Cea mai bună perioadă pentru a achiziționa un brad de Crăciun și cum trebuie ales

by - marți, martie 23, 2021

"Fă-ți iarna car și vara sanie", zicea un vechi obicei popular. 

Recunosc că am adesea obișnuința să-mi achiziționez iarna multe dintre cele necesare pentru sezonul cald și viceversa. De exemplu, încălțămintea. Dar la fel de bine aș putea încă de pe acum să-mi pregătesc traista și să cumpăr brazi de Crăciun și tot ce aș mai avea nevoie pentru sărbătorile de iarnă. 

Dacă te uiți pe alocuri, prin diferite colțuri ale țării, parcă doar bradul și luminițele mai lipsesc din atmosfera sărbătorilor de iarnă. Vremea e destul de rece, iar iarna nu se grăbește să plece de tot, prea curând. 


Sursa: brazicraciun.net


Când să cumperi brazi de Crăciun și cadouri? De ce? 

În luna lui decembrie este un adevărat haos pe străzi și în magazinele care vând bunătăți pentru masa de sărbători, cadouri și brazi. Abia dacă mai găsești să cumperi câteva ceva la un preț accesibil, care să arate cât de cât decent, pentru că stocurile se epuizează imediat. Nu mai vorbim de creșterile de preț la articolele de sezon. Și nu e de mirare! Sărbătoarea Crăciunul este una dintre cele mai importante din Europa, spre deosebire de alte țări în care nici nu se sărbătorește. Vei fi impresionat(-ă) să auzi că, în țările asiatice de exemplu, Crăciunul nu e nicicum mai important decât Sărbătoarea Cireșilor și că, de fapt, el e un fel de Valentine's Day. Vei spune - bine, ok, dar de ce sunt împodobite străzile în stil caracteristic, atât de frumos, dacă pentru ei nu are o semnificație atât de aparte? Pentru că e frumos și pentru că sărbătoarea în sine a fost împrumutată de la europeni din prisma impactului pe care îl are asupra vânzărilor și a turismului.

Sursa: theguardian.com


Astfel, primăvara și vara mi se par astăzi cele mai bune perioade să ne cumpărăm tot ceea ce avem nevoie de Crăciun. Un prim motiv e pentru că evităm acele aglomerații, dar și pentru faptul că e perioada în care puțini se gândesc că nu au ce face cu un brad de Crăciun și o privesc drept o risipă. Dar nu e, mai ales dacă și tu aștepți cu nerăbdare Crăciunul și dacă nu ții cont de tendințe. Primăvara vei regăsi deseori acele reduceri de sezon, pentru că toți furnizorii care au brazi și articole de Crăciun pe stoc își vor dori să le epuizeze și să le vândă chiar și la un preț mult mai redus. Și cu atât mai mult oamenii nu vor da buzna vara, în astfel de magazine. Astfel, prețurile vor fi mai mici, iar în magazinele specializate ce vând brazi artificiali vei găsi garantat multe modele, la cele mai bune prețuri.

Sursa: brazicraciun.net


Ce facem cu tendințele de Crăciun dacă achiziționăm brazii și accesoriile pentru împodobit anticipat

Tendințele se schimbă de la an la an, după cum probabil știi deja. Totuși, spiritul sărbătorilor de iarnă nu constă în tendințe. Multe persoane încă își doresc să aibă bucuria de a se bucura de o casă împodobită frumos și de un brad somptuos, astfel că tendințele nici nu mai contează. Dincolo de asta, orice brad poate arăta cochet și îți poate înfrumuseța casa atâta timp cât îl împodobești după preferințele și asemănarea ta. Nu te lăsa descurajat de ideea că rudele și prietenii vor avea un brad mai frumos care va atrage atenția. Împodobirea casei rămâne în fond o alegere subiectivă și o practică plină de creativitate. Atâta timp cât bradul tău este unul bogat și îți permite numeroase posibilități de amenajare, nu mai trebuie să-ți faci griji. În plus, vei găsi online numeroase trucuri despre cum să-ți împodobești un brad ieftin și modern având la dispoziție întregul an ca să te documentezi și să iei cea mai bună decizie când vine timpul oportun. 

Sursa: brazicraciun.net


Știu că cei mai mulți își doresc să resimtă spiritul sărbătorilor de iarnă din prisma parfumului pe care-l emană un brad natural. Însă, un considerent personal e că acești brazi sunt anevoioși și o adevărată risipă pentru buget. Nu doar că ei se vor ofili repede, dar chiar și dacă iei în calcul ideea de a achiziționa un pui în ghiveci, trebuie să te gândești că va crește greu (în ani de zile), trebuie tuns regulat, necesită curățenie și la un moment dat, dacă va supraviețui, va necesita enorm de mult spațiu pentru a putea fi amenajat. În acest caz e necesar să locuiești la curte unde să plantezi bradul în fața casei ca să îl poată surprindă și cei din jur și să te poți mândri cu el. Și, în mod cert, chiar și împodobirea acestuia va fi anevoioasă atunci când va crește. De aceea recomandarea mea personală sunt brazii artificiali, unde ai o sumedenie de opțiuni din care poți alege. De exemplu, variantele de lux au o coroană extrem de bogată, mii de ace pe fiecare creangă care se vor completa frumos chiar și cu puține decorațiuni, iar durabilitatea lor este și mai ridicată spre deosebire de un brad artificial oarecare. Bineînțeles, va trebui să ții cont și de caracteristicile locuinței personale pentru a putea alege dimensiunea potrivită a bradului, astfel încât el să nu fie mult prea mare și să nu-ți ocupe exagerat de mult spațiu atât la depozitarea acestuia, cât și la amenajare. 


Cadouri de Crăciun - Ce facem cu ele? 

De altfel, cadourile pot fi cu ușurință ascunse de ochii curioșilor, în locurile unde nu au acces. O pereche de pijamale care nu se vor demoda niciodată, niște decorațiuni simpatice, bijuterii sau poate o pușculiță în care să strângi banii de peste an și cu care să-și achiziționeze ei însăși tot ce au nevoie, sunt idei perfecte de cadouri. 

Sursa: cnn.com


Așadar, cea mai bună perioadă în care-ți poți achiziționa un brad fără griji, dar și cadouri pe alese pentru toți cei dragi, va fi cea în care puțini iau în considerare astfel de achiziții și beneficiile acestora.

Tu ai cumpăra un brad artificial bogat și cadouri de Crăciun, primăvara și vara? 

You May Also Like

0 comments