Ten mixt? Iată 3 poduse cu protecție solară pe care să le incerci

by - sâmbătă, iunie 11, 2022

 Vara se pune accentul pe produsele cu protecție solară mai multca niciodată, mai ales că vine sezonul concediilor în care nimeni nu poate trece cu vederea o sesiune de plajă sau mersul la mare și expunerea prelungită la soare. Dar produsele de protecție solară n-ar trebui să lipsească din rutina oricui în orice sezon, indiferent de vreme sau de tabieturile obișnuite, căci raze UVA și UVB care pot duce la îmbătrânirea pielii sau apariția unor afecțiuni de sănătate vor fi pretutindeni.

Dacă ai tenul mixt sau o piele cu tendință de îngrășare, cu siguranță știi cât este de dificil să găsești produsul ideal. În cele ce urmează vreau să-ți recomand 3 produse eficace de protecție solară la care să apelezi.


TOP produse cu protecție solară pentru ten și corp

1. Vichy Capital Soleil SPF 50

Am testat acest spray cu protecție solară în urmă cu 2 ani. Între timp, mi-am dorit să încerc și alte opțiuni, dar m-aș întoarce cu drag la el oricând. Iată și de ce.

Acest SPF este practic o apă cu protecție solară, un concept interesant, foarte simplu de aplicat oricând. Ca în multe familii, și în a mea se regăsesc persoane care nu știu de importanța utilizării factorului de protecție și de beneficiile sale. Când o rudă s-a expus în toiul verii la soare, timp de câteva ore bune, s-a întors acasă cu binecunoscuta arsură de piele, chiar dacă insistasem asupra protecției solare care e de nelipsit în rutina mea și atunci când călătoresc. La a doua ieșire de acest gen, recomandările mele au fost luate în serios și acest spray cu protecție solară a fost solicitat de către persoana în cauză. Efectul în utilizarea sa fost pe masură, pielea păstrându-se intactă de această dată. Morala: Nu trebuie să te expui la arsuri și la alte efecte nocive ca să porți protecție solară indiferent de situație. 


Așadar, este un spray cu adevărat eficient ce poate fi folosit cu încredere, atât pentru ten, cât și pentru corp, acesta fiind motivul pen5ru care îl și recomand. Eu l-am folosit doar pe corp și tinde într-adevăr să ofere un luciu pielii. Dar folosindu-l impreună cu o pudră de orez sau în asociere cu o piele uscată, cel mai probabil nu te va afecta acest aspect. 

Este disponibil atât în varianta cu o protecție mai redusă (SPF 30), cât și în cea cu betacaroten (ajutându-te să te bronzezi uniform atunci când mergi la plajă sau la piscina de exterior).

2. Vichy Capital Soleil UV-Age Daily

Cu și fără poate, cel mai utilizat SPF din această perioadă și favoritul meu, este acest SPF fluid care se potrivește perfect pentru tenul mixt, poate chiar și pentru cel gras. Acesta are o textură foarte ușoară, lăptoasă, fiind un fluid pe bază de apă, care-i permite să se absoarbă rapid în piele fără a lăsa tenul gras sau lucios. Este foarte ușor de dozat și de aplicat în cantitatea ideală, acest fluid având în compoziție și ingrediente ce previn îmbătrânirea prematură a pielii. De asemenea, Vichy Capital Soleil are un spectru larg de protecție (SPF 50 UVA/UVB). Cu această textură este și mai ușor de reaplicat față de multe alte produse cu protecție solară, chiar și peste machiaj, astfel încât să respecți regula de reaplicare la fiecare 2-4 ore pentru o protecție prelungită, întreaga zi.


Conține o cantitate foarte mică de parfum (ultimul ingredient din listă), care personal nu mi-a cauzat niciun fel de iritații, mâncărime, disconfort etc. Ca prin urmare, dacă nu ai o problemă cunoscută sau o sensibilitate cu origini medicale, și te înscrii în categoria persoanelor ce sunt în căutarea unei protecții solare eficiente cu o textură ușoară și absorbție imediată, cu siguranță acest produs va fi pe placul tău. 

3. Vichy Capital Soleil Solar Eco-Designed Milk

Și nu în cele din urmă, cu caracteristici similare celui precedent este și Capital Soleil Solar Eco-Designed Milk, un lapte de corp și față ce vine într-un ambalaj nou, mai prietenos cu natura, fiind realizat dintr-un ambalaj biodegradabil. Acesta beneficiază de o textură similară cu fluidul anterior, absorbindu-se foarte ușor și repede în piele, fară a lăsa un luciu intens, să încarce tenul sau să-i confere senzația că ar fi gras. Dar fiind conceptul 2 în 1 (ten și corp), poate fi folosit cu succes indiferent de preferințe, ajutandu-te să reduci inclusiv numărul produselor din rutină sau pe cele pe care le pui în bagajul de călătorie. 


Și pentru acel moment în care soarele își pune amprenta din diferite motive, te poți echipa și cu o loțiune după plajă. Recent am achiziționat acest gel calmant de la Bielenda, ce conține extract calmant de aloe vera și care contribuie la diminuarea diszonfortului sau a iritațiilor apărute după expunerea la soare. Are o textură la fel de fină care se absoarbe repede în piele, un efect revigorant și un miros plăcut. Intuiesc a fi foarte potrivit și în alte situații, de exemplu, în caz de pișcături de insecte. Vă voi povesti mai multe despre el cu prima încercare. Și dat fiind formula de 45 ml, acesta se va integra ușor și în bagajul de călătorie. 


Tu ți-ai făcut stocul cu produsele de protecție solară? Care sunt favoritele tale?

You May Also Like

0 comments