Arion - un nou brand alimentar pentru câini și pisici la NovaPet

by - marți, decembrie 13, 2022

 Marea majoritate a animăluțelor sunt foarte curioase atunci când vine vorba de noi sortimente de mâncare sau cel puțin când aud foșnăitul unei pungi care știu că e posibil să ascundă ceva bun pentru ei. 


Curioase din cale-afară, dar și învățate cu ideea comenzilor online, orice pachet primit este pentru ele și mai entuziasmant. Dar cred că se bucură la fel ca mine în momentul în care își ating scopul și primesc în dar mâncare bună. Moș Nicolae reprezentat de NovaPet cu care am mai avut contact și în trecut, le-a trimis de această dată noua gamă Arion, cu un sac mare de granule care să le potolească și foamea, și pofta.

Arion, un nou brand de hrană pentru câini și pisici disponibil la NovaPet

Sortimentul Arion conține o formulare atentă fără gluten sau cereale, având în compoziție carne și legume delicioase pe placul mofturoșilor. Gama cuprinde mai multe posibilități pentru diferite nevoi, respectiv variantele pentru funcția urinară, pisici sterilizate, sensibile, pentru pui de pisică și adulți. Aceleași sortimente se regăsesc și pentru căței, în aceeași cantitate generoasă de 7.5 kg. Prețul este unul mic și bun comparativ cu alte branduri uzuale, mai ales raportat la formulă.

De ce este important să hrănim animalele cu mâncare adecvată?

Am mai vorbit și în trecut despre acest subiect, așa că n-o să insist. Chiar dacă pentru unii sunt doar simple animale, proprietarii responsabili știu că mâncarea este o parte importantă a vieții lor. Le ajută să aibă o digestie sănătoasă, să se dezvolte cum trebuie, previne apariția unor probleme și a unor tulburări sau agravarea celor existente. Pe scurt, o hrană de calitate previne cheltuielile inutile la medicul veterinar, problemele medicalle și le oferă nutrienții de care au nevoie pentru a fi sănătoși și energici.

Ce spune Ion despre Arion Cat Urinary 34/13?


Dacă mă urmăriți de ceva vreme știți că am două pisici - Ion, diagnosticat în urmă cu 2 ani cu pietre la vezică, și Tina.

Când am ales sortimentul de mâncare m-am gândit mai cu seamă la nevoile sale pentru că este și mâncarea lui de bază. Tina mai cu seamă consumă hrană umedă și doar dacă nu îi place ceea ce are în farfurie își mai potolește foamea consumând granule. 

Încă de la apariția problemei lui am trecut de la hrana obișnuită la dietă veterinară menită să prevină blocajele urinare. Atenție însă! Hrana Arion Cat Urinary 34/13 nu este dietă veterinară, ci o hrană formulată pentru a preveni recurența problemelor în cazul în care se știe de existența lor în istoricul pisicii. Doctorul veterinar ne-a spus însă că putem combina hrana de pisici sterile sau urinary, cu hrana lui obișnuită, și desigur, să fie supravegheat atent pentru a preveni apariția problemelor care ar necesita un consult medical obligatoriu. Este într-adevăr și mai accesibil pentru mine (dieta fiind extrem de scumpă, aproximativ 80 lei per kilogram).

 

Deși Ion are la dispoziție această combinație de mâncare de mai bine de o săptămână, nu am remarcat niciun fel de probleme. Ion consumă suficient de multă apă și se duce normal la litieră. Dacă de regulă avea mese mici și dese, cu Arion am observat că se duce mai rar la bolul cu mâncare. Pe semne, conținutul ridicat de fibre, minerale și alte ingrediente de calitate, îl ajută să-și acopere foamea. Cel mai probabil boabele pe care i le dădeam în mod obișnuit în combinație conțineau mulți aditivi pentru a spori atractivitatea (un lucru uzual când vine vorba de hrana pisicilor care sunt mofturoase în general).

Ziua este foarte energic, ba chiar și noaptea (felinele fiind nocturne), exceptând situația în care am grijă ca înainte de programul meu de culcare să fie active și să-și încheie ziua cu o masă. Se mai știe și că, pisicile dorm mult după mâncare, căci ele digeră hrana în acest fel.

Chiar și Tina a mai consumat din aceste boabe care sunt potrivite pentru a-i menține tractul urinar sănătos (pisicile sterilizate sănătoase fiind predispuse să dezvolte anumite probleme la acest capitol). 

Aveam emoții căci în trecut am descoperit un brand de mâncare ce le place tare mult, dar la care, odată consumat, Tina tinde să-și facă "treaba mare" prin casă, lucru care nu-i stă de fel în caracter. Am fost cu ea și la medic și nu s-a găsit nicio cauză medicală, doctorița punând acest lucru cel mai probabil pe seama stresului. 


Dar nici cu tratamentul adecvat nu s-a rezolvat acest lucru, ci doar în momentul în care am scos respectiva hrană din alimentație. Iată așadar încă o dată, cât de importantă e hrana pe care o dăm animalelor și atenția asupra stilului de viață, cunoașterea caracterului etc.

Ca prin urmare, dacă sunteți în căutare de granule sațioase care să contribuie la sănătatea animalelor voastre de companie, câini și pisici, noi vă recomandăm să aruncați un ochi peste sortimentul Arion. Anumite variante beneficiază inclusiv de reduceri în perioada asta, așa că puteți face și mici economii fără a afecta în vreun fel sănătatea micuților voștri.

 De la Nova vă puteți aproviziona și cu hrană umedă, nisip sau alte accesorii, iar livrarea se face foarte repede și în siguranță la orice adresă de pe teritoriul României. 

You May Also Like

0 comments