3 produse cheie pe care trebuie să le ai în portfardul tău în vara asta

 Vremea caldă vine cu atuurile și dezavantajele ei. Dacă iarna ne putem ascunde o serie de imperfecțiuni pe sub hainele și accesoriile de sezon, vara ne dorim să ne expunem pielea cât mai mult cu putință, chiar și în mod involuntar. Așadar trebuie să ne îngrijim mai mult de pielea noastră astfel încape să arate cât mai bine și să ne simțim bine în pielea noastră. Am testat în ultimele săptămâni câteva produse noi de la Dermacare care mi-au fost de ajutor în această perioadă pentru îngrijirea corpului și a feței despre care vreau să-ți povestesc astăzi.

Cum îngrijim tenul pe timp de vară?

Având în vedere temperaturile și indicele ridicat ale razelor UVA și UVB, rutina de îngrijire a tenului care e în permanență expus la factorii din mediu înconjurător trebuie să fie una atentă și delicată, îndeosebi când vine vorba de o piele sensibilă cum e a mea. Am amintit și cu alte ocazii că, din păcate, mă lupt și cu acnee încă din adolescență. Prin urmare, cele 2 aspecte sunt mai dificil de îmbinat căci, rutina pentru tenul acneic poate fi uneori agresivă și sensibilizează pielea mai ales atunci când vine vorba de expunerea la soare.


Am testat însă Aknix gel intensiv de spălare pentru tenul problematic ce conține acid salicilic, butyl avocadate, ammonium și zinc lactate, ingrediente care contribuie la reglarea secreției de sebum, la calmarea și vindecarea coșurilor. Gelul de curățare mi se pare a fi unul blând, delicat cu pielea pentru acțiunea acestuia, ideal de introdus în rutina de vară și nu numai, a persoanelor care se confruntă cu acnee. 



Totodată acesta se spumează dintr-o cantitate foarte mică, deci este spornic pe termen lung și nu usucă pielea, ceea ce e un mare plus. Poate fi utilizat atât ziua, cât și seara, iar prin aplicarea zilnică de protecție solară cu un grad de protecție cât mai mare se poate avea o piele frumoasă și curată și fără riscuri.

Pro sau contra vergeturilor? Cum le tratăm?


Ar trebui să normalizăm faptul că nimeni nu-și dorește să aibă imperfecțiuni de orice fel și că, criticile sunt imature și nefondate, mai ales când vine vorba de anumite aspecte inestetice precum acneea sau vergeturile. Iar atunci când există soluții este evident că mulți dintre noi le încercăm și căutăm să le ameliorăm. Cu toate astea, mulți ne iau cu asalt și ne jicnesc, ceea ce e neplăcut. Iar în astfel de situații se regăsesc și persoanele care au vergeturi, cum e cazul meu. Deși nu am povestit despre acest aspect până în prezent fiind un lucru pe care îl știu doar cei apropiați, mă confrunt de asemenea de mic copil cu vergeturi chiar dacă nu a existat o sarcină sau schimbări bruște de greutate (acestea fiind printre principalele motive cunoscute pentru care ele apar). Am învățat însă să trăiesc cu ele la fel ca și în ceea ce privește acneea, iar când am avut ocazia am testat unele produse pentru ameliorarea pielii cu aspect de coajă de portocală.


Vergeturile, ca și alte probleme, se ameliorează/rezolvă apelând la proceduri, iar produsele cosmetice sunt mai cu seamă pentru mentenanță și prevenție. Am avut însă curiozitatea de a testa LSI Strianix W cremă antivergeturi albe sau vechi care are drept substanță activă de bază Palmitoyl Tripeptide-5 care contribuie la sinteza colagenului, a elastinei și fibulinei. Astfel crema își dorește prin textura ei lejeră să pătrundă imediat și adânc în piele pentru a reda elasticitatea și netezirea pielii, cât și să contribuie la diminuarea aspectului de coajă de portocală. Se recomandă a fi utilizată de 2 ori pe zi, însă trebuie să recunosc că eu am folosit-o doar o dată pe săptămână. Pot afirma că hidratează foarte bine, nu lasă pielea grasă, nu pătează hainele, iar aspectul s-a îmbunătățit, pielea devenind un pic mai luminoasă în zonele afectate. Voi încerca să o folosesc mai des și să revin cu un alt feedback pe rețelele de socializare. Am mai auzit de asemenea că masajul cu cuburi de gheață ar fi eficient. Voi l-ați încercat?

De asemenea, dacă aveți probleme cu roșeața pielii, un produs Dermacare către care ne putem îndrepta atenția este și LSI Quasix cremă anti-roșeață cu SPF 30. Faptul că deține și protecție solară este garantat un plus, iar pe lângă hidratare și protecție, crema își propune să contribuie la calmarea și dezinflamarea pielii. Sunt tare curioasă de eficiența sa.

În concluzie, Dermacare dispune de o linie variată de produse de îngrijire pentru toate tipurile de piele și problemele, fiind importatori de dermato-cosmetice renumite la nivel global, analizate și aprobate de către specialiști. Voi ați testat produsele lor? Ce efecte ați observat?

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare