Cum mă bucur acasă de o manichiură frumoasă

 Înainte de a deveni pasionată de păr am avut mania unghiilor. În copilărie, zilele de weekend erau dedicate vizitei la nașa surorii mele care avea nenumărate oje, lucru de care bineînțeles profitam din plin.

Dar și astăzi unghiile sunt considerate cartea de vizită a unei femei. Și pentru că unghiile mele cresc frumos în lungime, dar și pentru că m-am confruntat pe parcurs cu unele alergii la gel, acril sau oja semipermanenta, am continuat să-mi fac manichiura acasă, cu oje obișnuite. Munca mea este de birou, iar de activitățile casnice se ocupă un alt membru al familiei. Așa că nu pot spune că aș avea nevoie musai de o manichiură extrem de rezistență, dar în mod cert voi aprecia o ojă care nu mă va obliga să-mi fac manichiura zi de zi. 


Piața a evoluat și în domeniul lor unde astăzi găsim și ojă unghii cu aspect de gel, care ne pot transforma manichiura și pedichiura într-o adevărată capodoperă. Iar pentru persoanele care nu au timp să ajungă la salon sau care nu au ustensilele/cunoștințele și îndemânarea/răbdarea necesară unei manichiuri elaborate, vin astăzi și cu câteva recomandări. Nu e deloc dificil să obțineți o manichiură frumoasă, ca la salon, fără riscuri, doar cu ajutorul unor oje. Și vă recomand cu tărie să nu experimentați dacă nu aveți cunoștințe în domeniul manichiurii profesioniste și să optați pentru o vizită la un specialist, pentru că asta vă poate feri de nenumărate boli și afecțiuni.

Sugestii lacuri de unghii pentru o manichiură perfectă, acasă 

  • Ojele Catrice

Catrice este un brand foarte popular, atât din punct de vedere al varietății de produse, cât și în ceea ce privește raportul calitate-preț. Produsele de machiaj sunt foarte calitative și de aceea am avut curiozitatea inclusiv de a încerca cel puțin o ojă Catrice, dar am sfârșit prin a achiziționa două. 


Lacul de unghii Catrice Power Gel 2 in 1 - Base&Top Coat mi se pare unul dintre cele mai bune lacuri transparente de unghii pe care le-am încercat vreodată. Oferă unghiilor un aspect și un luciu bogat, 1:1 cu manichiura cu gel. De asemenea, sigilează perfect culoarea aplicată pe unghii sau un model, chiar dacă este asociat și cu alte lacuri de unghii din afara brandului. De asemenea, ajută la intensificarea pigmenților pentru unghii și la o bună fixare a tatuajelor de apă, a decorațiunilor de unghii sau a sclipiciului. Practic, acest lac de unghii crește durabilitatea unghiilor chiar și până la 2-3 săptămâni, timp în care manichiura se va păstra perfect (mai ales dacă nu derulați activități ce pot afecta manichiura). Astfel, el poate fi utilizat în diferite moduri și înlocuiește necesitatea de a utiliza 2 produse diferite (bază și top coat), într-un singur produs. 


O altă ojă pe placul meu este și oja Catrice Iconails în nuanța So many polish so little nails. 

Nuanța este una foarte versatilă, un nude cu o tentă pastelată de roz. Are o pensulă lată și de o dimensiune optimă (nici prea mare, nici prea mică), ce facilitează aplicarea unghiei cu ușurință. Oja este destul de pigmentată și se vede extraordinar chiar și atunci când este aplicată într-un singur strat. Formula este vegană, netestată pe animale, nu îngălbenește/pigmentează unghiile (ca alte oje) și cu adevărat rezistă până la 7 zile sau mai mult (uneori mi-a rezistat și o săptămână jumătate-două, în funcție de activități).


  • Ojele Wet n wild

Am fost foarte tristă să observ că, multe oje din magazinele de rând s-au scumpit drastic. Acest lucru se datorează cel mai probabil scăderii numărului persoanelor care folosesc astfel de oje, în detrimentul manichiurii moderne. Din păcate, aceste creșteri de preț nu vin cu un aspect favorabil la capitolul calitate. 


Tot din păcate, afirm că oja Wet n Wild Shine Black Creme a fost o adevărată dezamăgire (e foarte posibil să fi nimerit un lot prost sau să nu fi găsit modalitatea ideală de aplicare și sigilare). Nuanțele de alb și negru nu lipsesc din colecția mea de oje, în special pentru momentele în care îmi doresc o manichiură cu model. Totuși, această nuanță de negru, pe cât e de intensă și strălucitoare, pe atât de repede dispare de pe unghii. De fiecare dată unghiile arătau urâte, decojite în vârf, a doua zi sau maxim a 3-a. 

  • Ojele Avon

N-am mai folosit din copilărie oje de la Avon. Și pot spune că au fost o adevărată încântare pentru mine. Culorile sunt extrem de pigmentate, strălucitoare și foarte rezistente. Momentan am doar două nuanțe în colecție (un roz burgundy și o nuanță pastelată de mov) de care sunt îndrăgostită datorită rezistenței lor care a atins deseori chiar și 3 săptămâni. Sunt foarte ușor de aplicat, nu se usucă în sticlă precum alte oje (cum nu e cazul nici la cele Catrice, după nenumărate utilizări), așa că garantat merită o încercare.


Iar dacă vă e la îndemână să comandați online, pe Notino veți putea găsi o parte din ojele menționate și multe altele. Următoarea de pe lista de dorințe o reprezintă oja OPI, despre care am auzit doar cuvinte de laudă și a cărei preț este pe măsură.

Voi cum vă faceți manichiura? Ați descoperit lacuri de unghii demne de încercat? 

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare