă este baza pe care o căutăm. Singurul minus e că conține puțin parfum, dar eu personal nu sunt intolerantă la acesta. Iar cantitatea necesară pentru o curățare completă e foarte mică și face o spumă generoasă. 


Tot în 2020 m-am familiarizat și cu numeroase loțiuni tonice cu activi. Așa că printre favorite se află și această loțiune tonică de la REN, un brand mai puțin popular în România, dar care se regăsește pe Notino (chiar dacă pentru moment gama nu e foarte variată).

Loțiunea tonică nu e un pas obligatoriu în rutină, dar poate oferi o serie extra de beneficii, precum și să fie o bază excelentă pentru buna absorbție a unei rutine mai elaborate. Iar loțiunile tonice cu activi au adesea un conținut mult mai redus față de un activ propriu-zis, fiind mult mai potrivite pentru început, dacă nu ați folosit până acum o serie de acizi.


Cea de la REN este pe bază de Aha, un acid de exfoliere chimică asemeni efectului tot unitar pe care-l are această loțiune ce contribuie la diminuarea porilor, eliminarea celulelor moarte de la suprafața pielii, la iluminare și chiar și la tratarea acneei. Pielea rămâne ușor lipicioasă după aplicare și gâdilă ușor (un semn al acizilor care-și fac treaba; efect perfect normal). Deși e recomandat a se aplica dimineața și seara, eu prefer exclusiv să o aplic seara pentru că produsele cu activi pot sensibiliza tenul. Cu atât mai mult e important atunci când folosim astfel de soluții, ziua să nu uităm să folosim o cremă cu SPF cât mai mare.

În cele din urmă vă pot spune că am ochit și o perie curățare facială, care aparent se impune în lista de dorințe pe 2021 tot mai mult - Foreo. Părerile sunt împărțite și știu că probabil același efect îl pot obține cu peria manuală pe care o am deja sau cu un burete konjac. Totuși am descoperit la Notino un set foarte interesant cu aceasta dispozitiv de curățare (care a dispărut de îndată de pe stoc, dar poate am noroc și revine în aceeași ofertă avantajoasă de preț).

Ps: Începând de astăzi, 25 ianuarie, la Notino sunt disponibile și produsele Urban Decay. Așadar, fie că doriți să adăugați în colecție produse de la acest brand (am și eu câteva pe listă), fie că vă reorientați către produse și echipamente de îngrijire a pielii, veți găsi un portofoliu foarte vast și numeroase oferte, ca să aveți de unde alege.

Voi ați descoperit produse interesante de skincare în ultima perioadă? 

You May Also Like

1 comments