Bucătăria mea de azi renaște mâine, cu Franke

by - marți, martie 09, 2021

"-Uite-o! Iar e dezordonată! Acuși vine și el cu milităria din pod să-i spună că iar nu mai găsește nimic din ceea ce are nevoie și că sunt puse alandala toate lucrurile pe rafturile mele. 


-Și ai văzut ce fum s-a făcut peste tot când a gătit aseară? Uite, și eu sunt plin de depuneri și mă doare întreaga structură la câte oale am în capul meu!


- Știu, prietene! Dar ce ne facem când vine cu buretele acela și cu degresantul? Mi-a zgâriat toate portițele! 


- Nu vă mai smiorcăiți ca două dulapuri bătrâne! Eu susțin toate vasele de bucătărie și nici acelea nu sunt mereu aranjate pe mărimi. Îmi e greu să-mi mențin echilibrul ca să nu se spargă niciun pahar, nici-o farfurie. Dar nu mă plâng niciodată! Frații noștri, hota și chiuveta, nu mai spun nimic la câtă murdărie și dezinfectare au îndurat, zi de zi. "

Sursa: SuperBlog&Franke România

Bucătăria mea de azi, o amintire pentru ziua de mâine

Așa ar decurge o discuție în bucătăria mea, dacă dulapurile și electrocasnicele ar putea vorbi, o bucătărie relativ modestă, ce așteaptă renovată de ani buni. Doar o curățenie generală mai e capabilă să scoată la iveală funcțiile sale practice și să ne întâmpine cu bunăstare atunci când ne este poftă de ceva bun sau când ne servim cafeaua, dimineața. 

El e mai ordonat ca mine, așa că este toată baza când vine vorba de o curățenie pe cinste și dulapuri bine organizate, dar și de gătit. 

Sursa: SuperBlog&Franke România

Bucătărie mofturoasă sau realistă?

Dacă ar fi să ne caracterizăm pe scurt, despre mine aș putea spune că sunt pretențioasă și deseori leneșă să-i vin în ajutor, mai ales când chiuveta e plină de vase. Ce fel de gospodină sunt eu? Una modernă care are un bărbat pe cinste cu care-și poate împărți cu excelență toate atribuțiile casnice și nu numai. Nici să gătesc nu mă inspiră când perimetrul este atât de mic, dar lui îi face plăcere să gătească și să primească aprecierile. În plus, de mică sunt învățată să nu-mi lipsească nimic chiar și când spațiul e cât o cutie de chibrituri. Așa că dezordinea pe care o comit uneori e cumva de înțeles. 

Cu siguranță bucătăria nu e mofturoasă, însă eu sunt realistă în limita posibilităților pe care le dețin. Asta nu înseamnă că nu-mi permit să visez și să sper la tot ce e mai bun pentru ea și pentru noi toți. Iar visul meu de mâine e o bucătărie funcțională și modernă, care să mă inspire și pe mine, și pe dulapurile din bucătărie. Fără nicio îndoială, o bucătărie amenajată corespunzător e capabilă să schimbe nu doar starea de spirit, ci și "tabieturile" obișnuite (lenea, dezordinea, lipsa inspirației în materie de gătit etc.).

Sursa: Franke România

Visul meu de mâine - bucătăria Hi-Tech cu Franke

Când am ajuns ultima dată în București și am făcut o vizită showroom-ul Franke, instantaneu am decis că primele schimbări din locuință le vom face începând din bucătărie. Varietatea largă de electrocasnice Franke care îmbină utilul cu plăcutul, prin intermediul unor echipamente fiabile și rafinate din punct de vedere estetic, reușesc cu ușurință să cucerească chiar și dincolo de exigențele celor mai pretențioși utilizatori. Iar la acest capitol, îmi e întotdeauna greu să-l pot convinge pe el de alegerile potrivite pentru design interior. 
Însă, recent am surprins în magazinul lor online colecția nouă Smart de la Franke și nu numai, disponibilă la un click distanță, care ne-a convins că bucătăria Hi-Tech este fix ceea ce avem nevoie.

