Am testat produsele de curățenie ProNature


 Ei bine, chiar dacă sunt persoana căreia îi place să adauge noi piese în garderobă sau să testeze produse de machiaj, în zilele noastre, o femeie face de toate. Iar atribuțiile casnice sunt ferm recunoscute încă din cele mai vechi timpuri.

Cei de la BUZZStore mi-au oferit încă o șansă de a participa în campaniile lor și, mi-au făcut bucuria de a mă selecta în campania ProNature, o campanie la care îmi doream din suflet să particip. 


Probabil puțini dintre voi știți că sunt absolventă de Ingineria Mediului. N-o să spun că am fost dintotdeauna responsabilă cu ceea ce aleg să consum sau cu practicile vizavi de mediu. Însă, după ce am văzut grămezile din fața blocului, scara împrejmuită în măști, hârtii și alte minuni care nu ar fi trebuit să existe, am înțeles că nu doar casa este cartea noastră de vizită, ci și mediul. Iar dacă noi nu facem nimic în această direcție, nu doar că nu ne vom bucura de medii primitoare din punct de vedere estetic, dar și sănătatea noastră va avea de suferit.

De ce ProNature?

Gama ProNature este un concept nou pe piață care, se alătură inițiativelor cu și despre mediu înconjurător, fără a ne afecta activitățile din viața de zi cu zi. Astfel, marea majoritate e gamei este realizată din ingrediente prietenoase cu natura, dar și din ambalaje reciclate sau cu potențial biodegradabil. Noi putem face un bine mediului folosindu-le, mai ales că, cel mai mare poluator global sunt însăși casele noastre, locurile acolo unde nu există foarte multe limite și reglementări ca la carte (cel puțin, nu în România).


Gama ProNature a demontat în același timp o serie de mituri pe care eu le credeam în trecut:

  • Produsele ecologice sunt net inferioare datorită lipsei de agenți chimici (extrem de poluanți);
  • Doar produsele scumpe sunt eficiente, iar produsele ecologice sunt scumpe;
  • Un singur om nu schimbă nimic (dar ne putem transforma într-o "masă" de oameni are au într-adevăr puterea de a-i influența și de a-i schimba pe ceilalți

Relația mea cu produsele ProNature


Am avut la dispoziție 5 produse de curățenie ale brandurilor populare Brief, Clin și Pur, esențialul pentru curățenia din gospodăria mea. Desigur, liniei i se mai alătură și Somat, cu ale sale soluții prietenoase pentru mașina de spălat vase. 


Voi începe prin a vă povesti despre produsul meu preferat al acestei campanii - detergentul pentru vase Pur ProNature. M-a cucerit instantaneu prin mirosul plăcut, deloc chimic și uzual precum în cazul detergenților clasici. M-a bucurat și mai tare să descopăr că este un detergent de vase extrem de eficient care îndepărtează cu ușurință grăsimea, chiar și în apă rece. 


L-am folosit cu încredere inclusiv pe aragaz acolo unde, în mod obișnuit, aș fi folosit degresanți puternici pentru a îndepărta murdăria. Pe cât de ușor curățată lucrurile cu care ia contact, pe atât de multă spumă face și, totodată, aceasta se dizolvă și rapid astfel încât nu mai e necesar să petrec enorm de mult timp cu vasele sub apă (deci vorbim și de economie inclusiv din acest punct de vedere). 



Soluția de geamuri s-a dovedit, din nou, a fi un produs pe placul meu. Obișnuiam să folosesc acest tip de soluție inclusiv la igienizarea ochelarilor, a mașinii sau a altor suprafețe. Iar aceasta a fost gândită fix în acest mod universal. Curăță cu ușurință murdăria zilnică, lăsând suprafețele strălucitoare și fără leșie. Mirosul este la fel de proaspăt și plăcut, fin, o alternativă mult mai plăcută din acest punct de vedere, pentru cei care nu suportă mirosurile extrem de tari, chimice, ale produselor de curățenie. Se regăsește inclusiv în varianta de rezervă concentrată, pentru a fi adăugată în recipient la terminarea soluției existente. 



De nelipsit dintr-o locuință este și odorizantul de toaletă, respectiv detergentul pentru aceeași destinație de uz. 
Brief soluție pentru curățarea toaletei are un iz de oțet, un ingredient des utilizat în gospodărie în diferite situații. Așa că pot intui că este în același timp și unul dintre ingredientele cheie. În orice caz, acesta curăță fără să o păteze, îndepărtând murdăria și depunerile de pe vasul de toaletă. Ulterior, pot adăuga liniștită deodorantul Brief care are un miros fresh de eucalipt și o împrospătează. 



Acestea fiind zise, pot afirma că, produsele ProNature sunt o adevărată încântare, atât pentru gospodărie, cât și pentru simțurile mele. Curăță eficient dar sunt și prietenoase cu natura în același timp, iar prețul este de asemenea unul accesibil, oferindu-ne șansa de a înlocui soluțiile clasice de igienizare, cu opțiuni mai sustenabile. 

Voi le-ați încercat? 


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare