Tu ai cumpăra cadou un parfum remake?

by - joi, februarie 25, 2021

Tu ai cumpăra cadou un parfum remake?

Pentru oricine, un parfum poate fi alegerea cea mai îndemânatică atunci când vrei să faci un cadou, dar nu știi încotro să mergi - o atenție pentru colecția noastră de iubitoare de parfumuri, dar și pentru persoanele dragi nouă. Bineînțeles, alegerea va fi cu atât mai specială, cu cât vei cunoaște dorințele și preferințele persoanei în cauză. 


N-am crescut cu parfumurile din marile magazine de astăzi, dar în mod cert ele au ajuns mai târziu și în colecția mea. De foarte multe ori m-am întrebat: de ce să cheltuiesc mai mult pentru un parfum, când mă pot bucura de acesta într-o formulă mult mai accesibilă? Așadar, chiar dacă sunt o fire mai pretențioasă la capitolul ingrediente și nume, pe piață există opțiuni pe care ni le putem permite mult mai ușor, chiar și cu un buget mult mai scăzut. Așa sunt și parfumurile de la Cosmetice Sara - parfumuri remake


Experiența mea cu parfumurile remake

De la brandul menționat în cele dintâi am ales două parfumuri - Scandal de la Jean Paul Gautier, un parfum popular pe care-l aveam pe lista de dorințe datorită popularității sale și a notei de miere (oferă un miros plăcut și unic parfumurilor), cât și Tom Ford Black Orchid (un parfum pe care l-am deținut anterior în varianta tester și mi-a plăcut tare mult). Cu precădere sunt adepta parfumurilor puternice precum Ton Ford, dat fiind ph-ul meu pretențios, dar alegerea diferă de la persoană la persoană. Așadar, n-aș ști să vă zic dacă mirosul coincide 100% cu cele pentru care trebuie să facem numeroase compromisuri pentru a ni le putea permite. Cert este că niciodată n-aș cheltui peste 500 lei pentru parfumul în varianta din magazinele de specialitate, când există alternative mult mai accesibile. 


Coletul a ajuns bine ambalat (nu sofisticat), dar parfumurile au fost protejate foarte bine pe parcursul transportului prin Poștă. Cred că e primul lucru la care ne gândim cu toții atunci când nu luăm un parfum din magazin și ne dorim să ajungă în deplină siguranță. Și parfumurile au venit ambalate în folie de celofan asemeni oricărui alt parfum. 

Garantat am primit exact ceea ce am comandat, adică cele două parfumuri în speță. Știu că și la acest capitol mai sunt unele controverse și întrebări, cea mai frecventă întrebare fiind cea dacă în comenzile online se trimit sau nu produsele pe care ni le dorim. Răspunsul e simplu - depinde de la cine comandăm.


Pentru o persoanele interesate de costul unui astfel de parfum, vă anunț că prețul este redus, chiar și de până la 4-5 ori față de unul din magazinele de specialitate și vorbim în general de variante full-size. 

Revenind la cele două parfumuri remake și la ambalajul lor, acesta pare izbitor de similar cu cel din magazine, în proporție de 98% (am avut totuși ocazia să le zăresc în parfumerie și să le țin în mână). Pe alocuri acestea au mici imperfecțiuni (de exemplu, picioarele din plastic de la cel floral și ușor denivelate sau tăblița parfumului remake Tom Ford care era ușor zgâriată pe alocuri) dar e un aspect ce nu se observă fără o atenție extrem de sporită. În marea majoritate e timpului, prețul unui parfum original este influențat de modul în care este realizată sticluța și materialele de fabricație pentru care plătim mai mult. Corpul parfumurilor e din sticlă. Personal nu sunt deranjată de acest aspect, neavând intenția de a mă lăuda cu parfumurile mele care să fie la 4 ace, ci fiind o alegere personală în colecție pe care deseori n-o va vedea nimeni și n-o va analiza estetic, în detaliu. 


Dacă nu vorbim de persoanele extrem de rigide și pretențioase la fiecare detaliu în parte, nu cred că e un motiv pentru care să evităm achiziția și dorința de a dărui un astfel de parfum, mai ales dacă nici bugetul nu ne permite mai mult. Doar ideea de a cocheta cu un parfum de firmă cred că-l face pe purtător să se simtă mai bine, mai ales când prețul nu e exagerat. În plus, de câte ori n-am ales un parfum doar după sticluță, ca să realizăm ulterior că nu ni se potrivește deloc? 

Ce mă interesează pe mine cu precădere la un parfum e mirosul și persistența acestuia, un lucru cât se poate de subiectiv. Un parfum de seară sau cu note lemnoase/condimentate va avea o persistență și un siaj mai mare întotdeauna, în timp ce un parfum de zi va fi mai delicat. Sunt persoane și la care un parfum de zi poate rezista o zi întreagă fără probleme.


Astfel, parfumul Scandal are un miros superb în care se resimt notele florale de gardenie, presărate cu miere și patchiuli, cu toate că le prefer pe cele de seară. Nu aș trece niciodată cu vederea un parfum frumos și potrivit de zi! Pe pielea mea a persistat cel puțin 4-6 ore, reducându-se în intensitate bineînțeles, cu timpul, cel puțin cât l-am analizat (mi s-a mai spus că am mirosit a parfum toată noaptea). Deopotrivă, parfumul Tom Ford l-am resimțit chiar și până a doua zi, ceea ce indică faptul că și un parfum remake poate avea o persistență de până la 12 ore. Depinde în fond de pH-ul fiecăruia, așa cum menționam și anterior.


Așadar, pentru o persoană care nu-și permite să investească într-un parfum scump sau care nu are această dorință, un parfum remake de la Cosmetice Sara poate fi o opțiune destul de bună. Voi ce părere aveți despre aceste parfumuri? Ați opta pentru ele? 

You May Also Like

2 comments

  1. Nu am nimic împotriva parfumurilor remake.Unul singur am si eu și e mai persistent mirosul decât multe altele

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru review si pentru recomandare :D

    RăspundețiȘtergere