Magie in Corfu


Cred că toți simțim uneori nevoia să evadăm din brațele țării noastre,să ne îndrumăm spre alte locuri chiar dacă nu avem informații vagi despre ele,ci doar câteva lucruri prinse din zbor,de la televizor sau amici si ne acapareaza ideea că ar fi o zonă mai mult decât minunată și încântătoare pe care trebuie neaparat să o vedem.
 Ei bine și eu mi-aș dori să evadez și să mă refugiez într-o vacanță in Corfu.De aș avea ocazia să merg chiar și într-o scurtă excursie în Corfu tot aș fi multumită.
 Sunt motivată spre a merge în Corfu în primul rând datorită locației.Fiind o zonă mediteraneană,are un peisaj în nuanțe calde,îmbinări de auriu și verde crud,cu o clima călduroasă.Este un loc legendar dacă ne gândim la condiția istorică pe care insula și-a căpătat-o în decursul a miilor de ani,prin urmare devenind un loc mirific și captivant pentru societatea contemporană. Înarmată cu mult suspans,m-am documentat amănunțit despre zonele care ar merita să fie vizitate.
 În primul și în primul rând m-am informat despre agenția care îmi pune la dispoziție pachetul corespunzător nevoilor și gusturilor mele.Astfel,am ajuns la concluzia că cea mai bună agenție ar fi:"Agenția de turism Paralela 45".Plecarea are loc prin charter Corfu,direct din capitală iar condițiile se adaptează perfect nevoilor mele.
Apoi a urmat să mă interesez de obiectivele turistice pe care trebuie să le am în vizor în momentul în care voi ajunge la destinație. Marea în reflexii turcoaz,plajele îmbrăcate în învelișuri aurite și peisajele din verde crud,sunt atracțiile cheie ale acestui colț de lume.Iar cum timpul întotdeauna e scurt,din această minunata experiență trebuie să găsim și un punct de atracție spectaculos precum Aqualand.
 Aqualand este unul din cele mai mari parcuri acvatice  care creează o atmosferă formidabilă și îmi induce o stare de energie de-a lungul zilei sau chiar a întregii călătorii.
Apreciată ca atracție turistică la un nivel larg este și mănăstirea Moni Theotokou.Aflată pe coasta de vest a insulei Corfu,aceasta are o vechime destul de îndelungată fiind și un veritabil monument arhitectural.
 Pe lângă aceasta,pentru cei pasionați de arhitectură și care sunt foarte atrași de planul spiritual,catedrala Agios Spyridon este o altă locație de vis.Astfel mă pot ruga pentru cei din țară,exact așa cum o fac și acasă iar în acelaș timp am ocazia de a descoperi lucruri noi.
 Fiind și un centru al artei,un palat de cunoștințe și de arte minunate,alte centre pe care aș dori să le vizitez ar fi:Muzeul Arheologic, Muzeul de Artă Asiatică,Muzeul Bizantin,Muzeul Palaeopolis,Muzeul Solomos și Galeria de Artă Municipală.
 Și să nu uit că printre preferințele mele se număra și o vizită în Sidari un loc perfect pentru degustători,care se pot înfrupta din bunătățile tavernelor,numărul acestora fiind mai mare decât cel al localnicilor.
 Și să nu uit,că în calitate de începătoare pe drumul artistic,pentru mine este o oportunitate propice pentru a putea să-mi dezvolt cultura și nivelul artistic,având o varietate de modele de inspirație din multe cadre naturale.Astfel se creează o stare magică în suflet,se înfiripă printre simțuri de parcă ai fi vrăjit încontinuu.Parcă s-au adunat o sumedenie de spiriduși ghiduși,care au început să împartă bucurie,fericire dar mai ales clipe de neuitat.




 Pentru Spring SuperBlog 2013

Comentarii

Postări populare