Îngrijirea părului blond platinat și gri, acasă, cu produsele Triodeluxe

 Blondul platinat sau gri, nu sunt pentru oricine, ci pentru femeile care majoritar nu au nicio problemă în a face unele conpromisuri. Cea mai mare provocare începe însăși cu decolorarea masivă a părului, căci în lipsa acestei proceduri, nu există posibilitatea de a ajunge la baza necesară pentru nuanțare, iar culoarea fie nu va prinde, fie nu va prinde uniform. Astfel, procesul trebuie efectuat treptat, folosind un amestec decolorant potrivit nuanței inițiale și grosimii părului.


 Multe femei care fac această procedură acasă apelează la tehnica vopsitului în care aplică vopsele unele peste altele până când se obține nuanța dorită. Din nefericire, puține știu că făcând acest lucru ajung să depună pigmenți nedoriți în firul de păr, iar rezultatul mult dorit devine adesea tot mai departe de ceea ce se dorește, corecția fiind dificilă, chiar și la salon.

Pentru cele care ajung însă la rezultatul mult visat, lucrurile nu se termină aici, ci continuă cu un proces riguros de îngrijire pentru a se restabili hidratarea părului deteriorat, cât și pentru menținerea culorii pe termen lung. Pentru asta e nevoie însă de șampoane delicate, inclusiv șampoane și produse cu un conținut de pigmenți, chiar și repigmentări periodice căci, un păr decolorat, de multe ori chiar și cel vopsit în repetate rânduri cu oxidanții nepotriviți, ajung în mod firesc să își piardă din acești pigmenți artificiali pe care îi folosim la repigmentare sau mentenanță. 

De curând am făcut o nouă decolorare, precum și o spălare de culoare pentru a mă pregăti de o nouă schimbare după câteva luni bune în care am fost gri. Am o vastă experiență în ceea ce privește acest subiect, motiv pentru care, astăzi aduc în atenția voastră 2 noi produse de îngrijire despre care nu prea se vorbește, alături de alte produse primite de la Triodeluxe, în cadrul evenimentului Bloggerițe La Castel.

Gama de întreținere a părului blond platinat și gri, de la Tresemme

Tresemme are foarte multe produse pentru îngrijirea părului printre care se regăsesc și cele destinate părului blond platinat sau gri. Nu am reușit incă să le încerc căci, așa cum aminteam adineori, încă sunt în dubii referitor la următoarea schimbare. Dar pot face câteva comparații raportându-mă la experiențele mele anterioare și la formularea lor. 


Să privim pigmentarea șamponului și a balsamului nuanțator. Primul din spate este un șampon nuanțator din gama profesională, la fel ca și al doilea care face parte dintr-o gamă mai scumpă alături de balsamul asociat. Primul este șamponul de la Tresemme cu balsamul aferent. Ne putem da seama că nivelul de pigmentare este unul ridicat, pe o scală de la 1-5 fiind în jurul la 4. Având în vedere marja de preț, pot spune că e o pigmentație foarte bună, marea majoritate a șampoanelor din această sferă fiind la pigmentația 5. Cu cât pigmentul e într-o cantitate mai mare, cu atât procesul de neutralizare e mai intens, dar asta înseamnă că cresc și șansele ca părul să se păteze, lucru pe care îl putem face cu un produs a cărui pigmentație este mai redusă. Balsamul deopotrivă, vedem că e la pigmentația 1 fiind foarte deschis, ceea ce poate completa cu succes raportul, în comparație cu balsamul profesional scump adăugat mai sus care are pigmentația 2. Practic, din punct de vedere al pigmenților, vorbim de o formulă echilibrată care, aplicată pe părul corespunzător, va nuanța și va uniformiza frumos părul, fără a-l păta, cu un cost redus. Atunci când există deja un blond foarte deschis, șamponul poate fi diluat în cel clarifiant pentru și mai multă siguranță. 


