5 motive pentru care să încerci parfumurile arăbești

 Salutare, dragilor!

Zilele trecute, cei de la Notino au venit cu o provocare, de data aceasta fiind puse în prim plan esențele fermecătoare cu iz masculin. 


Până să-mi găsesc și să-mi aleg parfumuri de damă emblematice care să simt că mă reprezintă pe deplin, dădeam iama de fiecare dată în colecția lui de parfumuri sau îmi achiziționam propriile esențe din linia parfumurilor bărbătești. Și acum întorc capul după miresmele florale pe care le emană mulți bărbați care poartă parfumuri deosebite precum Armani Code care m-a cucerit încă de la prima pulverizare sau Creed Aventus, dar și alte combinații diferite, unice, care se fac cu ușurință remarcate.

Aș spune mai cu seamă că, fac parte din sfera femeilor care iubesc parfumurile tari sau chiar cele unisex, așa cum sunt multe dintre cele orientale pe care le aveam pe listă de ceva vreme. 


O mare parte din sticluțele acestor parfumuri arăbești sunt adevărate bijuterii pe noptieră, fiind primul lucru care atrage vizual atenția. Mai apoi, ele diferă adesea și prin combinația de esențe, multe mirosuri fiind unice, cu care să întorci priviri și să poți deveni de neuitat într-o mulțime care poartă doar parfumuri intens cunoscute și purtate de toată lumea. Așa că, zilele trecute, mi-am făcut curaj și mi-am achiziționat și eu primul parfum de acest gen, alegerea mea fiind Al Haramain Amira Gold.

Al Haramain Amira Gold - o incluziune caldă în inima parfumurilor orientale 


Se poate observa deja aspectul tip bijuterie al sticlei care conține 15 ml de esență concentrată de parfum. L-aș descrie ca fiind ceva cu totul atipic și diferit față de parfumurile uzule încercate până acum, deschizându-se cu un iz de mir, ușor floral-fructat (notele de citrice le-am resimțit mai puțin eu personal) care se așează foarte frumos pe piele. Chiar dacă e dulce, cu accente lemnoase, nu e genul acela de parfum copleșitor de la care să ți se facă rău atunci când îl porți, dar nu e nici un parfum foarte sublim. Proiecția nu e foarte mare, dar atunci când se îmbină cu miros de tutun sau când adie aerul, pare că acesta se activează și se resimte mai puternic.


Fiind esență, se aplică doar în zonele cheie ale corpului (la încheietura mâinii, în zona gâtului și/sau în imediata vecinătate a urechilor) având și un "bețișor" de sticlă pentru a face asta. Am remarcat însă că nu rămâne o peliculă uleioasă după aplicare, dar recomand totuși să fie aplicat cu prudență și a fi lăsat să se așeze pe piele. 

Nu l-aș vedea nicicum pe o adolecentă, ci mai cu seamă pe o femeie matură, puternică, care știe ce-și dorește de la viață și care exprimă multă încredere, finețe, rafinament. Împreună cu pH-ul meu pretențios l-am resimțit aproximativ 4 ore, urmând a se păstra mirosul la încheietura mâinii, dar discret, chiar și până la 6-8 ore. Probabil pe haine persistă chiar mai mult, dar am o ușoară reticență în al aplica dat fiind textura ușor uleioasă (dar fină). E altceva față de parfumurile pe care mi le-aș fi ales în mod obișnuit, un parfum sub 60 lei extrem de cochet și cu un miros care mă încântă zi de si, dar la fel de potrivit și pentru ocazii speciale. Așa că sunt extrem de mulțumită de această achiziție blind-buy (achiziționat fără a-l mirosi înainte).


Iar cu această achiziție am descoperit și 5 motive pentru care ar trebui și tu să încerci minim un parfum oriental:

  • Există foarte multe opțiuni unisex care să se plieze inclusiv pe gustul celor care preferă și un iz masculin;
  • Au prețuri accesibile, iar ambalajele lor sunt spectaculoase, perfecte chiar și drept cadou;
  • Există inclusiv parfumuri a căror design este foarte prețios - cum sunt parfumurile arăbești Roja, ce conțin cristale autentice Swarovski la nivelul ambalajului (prețul fiind pe măsură);
  • Poți găsi prin intermediul lor arome similare parfumurilor de brand sau de nișă, dar la prețuri mult mai accesibile și într-o cantitate mai mare;
  • Te ajută să ieși în evidență cu un parfum complet diferit față de ceea ce poartă femeile și bărbații moderni, în mod obișnuit. 
Sigur, motive ar putea fi mai multe, precum persistența, misterul prin care se face trecerea de la notele de vârf la cele de bază, până la frumusețea lor de ansamblu care se face ușor remarcată prin încrederea ce o conferă cu fiecare purtare.


Tu ai încercat până acum parfumuri orientale? Ce-mi poți spune despre favoritele tale?

Comentarii

Postări populare