Training la job - Consilierea în domeniul videochatului

Videochatul este încă un domeniu TABU pentru România, deși țara noastră susține 60% din numărul total de fete care-l practică pe toate platformele, urmată de Columbia cu 30%. Restul de 10% sunt fete din alte țări. Cu toate astea, studiourile mari de videochat sunt printre puținele care se gândesc la sănătatea psihică a fetelor și au consilieri disponibili oricând pentru ele. 

Dacă majoritatea angajatorilor din marile corporații doar discută despre liniștea angajaților și puțini sunt cei care le pun la dispoziție programe de consiliere, aici lucrurile stau diferit. Trainerii sunt acolo pentru orice problemă a fetelor, atât personală, cât și profesională. 

Iată de ce este importantă prezența unui consilier

  • Judecata oamenilor 

Multe dintre fetele care practică acest job nu recunosc că fac asta. Judecata oamenilor este o frână în calea multor dorințe, cu atât mai mult aici. Te temi că părinții vor afla, că prietenii te vor privi cu alți ochi, că iubitul nu acceptă sau că pur și simplu lumea te va evita din cauză că jobul tău nu este înțeles. 

Aici intervin trainerii, care te învață cum să gestionezi situația, cum să păstrezi confidențialitatea față de cei apropiați și să rămâi încrezătoare în ceea ce faci, fără teama de a fi judecată. 

  • Starea ta de bine

Deși primul gând atunci când se vorbește despre videochat este altul, jobul presupune interacțiune cu alți oameni și comunicare, lucru de care depinde starea ta de spirit și invers. Puțini oameni sunt cei care știu că foarte mulți dintre bărbații care apelează la fete pe diverse platforme au alte nevoi, sexualitatea fiind doar una dintre ele, nu principala. 


De la discuții despre viață, relații, până la gătit sau jocuri cu clienții, toate fac parte din munca modelelor. Dacă vrei să afli mai multe detalii din interior, intră pe Gloria-agency.ro și ascultă poveștile fetelor care practică acest job. Vei avea o viziune mult mai clară asupra tuturor lucrurilor care se întâmplă într-un studio și implicit în spatele camerei. 

Munca într-un astfel de loc este foarte solicitantă dacă starea ta psihică nu este una bună și nu faci asta din plăcere. Cel care se află dincolo de cameră s-ar putea să nu fie cel mai mulțumit client. În acest caz, cineva care te ascultă este omul potrivit la momentul potrivit. 

  • Nevoia de a fi înțeleasă

Nu vorbești despre job acasă, nu vorbești în grupurile de prieteni, nu vorbești cu nimeni despre ce te supără sau ce te bucură la jobul tău. La un moment dat s-ar putea ca toate lucrurile nespuse să se adune și să te simți neînțeleasă. 

Acesta este rolul trainerului, care stă cu tine și te ascultă atunci când nu o face nimeni, cu atât mai mult cu cât știe ce presupune acest job și ce se întâmplă în mintea ta. 

 

 

Dacă ești o fire puternică, care poate trece peste prejudecățile oamenilor și care are puterea să facă videochat într-o țară unde nimeni nu discută deschis despre asta, poți lua în considerare o carieră de model. Este important să vii tu cu o mare parte din atitudine, chiar dacă ai oameni care vor fi tot timpul acolo pentru tine. 

În concluzie, videochatul rămâne încă un subiect TABU pentru mulți oameni, dar pentru cei care îl înțeleg este unul complex, care include și o latură psihologică destul de bine conturată. Tocmai din acest motiv trainerul este unul dintre cei mai importanți oameni din studio. 


Surse foto: Shutterstock.com, Pexels.com

 

 

Comentarii

Postări populare