Apoi, am analizat și lista ingredientelor unde am remarcat o cantitate mare de sulfați, lucru de care nu îmi este teamă și nu îmi e străin. Se tot promovează ideea că sulfați ar fi dăunători, dar de fapt ei sunt responsabili de curățare. Și se regăsesc inclusiv în produsele profesionale, chiar și cele la care nu se afirmă că ar avea și care de fapt conțin înlocuitori similari fără de care șampoanele nu și-ar îndeplini rolul. Din acest punct de vedere, mă aștept ca șamponul să curețe bine, fără a lăsa părul extrem de uscat cum se obișnuiește la multe dintre aceste produse (un efect de altfel normal dat fiind pH-ul produselor care e adresea mult mai pare). Pot intui însă și din celelalte formulări că nu are mai mult de pH 5, ceea ce e un pH foarte bun. 


Cât despre balsam, am observat că dispune de o mulțime de ingrediente hrănitoare și substanțe de netezire (dimeticonă, keratină, acid lactic, alcool cetearyl etc.) de unde rezultă că, alături de formula fină pe care o are, balsamul va lăsa părul moale și suplu. Evident, la un păr decolorat, aceste produse de îngrijire pot fi uneori prea puțin pe partea de hrănire, un alt lucru normal dat fiind că ele se pierd la spălare într-o mare majoritate. Deci este obligatoriu să intervenim și cu măști, tratamente periodic, leave-in-uri, care să balanseze nivelul optim de hidratare, pentru a ne bucura de un păr moale, strălucitor.

Ambele produse au și un miros foarte plăcut, din nou, similar cu gamele profesionale mai scumpe. Așa că, dat fiind comparațiile aferente, pot spune că prezintă un mare potențial și pot fi o alegere excelentă din sfera produselor profesionale cu preț accesibil (chiar și unii hairstiliști de renume le-au acordat note promițătoare).


Spray-ul multifuncțional Revlon pentru îngrijirea părului 

Pentru că niciodată nu voi considera că am prea multe produse de îngrijire, mi-a mai atras atenția și spray-ul multifuncțional de la Revlon Unique One All In One care a avut și un preț foarte bun. Acesta promite să protejeze părul de influențele aparatelor de stilizare sau de razele soarelui, să contribuie la descâlcirea și netezirea acestuia, printre altele. Mirosul său e foarte interesant, iar textura fină tip apă îi oferă posibilitatea de a se absorbi ușor. 


Fiind un produs adjuvant în rutina mea de îngrijire, pot spune că împac foarte bine cu el. Îl folosesc alături de un alt spray menit să restabilească deshidratarea și un ulei de păr, respectiv loțiune de netezire. Amintesc însă că părul meu este și fin, și decolorat. Deci ca prin urmare, aportul de produse și formule trebuie să fie mult mai mare spre deosebire de un simplu păr vopsit sau normal. Mi se pare destul de similar pe efecte ca spray-ul cu protecție termică de la Tresemme, aceasta fiind o alternativă perfectă dacă bugetul vostru pentru o protecție termică/leave-in este mai mic. Dar îmi place cum se comportă la aplicare și este fără îndoială un produs bun și util în orice rutină de îngrijire. 

Îngrijirea pielii cu Anian

Printre ultimele produse prezente în colet s-au regăsit o cremă de mâini și o fiolă pentru îngrijirea tenului, de la Anian, marcă ce dispune la rândul ei de mai multe produse de îngrijire pe care le găsiți la prețuri accesibile pe Triodeluxe. Crema de mâini e lejeră și hrănitoare în același timp, perfectă pentru mâinile uscate sau după dezinfectări repetate. Fiola încă n-am reușit să o încerc, ea fiind menită să restabilească elasticitatea și fermitatea pielii. 



Cam acestea au fost impresiile de astăzi. Iar dacă aveți și voi sugestii interesante de produse Triodeluxe, m-aș bucura să le descopăr cu ajutorul vostru prin intermediul comentariilor.

Comentarii

Postări populare