Parfumul pentru păr - un cadou pentru Crăciun perfect dacă ai un buget redus

 Într-o zi obișnuită în care îmi verificam din nou wishlist-ul pentru cumpărăturile uzuale, mi-am amintit că-mi doresc cu ardoare un anumit parfum de brand, unul nu întocmai ieftin. Aveam o mostră de care nu m-am atins vreme bună, iar în momentul în care am decis să fac primul pas, m-am îndrăgostit instantaneu de combinația de note care mi se părea cu mult diferită față de parfumurile pe care simțurile mele le-au captivat de la oamenii trecători pe stradă sau pe la prietene. Am știut că, într-o zi, trebuia să fie al meu.


Și, răsfoind liniștită oferta de produse Notino am descoperit o alternativă și mai excelentă pentru care nu trebuia să cheltui la fel de mult ca pe parfumul clasic adică același parfum, brand, aceleași note, dar toate adunate într-un parfum pentru păr. De atunci a devenit o tradiție ca, înainte să achiziționez un parfum clasic sau dacă pur și simplu nu am bugetul disponibil, fie nu vreau să cheltuiesc atât de mult pentru a mă bucura de acordurile preferate în materie de esențe parfumate, să arunc un ochi la parfumurile de păr ale brandurilor celebre și să vă dacă există aroma pe care eu o caut.

Așa că, am decis să împărtășesc cu voi acest pont grozav pentru că e o alegere perfectă dacă vă doriți să faceți un astfel de dar cuiva apropiat sau dacă sunteți încă de pe acum în căutarea unor cadouri de Crăciun deosebite și la preț bun. Și cine ar refuza un nou parfum de la un brand celebru?


Parfum clasic vs. parfum de păr


Despre parfum în general se vorbesc multe și existe diferite controverse îndeosebi în ceea ce privește existența lui în produsele cosmetice. La fel de împărțite sunt părerile și când vine vorba despre aceste parfumuri de păr despre care unii consideră că ar putea să ofere o longevitate mai bună ca un parfum clasic, de corp, altele spun că ar fi mai fine și mai purtabile pentru cei care nu suportă aromele intense. Eu vă voi povesti strict despre experiența mea cu cele 2 arome disponibile în mica mea colecție (dacă-i pot spune așa).

Cel mai important aspect și cel care mi-a atras mie atenția este prețul. Pe Notino am găsit cele mai mici prețuri la cele 2 parfumuri care miros identic cu mostrele pe care le-am avut și de la care a pornit afinitatea mea față de ele. Aș zice că e de apreciat faptul că sunt estimativ chiar și la jumătate din prețul parfumului clasic din aceeași colecție. 


Apoi, unii zic că, parfumul, dar mai cu seamă alcoolul pe care îl conține, poate duce la uscarea părului, aspect ce este într-o oarecare măsură adevărat. Totuși, tipul alcoolului este foarte important căci există și “alcool bun”, respectiv parfumuri de păr care diminuează electrizarea părului, oferă hidratare și un miros cu fiecare mișcare ce poate fi resimțit mai intens și un timp mai lung. 

Desigur, la fel ca și în cazul pielii, depinde foarte multe de pH-ul părului, de notele alese etc. Recunosc că, uneori, aleg să pulverizez și pe haine și se menține cu succes preț de mai multe zile, dar în marea majoritate a timpului le port exclusiv pe păr și sunt foarte încântată de alegerile mele. Hai să vă spun câteva cuvinte și despre ele!


  • Recenzie parfum pentru păr Versace Dylan Turquoise Pour Femme

Dylan Turquoise este o fuziune între note lemnoase și citrice, puse în evidență de flori de iasomie și frezie. Îl resimt ca pe un parfum fresh, plin de mister datorită notelor lemnoase și cu un iz cald ca de primăvară prin completarea de flori albe. Aș spune că tinde să aibe acel iz al parfumurilor bărbătești, aducându-mi aminte de un parfum Versace de bărbați. Nu-mi usucă deloc părul, ba chiar acesta tinde să fie ceva mai strălucitor după folosire și cu un miros care se diferențiază cu ușurință. Persistă cu succes cel puțin 6 ore, ba chiar se resimte și a 2-a zi, însă ceva mai slab, atunci când părul ajunge la nivelul feței. Cu cât aerul e mai rece și vântul adie mai intens, cu atât parcă se resimte mai tare, mai puternic.


  • Recenzie parfum pentru păr Givenchy L’Interdit

Dacă cel pe care vi-l arătam anterior vine în varianta de 30 ml, Givenchy L’Interdit este disponibil în versiunea de parfum pentru păr la 35 ml. Din nou, aroma mi se pare că este exact la fel cu cea resimțită într-o mostră primită la o comandă mai veche de pe Notino. Acesta deopotrivă este un parfum dulce, tot misterios ca și primul, căruia bineînțeles, nu-i lipsește iasomia și alte note calde precum bergamota și floarea de portocal. La baza parfumului se regăsesc notele lemnoase de vetiver și patchouli care-l fac să fie foarte elegant și impunător, perfect pentru sezonul rece. În caz că nu v-ați dat seama deja, iasomia este nota mea preferată în materie de parfumuri.

Ca proiecție și longevitate m-a surprins plăcut și acesta. Se resimte intens întreaga zi, îndeosebi când vântul îmi bate pletele. Odată pulverizat, părul meu miroase incredibil chiar și timp de 3 zile, dar cu timpul acesta se estompează și devine mai slab încă din a 2-a zi. Acest lucru desigur că mă bucură căci, în trecut, am întâlnit parfumuri clasice care nu persistau pe piele nici măcar 30 minute. 


Prin urmare, chiar dacă aceste parfumuri sunt o alternativă (mai) ieftină, nu sunt deloc de o calitate inferioară. Nu afectează părul și nu-l usucă, persistă un timp îndelungat și mă ajută să mă fac remarcată prin însuși zona pe care eu o stimez cel mai mult - podoaba capilară. Există desigur și alte branduri populare precum Dior, Narciso Rodriguez, Mugler, Parfums De Marly și mulți alții care vă oferă astfel de parfumuri pentru păr, la prețuri foarte bune.

Așadar, nu uitați să le treceți pe lista de dorințe și în coșul de cumpărături cu prima ocazie! Voi ați încercat până acum un parfum de păr celebru? Cum vi s-a părut toată această experiență?

Comentarii

Postări populare