Ceasurile mecanice - un cadou demn de luat în considerare pentru el

 Cu toate că-mi plac accesoriile și sunt atrasă de ele indiferent că vorbim de cele de femei sau de bărbați (pentru că, având un partener, am deseori mania de a răsfoi colecțiile masculine), abia de curând am aflat de ceasurile mecanice. Sau mai bine zis, abia la începutul acestei luni am putut lua contact pentru prima dată cu un astfel de ceas.


Știam că ele sunt apreciate pentru mecanismul lor care funcționează pur și simplu că prin magie. Aceste ceasuri nu au nevoie de o baterie care să fie schimbată la perioade regulate de timp, fapt ce le face mult mai atractive decât cele clasice.

De Ziua Bărbatului, ocazie care aparent se sărbătorește astăzi în lume în diferite zile ale anului (1 martie, unii zic și de 7 martie, alții de 5 mai sau de 19 noibrie), m-am întâlnit cu ceasul mecanic Tempus Forth de la Trendhim, magazinul online specializat în materie de accesorii de bărbați. Bineînțeles, acesta este doar unul dintre modelele și tipurile de ceasuri bărbați disponibile în portofoliul lor.


Ceasuri bărbați cu mecanism mecanic și aspect "bone skin" 

De Crăciun eram în căutarea unui cadou special pentru el. Era perioada în care îmi achiziționasem pentru prima dată un ceas Fossil pe care am pus ochii încă din prima clipă în care l-am văzut. În general prefer să investești în bijuterii pe care le potpurta tot timpul, așa că un ceas, și mai ales un ceas de brand, nu era neapărat ceva fără de care n-aș fi putut trăi sau un lucru pe care îl aveam pe lista de dorințe. Nu regret însă investiția făcută, cu toate că am avut parte de neplăceri la schimbarea bateriei și era să se transforme din cauza unui non-specialist, într-un accesoriu de pus în ramă. Am luat atunci decizia de a mă orienta către un ceas simplu, aparținând aceleiași mărci, și pentru el. El a fost mai mult decât încântat fiind un fan al ceasurilor, cu precădere. Atunci mi-a mărturisit și visul lui aparte în materie de accesorii și ceasuri, acela de a avea un ceas bone skin. Prețul lor însă, depășește din păcate, bugetul meu actual (minim 800-1000 lei), așa că ar putea fi o investiție de viitor, pe termen lung. Dar mecanismul la vedere, față-spate, mi s-a părut fără îndoială ceva special, inedit. Am putut să înțeleg de ce el aspiră la un astfel de ceas, căci conceptul este inedit, mai ales că mecanismul lor este unul precum cel prezentat anterior, adică mecanic. 


Așadar, chiar dacă ceasurile de buzunar sunt aparent mai complicat de purtat și nu pentru oricine, cadoul de la Trendhim mi s-a părut o alegere cel puțin similară conceptului dorit și demnă de luat în considerare, cel puțin din prisma prețului cu mult mai mic. 

Ceasul mecanic, de buzunar, de la Trendhim

Amândoi am fost încântați de noul ceas care a ajuns la noi în câteva zile lucrătoare de la plasarea comenzii, prin Urgent Cargus. Comenzile vin din Danemarca, iar acest ceas este prevazut cu materiale și concept de această origine. Ceasul a venit într-o cutie neagră, elegantă și mată, cu lanțul atașat într-o pungă protectoare. Amândoi am fost curioși și fascinați să observăm modul lui de funcționare în realitate. Acele indicatorului, cât și mecanismul bone skin la vedere ne-a impresionat instantaneu, asemeni finisajelor elegante, minuțioase, care oferă un aspect atractiv cu tendințe retro. Ceasul funcționează prin scururare și mers, moment în care el funcționează timp de câteva ore până la un moment dat când acesta se oprește și poate fi repornit în același mod. Acesta este dacă vreți să-i spuneți, un mic minus, pentru că va trebui setat de fiecare dată după câteva ore de funcționare, pentru a indica din nou ora corectă.



Ne-am pierdut însă minute în șir să-i admirăm modul de funcționare, astfel că în mod cert un ceas similar, de mână, va fi următoarea alegere în materie de accesorii. Ceasurile bone skin pot impresiona cu ușurință, cu precădere un astfel de ceas mecanic care are marele avantaj de a nu necesita o baterie pentru a putea funcționa. 


  • Cum se poartă ceasurile de buzunar

Ceasul mecanic Forth Tempus a venit după cum aminteam, cu un lanț prevăzut cu un ac de susținere. Prin intermediul său este posibilă atașarea și fixarea ceasului la pantaloni sau în buzunarul unei haine, astfel încât acesta să nu preîntâmpine un accident neplăcut. Bineînțeles, el poate fi introdus și direct în buzunar pentru a fi la îndemână atunci când el dorește să dispună de un astfel de accesorii inedit care să-i indice ora. 


Chiar dacă el nu este prevăzut cu o modalitate clasică de purtare, acest lucru poate fi un plus. Dacă aveți ceasuri în colecția voastră, cu siguranță vi s-a întâmplat cel puțin o dată că ceasul de mână să se agațe, să i se rupă cureaua etc. Acest lucru poate fi prevenit însă prin intermediul unui ceas de buzumira, întocmai pentru faptul că el nu va fi purtat la încheietură. Orice bărbat se va face fără îndoială remarcat prin intermediul său, însă doar atunci când îl va expune la vedere, acesta nefiind în permanență în atenția publicului.


Nu regret însă, nicio clipă, că am ales să-i dăruiesc prin intermediul Trendhim, un astfel de cadou. Poate fi considerat un cadou de colecție care va impresiona atunci când este expus mulțimii și care va atrage atenția unui pasionat de ceasuri moderne, ceasuri cu mecanism clasic precum în vremurile vechi când era foarte popular - mecanic, ceasuri cu alură de epocă sau ceasuri retro. 

Bărbații voștri ar purta un astfel de ceas? Ce părere aveți de modelele bone skin? 

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare