3 SPF-uri pentru tenul mixt pe care ar trebui să le încerci în vara asta

 Îndrăznesc să afirm că suntem cu un pas mai aproape de vară. Nu știu cum e vremea pe la voi, dar la mine anotimpul permite deja purtarea de tricouri, ba chiar se poate trece ușor la articolele specifice de sezon precum rochițe și fuste (cu o jachetă pe deasupra). 


Dar nu despre asta e vorba astăzi, ci despre vestitele creme de față cu spf. Toată lumea vorbește despre ele cât e de important să le avem în rutină zilnic. Ba chiar mai demult v-am povestit și experiența mea vizavi de psoriazis pe care am reușit astfel să-l țin sub control. Există multe boli de piele care pot apărea sau pot fi agravate în lipsa unei protecții adecvate, iar cele existente pot ieși la iveală sau se pot agrava. 

Și, chiar dacă ești iubitoare de machiaj care are drept bonus spf 15, 20 sau mai mare, acesta nu e suficient. Cantitatea pe care o aplici pe ten nu e suficientă încât să-ți ofere protecția de care ai nevoie așa că te încurajez să folosești extra o protecție solară dedicată. Iată recomandările mele pentru ten mixt și gras.

Frudia Sun Grape Sebum Control


Este cel mai purtat SPF de mine în ultima perioadă și îmi place la nebunie. Deși mă așteptam la un produs tip gel, textura e de fapt una cremoasă. Totuși, acest SPF nu încarcă tenul precum altele, se absoarbe repede în piele și oferă un glow natural (nu acel luciu neplăcut). Machiajul arată senzațional aplicat deasupra, deci este perfect și drept bază de machiaj. Iar cu 1 produs ai reușit să acoperi 2 nevoi primare. Are un miros fin și discret de struguri care e pe gustul meu, iar protecția oferită e SPF 50. 

Garnier Ambre Solaire Super UV 


Anul trecut era mare nebunie cu acest SPF peste tot și mi-am dorit la nebunie să-l testez și eu. Acum există inclusiv o variantă fluidă care mi se pare extrem de tentantă. 

Formula de tip spray e ideală pentru o aplicare ușoară. Particulele de produs pe care le eliberează nu sunt 1:1 cu apa, așa că nu oferă impresia că ai fi stropit (lucru de care îmi era teamă) așa cum se întâmplă cu alte produse faciale de tip spray. Este ideal inclusiv pentru a fi aplicat deasupra machiajului, fiind o opțiune excelentă care nu afectează aspectul fondului de ten sau a altor produse. Și poate fi folosit cu succes și pe corp. 

Efectul hidratant face ca machiajul să se vadă foarte bine, motiv pentru care apelez la el chiar și atunci când pielea e deshidratată, mai ales atunci când insist pe o rutină hrănitoare nu pare a fi suficient de bună ca să se așeze produsele de make-up așa cum mi-aș fi dorit.

Vichy Capital Soleil

Îmi sunt dragi multe produse de îngrijire de la Vichy, unele parte a segmentului lor destinat protecției pielii împotriva razelor UVA și UVB - Capital Soleil.

Aici am 2 produse favorite. Primul este fluidul anti-îmbătrânire cu SPF pe care îl apreciez pentru textura lui extrem de lejeră, absorbția rapidă și catifelarea resimțită la final. 

Al doilea ar fi crema colorantă împotriva petelor pigmentare. Ce apreciez la această cremă e textura, lejeră și acoperirea destul de mare. Sin nefericire avem o nepotrivire pe nuanță care e mult prea portocalie pentru tenul meu. O combin însă cu bb-urile sau fondurile de ten mult prea deschise și la final se vede pielea tare bine. 

Nu aș putea să vorbesc așadar despre efectul ei împotriva petelor pigmentare pentru că nu o pot folosi zilnic, ca atare, dar formula și gradul de acoperire sunt pe placul meu (sper că cei de la Vichy vor lua în calcul reformularea ei sau cel puțin adaptarea gamei de nuanțe).

Produsele voastre favorite cu SPF care sunt?

Comentarii

Postări populare