Cum ne îmbrăcăm elegant toamna?

 Având în vedere temperaturile care au scăzut drastic în diferite zone ale țării, pare un vis tot mai frumos să ieșim la o plimbare mândre, aranjate și elegante, mai ales în lipsa unui mijloc de transport propriu. 


În ultimii ani am devenit adepta lucrurilor practice, de sezon. Și, dacă odinioară alegeam piese măcar de dragul pozelor cochete, în ultimii 2 ani m-am axat pe bucuria de a purta ținute confortabile, dar care pot avea un strop de eleganță atunci când sunt create cu o imaginație bogată. 

Pe același principiu am mers și în urmă cu aproape 2 săptămâni când am realizat ultima comandă la Bonprix. Deși vremea era încă plăcută la acea vreme, știam că nu va dura mult până când se va schimba. N-au trecut câteva zile și, mărunțică din fire, deja am trecut la pulovere groase (și m-am bucurat să găsesc câteva păstrate strategic în locuință de anul trecut), la ciorapi îmblăniți și la geaca de iarnă. Așa că am fost inspirată să aleg cel puțin câteva piese de toamnă care m-au cucerit pe deplin și de care mă bucur în perioada următoare. Hai să ți le arăt!

O ținută cossy și elegantă, de toamnă, de la Bonprix



Unul dintre item-urile pe care le aveam de ceva vreme pe wishlist era un poncho. Desigur, nu mai era disponibil cel dorit, dar am mers pe recenziile pozitive și am ales în cele din urmă un poncho în nuanțe de gri care se regăsește în categoria sacouri de damă, acolo unde sunt și alte modele disponibile. E confecționat dintr-un material catifelat, moale, grosuț, iar în talie se ajustează prin intermediul unui cordon (mărimea fiind universală). Încă din prima clipă când am ieșit cu ținuta afară am atras atenția și mi s-a spus că aș fi tare elegantă.





Într-adevăr, acest poncho deși are un design aparent simplu, se face remarcat cu ușurință, fiind și călduros în același timp. Dat fiind că temperaturile au fost sub 10-15 grade Celsius, am ales să-l port cu un pulover gros și tricotat, iar împreună au făcut față cu succes vremii reci. Consider că se potrivește de minune și la rochii, așa că e alegerea perfectă indiferent de stilul preferat. Garantat e primul poncho pe care-l dețin, dar nu și ultimul.



Al doilea lucru pe care mi l-am dorit în garderoba de toamnă au fost o pereche de pantofi. În ultimii ani m-am tot axat pe adidași, așa că mi-am zis că e timpul pentru o schimbare. Iar perechea perfectă a apărut exact la țanc! Nu am stat mult pe gânduri și am adăugat în coșul de cumpărături niște pantofi loafer din categoria pantofi pumps.



Ce au așa de special, probabil vă întrebați. Am mai ochit și alți pantofi loafers, dar forma clasică de tip mocasini nu e pentru conformația piciorului meu având în vedere că, într-o oarecare măsură, port o mărime intermediară (dat fiind degetele late, mărimea 36 îmi e de regulă foarte strâmtă în lățime, iar 37 prea mare, la încălțămintea clasică). 

Cumva, mereu trebuie să-mi iau o mărime mai mare pentru confort, iar structura tip balerine-mocasini mi-ar fi ieșit garantat din picioare sau m-ar fi strâns. Acesta e principalul motiv care m-a determinat să iau acești pantofi, în mărimea uzuală pe care o port la încălțăminte la Bonprix și mi se par perfecți (ușor lărguți, ideali cât să meargă și cu șosete sau ciorapi cu totul mai groși). 





Având un design până la încheietura piciorului, nu există riscul să-mi iasă piciorul din ei. În plus, simplitatea lor mi se pare extrem de versatilă și elegantă, iar închiderea centrală cu fermoar foarte practică. Sunt genul acela de pantofi pe care îi încalți în 2 secunde și se potrivesc și la fuste, rochii, dar și la pantaloni. Eu am optat pentru o pereche de ciorapi îmblăniți și o pereche de pantaloni scurți cu aspect de imitație de piele achiziționați anul trecut tot de pe Bonprix.

Chiar dacă par grei, în picioare nu se resimt deloc, mai ales că am cele mai sensibile picioare din lume, aș putea spune. Talpa groasă oferă multă stabilitate și au o structură stabilă astfel încât piciorul să nu “joace” în papuci sau să se ducă piciorul strâmb (mi se întâmplă deseori, mai ales la cei din pânză).


Ultima alegere e reprezentată de o geantă mini cu bretea separabilă detașabilă disponibilă desigur, la sectorul de genți de damă. Am primit exact ce am vrut - o geantă mică, compactă, dar spațioasă și încăpătoare. Are 2 compartimente separate și dispune inclusiv de spații pentru carduri sau acte (6 la număr, 3 pe-o parte și 3 pe cealaltă). 

Breteaua e ajustabilă și poate fi purtată în diferite moduri, inclusiv ca borsetă sau portofel. O port aproape zilnic pentru a-mi gestiona lucrurile esențiale, fără a mă pierde printre numeroase lucruri inutile cum mi se mai întâmplă cu gențile mari. A venit însoțită și de un săculeț de protecție, iar materialul deși e din imitație de piele arată foarte bine croit, la fel ca și accesorizarea și cusăturile.





Vouă cum vi se par aceste piese?

Comentarii

Postări populare