Designul interior al bucătăriei Hi-Tech din viitor

Probabil vă întrebați de ce am ales stilul Hi-Tech și nu orice alt stil de amenajare. Pentru că acesta îmbină pe deplin deschiderea și pasiunea noastră față de tehnologie, cu nevoia unor electrocasnice stilate, moderne, pe deplin funcționale, dar care să nu ocupe spațiul anost și care să poată fi întreținute cu ușurință, pe termen lung.

Aș înlocui bătrânul aragaz cu un cuptor Franke Smart - FSM 97 P XS Piroliză, un cuptor prevăzut cu un cadru de oțel și sticlă, sistem de funcționare digital, 11 programe din care două automate și o capacitate de 7l, care transformă gătitul într-o adevărată plăcere. Acest cuptor deține o eficiență energetică clasa A+ care reduce consumul la electricitate, în ciuda funcțiilor multiple de gătit. Nici mentenanța acestuia nu mai e la fel de dificilă cum e în prezent! Cuptorul mi-a ghicit gândurile și vine dotat cu o funcție ce permite printr-o apăsare de buton detașarea geamului pentru o curățare ușoară, la fel ca cea interioară. Iar când vine vorba de gătit, pot scăpa cu ușurință și de zicala în care frica de incidente sau de arsuri este egală cu frica de soacră (afirmație cu care n-am fost de acord niciodată, mai ales că noi două suntem cu și fără poate, cele mai bune prietene). Cuptorul Smart este prevăzut cu șine telescopice care-mi permit să verific pas cu pas alimentele, cât și să le scot în siguranță atunci când acestea sunt pe deplin gătite. 

Sursa: Franke România


La nivelul superior aș opta pentru "sora lui", o plită cu inducție Smart FSM 654 I B BK Cristal Negru, o plită la fel de inteligentă, cu multiple programe de gătit, compatibilă cu numeroase vase metalice și care ne permite să transformăm gătitul într-o joacă de copii fără teama unor incidente neplăcute. Sticla securizată este rezistentă la șocuri, zgârieturi, iar designul său este unul elegant, cu margini robuste și ușor de integrat într-o bucătărie modernă.  

Sursa: Franke România

Aș bifa de pe listă o chiuvetă de bucătărie, care s-o înlocuiască pe cea care se pătează și se zgârie cu ușurință, dar care nu mă satisface nici din punct de vedere al capacității sale. Partea cea mai bună e că, chiuvetele de la Franke sunt atât de stilate și diversificate, încât par să fie făcute special pentru fiecare utilizator în parte. Aș opta aici pentru o chiuvetă din inox cu sistem de colectare al deșeurilor care îmi permite să eficientizez spațiul prin eliminarea coșului de deșeuri din încăpere, oferindu-mi mai mult spațiu să mă deplasez cu mai multă libertate. În plus, funcția termoizolantă a chiuvetelor inteligente, cât și sistemul de izolare fonică, mă pot ajuta să economisesc mai multă apă la fiecare spălare, să beneficiez de o temperatura constantă fără pierderi, oferindu-mi posibilitatea de a elimina stresul sunetelor neplăcute al apei care curge neîncetat. Totul, cu grijă și respect față de mine și de familia mea, dar și față de mediul înconjurător.

Sursa: Franke România

Bucătăria HI-Tech și finisajele sale


În bucătăria Hi-Tech de mâine ar putea fi introduse multe alte echipamente inovatoare din Franke magazin online, adecvate chiar și pentru o bucătărie de dimensiuni modeste precum e a mea - de la baterie pentru bucătărie cu duș extractabil, până la hote incorporabile în blatul de lucru, filtre și o mașină de spălat vase, o combină no-frost etc. 

Echipamentele s-ar completa perfect cu finisaje neutre care oferă senzația unei bucătării mai mari cel puțin din punct de vedere vizual și dulapuri suspendate în nuanțe contrastante. N-aș exclude nici prezența unui tapet cauciucat dispus deasupra blatului de lucru, conceput special pentru bucătărie și pentru durabilitatea pereților mei, în detrimentul faianței. Iar pentru pardoseală, aș opta pentru o pardoseală de trafic intens precum cea epoxidică, care-mi permite s-o personalizez după bunul plac. 

Și multe flori care, să-mi insenineze privirea și simțurile la fiecare contact, în orice zi. 

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2021. 


You May Also Like

0 comments